Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zprobleeememm

Mąż postawił ultimatum.

Polecane posty

Gość zprobleeememm

Kot albo On. Wczoraj rano maz obudzil mnie krzykiem jak sie okazalo kot (wykastrowany) nasikał centralnie na niego jak spał, mial cala mokra koszulke i bokserki, piezyna do wyrzucenia cala. Maz ledwo dal sie uspokoic chcial go wywalic od razu i dal mi czas do wieczora az cos z nim zrobie. Dzis rano znowu nalal na koldre (druga juz) ale maz tego nie widzial na szczescie bo by go pogonil juz calkiem. Kot nam sika po wszystkim po butach , panelavch po bluzkahc jesli zostawi sie na wierzchu nawet na suszarke na pranie whcodzi i leje na pranie:( Prosze pomozcie mi bo bede musiala go oddac w calym mieszkaniu smierdzi cale mieszkanie zasikane nie wiem co robic juz:(

Gość kjuj
:D:D:D

Gość zprobleeememm
To nie jest smieszne:o

no to już sama musisz zdecydować czy chcesz takie zwierze i czy dobrze się będziesz czuła wyrzucając kota na ulice... odpowiedzialność to nie są puste słowa :}

Gość naprawdę go olej
kocur nie należy do miłych istotek cóż, nie nadaje się do trzymania w domu macie problem zatem :D

moze kot nie akceptuje piasku w kuwecie zmien zwirek to raz,kuwete sprzataj co kilka dni nie myj zbyt mocnymi plynami koty nie lubia zapachu chemii, przypadkiem maz nie tlucze kota pod twoja nieobecnosc?:okoty sikaja zazwyczaj na tych( bardzo rzadko ze na czlowieka) ktory robi mu krzywde

Gość DrMengele
Kot nie moze mieszkac z kims kto ma do niego awersje bo bedzie wiecznie mial nasrane w buty . Wywal meza albo kota z naciskiem na meza.

Kup kotu kuwetę!! Gdyby na mnie nalał w nocy kot chyba bym go poddusiła albo sprzedała chińczykom. Oczywiście że ja wybralabym męża...co to w ogóle za wybór? kot czy mąż...

sprawa druga kiedy kota wykastrowaliscie ile ma lat? jezeli kastracja byla niedawno zdarza sie ze kot jeszcze jakis czas strzyka i znaczy teren za kilka tygodni sprawa sie unormuje, ale ja bym tutaj stawiala albo na zwirek albo raczej na jakies psychiczne problemy, moze zostaje w domu na zbyt dlugo? wypierz posciel i spokojnie porozmawiaj z mezem czy aby nie krzywdzi zwierzaka, i popros o kilka dni do spokojnego rozwazenia wszystkiego z drugiej strony kot to przeciez nie smiec jakis ktorego sie bierze i wyrzuca, dziwny ten twoj maz tak na marginesie:o

Gość zprobleeememm
Nigdy go nie bil kot zawszespal mu na kolanach, on go uwielbial do czasu w ktorym na niego nie naszczal tzn nasikal na piezyne ale co z tego ze pod nia spal maż:o Teraz maz jak tylko go zobaczy to od razu podnosi glos, nie da nawet kotu podejsc do siebie tak jak bylo dawniej gdzie lezeli razem na kanapie i oglądali film, kurde:(

Gość słowo prawdy
mąż nie lubi kota ze wzajemnością.... w świecie zwierząt zawsze samce rywalizują ze sobą... kocur chciał pokazać że ma przewagę....może teraz w rewanżu mąż powinien go obsikać....

Gość bzzzz....
Wiesz co ja kopnelabym meza w dupe. Co to za koles jezu?? A jak wam male dziekco nasika do lozka tez wyrzucicie?? Ktos tu moze miec racje trzeba kuwete czesto sprzatac zwirek wymieniac kot mogl zachorowac miec problem z drogami moczowymi wiec moz esikac gdzie popadnie bo nie zdarza do kuwety itd jest mase wytlumaczen ... JA tez mam kota ... ugryzl on 2 razy w zabawie mjego meza i co tez mam wyrzucic?? Nie bo moj maz rozumie ze to nie bylo celowo i kocha kota i opikeuje sie nim tak jak ja. Jak kot mial biegunke i robil kupe poza kuweta tez nie bylo halo z tego powodu.

Gość zprobleeememm
Kot byl kastrowany jak mial 8 miesieyc teraz ma okolo 2 lat. Mam tez kotke niewykastrowana jeszcze

moze ty nie widzialas ze go bil? nie oskarzam twojego meza, ale jak mowie rzadko naprawde sie zdarza by kot sikal bezposrednio na czlowieka, zazywczaj tak reaguja koty ktore zostaly przez dana persone skrzywdzone, mialam taki przypadek faceta zostawila kota pod opieka goscia ktory go nie cierpial po przyjezdzie ten facet wszedl do mieszkania i wzial kota na rece, kot od razu zsikal mu sie na ubranie, podejrzewam ze ze strachu ale sikaja tez ze zlosci

wiec stawiam albo na zwirek, albo na to ze kota ktos krzywdzi pod twoja nieobecnosc,innego wytlumaczenia nie ma, sprawdz tez czy nie ma za malej kuwety koty tez rosna,a kuwete sie powinno wtedy kupic wieksza co innego kot 8 miesieczny a co innego 2 letni, ponadto mamy marzec koty marcuja moze ten po prostu czuje "miete" i to sie objawia podsikiwaniem:)

Gość zprobleeememm
Bzzz latwo mowic ja nie chce zeby go oddawac ani nie chce zeby maz odchodzi lbo go kocham tylko on nie wytrzymuje juz tego sikania gdzie popadnie nawet znajomych nie moze zaprosic do domu bo sie wstydzi tego "smrodu" jak kot lazi i sobie tu siknie i tam, ja czesto nie widze gdzie on sika i wtedy jest najgorzej..

Gość słowo prawdy
a na serio, radzę udać sie do weta...koty posikują tak gdy mają jakieś problemy z nerkami kastracja czasem powoduje właśnie jakieś choroby nerek, stany zapalne i inne cuda przy problemach z pęcherzem i nerkami koty odczuwają ból i wtedy świrują i sikają w różncyh miejscach...sikanie kojarzy im się z bólem, tak więc z bólem kojarzy im sie kuweta (unikają więc tego miejsca bo myślą że tak unikną bólu) jakkolwiek dziwacznie to brzmi poczytaj forum o zwierzakach www.miau.pl

Gość zprobleeememm
Kota nikt nie krzywdzi bo mieszkamy sami a mowie ze kot i maz zanim kot nasikal na niego spali razem tzn kot mezowi na plecach i maz sam go wolal do lozka zreszta widzialam jak razem leza na kanapie. Maz uwielbiam kota do czasu w ktorym na niego nasikal( wkurzal sie jak kotl wczesniej sikal na wszystko inne ale ja to pralam i nie bylo problemu):(

Gość bzzzz....
Ale autorko ty czegos nie rozumiesz. Chodiz o to ze Twoj maz lubil kota dopoki wszyskto bylo dobrze jedno zdarzenie i masz ywbierac. a nie pomyslalas ze tak moze byc z toba ze zorbisz cos nie tak jak on chce i masz sie wynosic albo np wasze dziecko zrobi cos nie po jego mysli i przestanie je kochac??

jak twoj maz go nie lubi, to sie nie dziwie, ze sie msci :D ale kota nie wyrzucaj, lepiej zadbaj o to zeby nie wlazil do sypialni. Szkoda zwierzaka.

Gość słowo prawdy
podejrzewam że to jakieś problemy z nerkami jednak kamienie albo coś, to częsty problem kastratów, powinny być na specjalnej diecie

"nie da nawet kotu podejsc do siebie tak jak bylo dawniej gdzie lezeli razem na kanapie i oglądali film" 8/10 :D "i maz zanim kot nasikal na niego spali razem " czyli maz zamienil ciebie na kota :D

Gość zprobleeememm
Dobrze ale powiedz mi co ty bys zrobila gdybysmiala cale mieszkanie zasikane i wstydzila sie wpuscic znajomych bo tak smierdzi ? Ja juz nie mam sil!

Gość zprobleeememm
Kwiatek :)

wlasnie tez mialam napisac zebys wziela kota do weta( najlepiej z mezem) i zbadala poziom mocznika, czesto wlasnie uszkodzone nerki daja takie objawy jak ktos madrze napisal🖐️

Gość bzzzz....
_kwiatek chyba nigdy nie miales/as kota w domu. Autorko ja napierw poszlabym do weterynarza i starala sie tez czesto zmieniac zwirek plus moz ewyprobowac jakis inny rodzaj. I przedewszystkim wydzielic kotu na razie tylko jeden pokoj oraz przygotowac go na ewentualnie "niespodzianki" mozesz dostawic tez wiecej kuwet.

na moje oko to ordnungu tam brakuje. kot szcza po mieszkaniu? w pale sie nie miesci...

"starala sie tez czesto zmieniac zwirek " pieluchy mu kupcie - taniej wyjdzie :D

wez kota do weterynarza!, oczywiscie ze kocie szczochy to nic cudownego:o poniewaz w moczu kota sa hormony( u niekastrowanego ogromna ilosc) dlatego tak smierdzi zeby mogl znaczyc teren i coby inne koty to czuly no i tez przemysl te cale ultimatum bo dasz palec to ci nastepnym razem mezulek manicure do lokcia zrobi:o oczywiscie juz nie bedzie chodzilo o kota ale moze byc ze o duzo powazniejsza sprawe:o