Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocna Sąsiadka

czy ktoras matka jest w stanie pomoc temu dziecku?

Polecane posty

Gość Pomocna Sąsiadka

Dzien dobry wszystkim Panią. Postanowiłam tutaj napisac i opowiedziec troszkę o mojej sąsiadce. Jest to bardzo ambitna kobieta około 30stki. Od kiedy tutaj zamieszkalam zawsze mi się kłaniała, mowiła dzień dobry i nadal to robi, skromna kobieta w bardzo dużym sercem. Nie pamietam nigdy żeby jej mąż czy partner (nie wiem czy byli po ślubie) był trzeźwy. Może mu sie zdarzyło czasami, sporadycznie. Nie wiem czy zdecydowali się na dziecko ale ta pani zaszła w ciążę. Ciągłe awantury, krzyki, trzaski, płacz. Została sama, z niczym w 5 miesiacu ciąży. Staramy sie jej pomóc ale nie każdemu sie przelewa. Ona stara sie jak tylko może żeby jej dziecko było czyste. Daje jej dużo miłości. Ma zadłużone mieszkanie, nie pracuje, pomaga jej opieka ale to są naprawde grosze. Dlatego zwracam się do Was czy ktoś mogłby bezinteresownie pomóc? Nie chodzi tutaj o pieniążki tylko o atrybuty dla malucha.

Gość Pomocna Sąsiadka
każdy chyba wie o co chodzi.

To nie zwalnia z używania słów w ich właściwym znaczeniu i kontekście. Niestety nie mogę pomóc Twojej sąsiadce. Może spróbujecie w swoim otoczeniu coś zorganizować?

Gość Pomocna Sąsiadka
Nie od dziś wiadomo, że są ludzie, którzy widzą tylko swój własny tyłek (przepraszam za słowo). Napisalam, że pomagamy jak tylko potrafimy. To jest Pani, która jeśli coś otrzyma za wszelką cenę chce się zrewanżowac a my nie chcemy nic brac w zamian.

Nie rozumiem po co się udzielasz niebieska...???? Jak nie masz nic do zaoferowania to spadaj z topiku! Widać że Ci się nudzi na L4 pewnie... i innym nerwy psujesz

Gość Pomocna Sąsiadka
mój błąd, myśle, że nic się nie stało.

może napiszesz z jakiego miasta, wtedy może jakieś miejscowe mamy się znajdą...

Gość Pomocna Sąsiadka
Jesteśmy z Wodzisławia, nie zamieszkujemy prestiżowej okolicy, bywają różne elementy. Gdybym wiedziała, że matka tego dziecka źle dba o nie czy też chodzi pijana i każdy grosz przeznacza na alkohol nie starałabym się tak o nich. Jest mi szkoda tego maluszka. Matka chce go wychowac bardzo dobrze to widac i jestem tego pewna. Ostatnio moja bratowa przyniosła od jakiejś znajomej kilka ciuszków dla maluszka oraz matę. Powiedziała, że nie może tego przyjąc bo nie ma pieniążków i że świetnie sobie radzi bo mają co jeśc. Moja bratowa oczywiście nic nie chciała, wytłumaczyła, że jej sie to przyda. Ta biedna mamusia ugościła ją jak tylko mogła. Widac, że kobieta ma serce nie z kamienia.

Gość bezduszne z Was kwoki
NIEBIESKA SUKIENKA DEBILKA-ZALOSNE,WSPOLCZUCIA

Gość Pomocna Sąsiadka
Naprawdę bardzo proszę o pomoc.

Gość Ineskaaa
nierozumiem tego. Ja tez mam pieniadze tylko z opieki facet mnie zosyawil z dzieckiem ktore ma teraz 7 miesiecy. I jakos sobie radze nikt mi nie pomaga. Zyje z dzieckiem za 600zl miesiecznie.

Gość Pomocna Sąsiadka
Czy masz gdzie mieszkac? i czy mieszkasz sama tylko z dzieckiem?

Gość Ineskaaa
mieszkam z rodzicami ale musze sie tez dokladac na oplaty.

Gość Pomocna Sąsiadka
No to jednak jest troszkę różnicy, ona mieszka sama i mieszkanie jest zadłużone

Gość Ineskaaa
Ma rodzine? Nie moze isc do pracy? Ja akurat nie mam mozlowosci

Gość czy ta pani wie ze o niej pisz
esz?jak chcesz ta pomoc zorganizowac?

Gość Pomocna Sąsiadka
a z kim ma zostawic dziecko?

Gość Ineskaaa
mama jej tata nie ma rodziny? Przyjaciolki? Moze niech wezmie do siebie do domu jakiegos dzieciaka pod opieke i przy okazji bedzie przy swoim i sobie zarobi

Napisalas troche nie jasno. Poczatkowo myslalam, ze ona jest w 5 m- cu ciazy ale z dalszej czesci wynika, ze juz urodzila ? Jest to chlopczyk czy dziewczynka ?

Gość Pomocna Sąsiadka
Wszytsko pisze, gdy była w 5 mc zostawił ją partner urodziła chłopczyka 3 miesiące temu

ineska, piszesz, czy aby ta kobieta nie może iść do pracy i od razu piszesz, ze Ty nie możesz. najpierw popatrz na siebie, a dopiero później.

Przeczytaj swoj pierwszy wpis a pozniej pomysl co mi odpisalas. Piszesz w nim o dziecku i z tresci nie wiadomo czy to chlopczyk czy dziewczynka i w jakim jest wieku. Zapytalam nie po to by Cie atakowac ale zeby wiedziec w jaki sposob mozna pomoc bo jest roznica pomiedzy 3 latami a 3 m-cami. Zniechecilas mnie swoja odpowiedzia :-(

Gość Pomocna Sąsiadka
Podam jeszcze e-mail jeśli by ktos chciał się skontaktowac marta_przyb@onet.pl uciekam już z komputera, będę wieczorem.

Gość Pomocna Sąsiadka
Napisalam że gdy byla w 5 miesiącu zostawił ją ona urodziła 3 miesiące temu jest to chłopczyk 3 miesięczny. Możliwe źle ujęłam zdanie. Podałam e-mail prosze się odezwac

Gość do pracyyyy
Ja uważam, że ta twoja sąsiadka to nieodpowiedzialna kobieta. Po pierwsze napisałaś, że ."..Nie pamietam nigdy żeby jej mąż czy partner (nie wiem czy byli po ślubie) był trzeźwy. ..." i ona funduje sobie z kimś takim dziecko, po drugie, 3 miesięcznie dziecko to należy się macierzyński a później wychowawczy, a jeżeli nie ma, no to znaczy, że kobieta nie pracowała, także wspaniale, partner pijak, ona leń. Mieszkanie zadłużone, to co wcześniej tez nie płacili, co liczyła na darmochę. Wiecie co, ja jestem zadowolona, ze zmienia się przepisy i będą w skrajnych przypadkach odbierać dzieci i bardzo dobrze, bo uważam, że jak nie ma się warunków i pieniędzy to się nie funduje dziecka/ci. Widocznie ta pani myśli, że przy dziecku to i ona się utrzyma. Przecież może pójść do pracy, a dziecko do żłobka, albo niańka. Kupę rodzin wynajmuje niańkę. Do tego od ojca alimenty, gdzie jak pijak to wiadomo podatnicy będą płacić. Także podatnicy dostaną kolejne dziecko do utrzymania, bo rodzice mają lewe ręce.

Gość i to matkaaaa, wstyd
kolejna rodzi nie mając za co żyć