Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skromny ślub

skromny ślub

Polecane posty

Gość skromny ślub

witajcie mam pytanie Chcemy zrobić skromny slub kościelny Planujemy zaprosic rodziców, rodzeństwo Czy tak wypada ? Czy pasuje zaprosic dziadków? pomocy

Gość skromny ślub
mam ogromny problem kogo zaprosic Chcę skromnej uroczystosci Rodzine mam duza i zaproszenie samych juz ciotek i wujkow robi mi wieelka impreze :/

Gość skromny ślub
podbijam

Gość skromny ślub
pomocy pomocy pomocy kogo zaprosic na baaardzo skromny ślub ??

Gość a ile masz do wydania
pieniedzy?

Gość skromny ślub
nie chodzi o pieniadze Tylko o to, ze nie znoszę takich szopek, zjazdow rodzinnych Cala ta otoczka wielkiego weseliska mnie dobija

to nie rob w ogole :)

Gość ja miałam taki plan jak ty
ale jak przyszło co do czego to pozapraszaliśmy rodzeństwo naszych rodziców i paru kuzynów, tylko że u nas był większy problem bo z tymi ludźmi byliśmy bardzo związani i w sumie dobrze wyszło że żeśmy ich zaprosili. Po prostu przemyśl dobrze z kim jesteś blisko i zaproś chociaż na ślub, czasem na prawdę warto troszkę pójść na ugodę, niz potem przez resztę życia słuchać

To Wy decydujecie kogo zaprosicie a i tak zawsze znajdzie się jakiś urażony więc nie ma co się przejmować. Skoro musi być skromnie to wystarczą rodzice, świadkowie i ewentualnie rodzeństwo. Nie ma co się na siłę narażać na koszty żeby zrobić komuś przyjemność. To Wasz dzień, macie taki pomysł na jego realizację i muszą to uszanować.

dziadków koniecznie zaproś:-) Jeśli chodzi o ciotki itd to na pewno nikt normalny się nie obrazi, że nie zapraszasz na przyjęcie wszystkich. Wiadomo,że im więcej osób nawet na obiedzie to większe koszta:-)

Gość ja miałam taki plan jak ty
a i my w końcu zrobilismy wesele ale to nie jest koniecznościa można tylko na slub zaprosić.

Gość skromny ślub
oj nie zrobilabym w ogole Ale nie chce sobie wyborazac reakcji rodzicow .... co do rodziny dalszej tj ciotki, wujkowie kuzyni Ja nie utrzymuje bliskich relacji z rodzina, rzadko kiedy nawet zyczenia na swieta, kontakt mam moze z jedna kuzynka (raz na pol roku jak ma do mnie sprawe zwiazana z moim zawodem, chodzi o poradę), rodzina mieszka daleko ode mnie i jakos tak wyszlo, ze nie mam bliskich relacji Z dziadkami tez nie jestem blisko

Gość skromny ślub
no zalozmy, ze zaprosze rodzicow, rtodzenstwo, dziadkow To co z reszta rodziny ? Powiadomic ich po fakcie ? W jaki sposob? jestem przerazona tym wszystkim :(

nie musisz nikogo powiadamiac, samo sie rozejdzie ;)

Gość a jaki procent mężczyzn
na slub do kościoła może przyjść każdy, więc porozsyłaj po prostu zawiadomienia, a na przyjęcie jeśli je planujesz - zaproszenia , czyli dla najbliższych (rodzice, dziadkowie, rodzeństwo) i myślę, że rodziców chrzestnych też powinnaś uwzględnić. A jeżeli nie robisz przyjęcia tylko sam ślub w kościele to wyślij zaproszenia dla najbliższych tylko ( to już twoja decyzja kto jest ci bliski, a kto nie).

Gość skromny ślub
dziękuję Jakoś to przeżyję, ale te kwestie właśnie organizacyjne strasznie mnie zniechęcają do tej imprezki :P pewnie stanie na tym, ze zaprosze rodzicow, rodzenstwo i dziadkow Chrzestny nie zyje, chrzestna mieszka jakies 500 km, chrzestna mojego faceta widziala go 2x w zyciu ....A resztę rodziny powiadomie na hucznym weselu mojego brata, ktore odbedzie sie 2 tyg po moim slubie :D

Gość skromny ślub
może o poranku bedzie wiecej opinii Prosze o pomoc

Wasz ślub, wasza decyzja. Skoro nie chcecie jakiejś większej uroczystości to nie róbcie. ''kogo zaprosic na baaardzo skromny ślub ??'' Rodzice, rodzeństwo, świadkowie, dziadkowie czyli najbliższa rodzina w zupełności wystarczy. Gdybym ja wychodziła za mąż tak właśnie zrobiłabym. Nawet za świadków wzięłabym rodzeństwo, żeby ograniczyć jeszcze bardziej ilość osób :D I miałabym gdzieś, że jakaś tam ciotka czy wujek obrażą się na mnie, bo nie zostali zaproszeni.

Tak naprawdę to często te starsze wiekiem ciotki, wujkowie nawet nie mają ochoty iść na wesele, ale że nie wypada odmówić idą i potem męczą się razem z młodymi całą noc i udają, że dobrze bawili się. Bo przecież ''głupio'' było nie przyjść, jeszcze ktoś powiedziałby, że żałuje na prezent ;)

Gość Zinnka
Slub jest twoja uroczystoscia, a nie rodziny. To ty i twoj przyszly maz powinniscie decydowac o tym, jak on ma wygladac i kogo zaprosic. Nie masz ochoty na wesele, to go nie rob! Zapros rodzicow, rodzenstwo i dziadkow na obiad po slubie. A do calej pozostalej rodziny wyslij zawiadomienia o tym, ze tego i tego dnia zlozyliscie przysiege malzenska.

Ja też miałam skromny ślub :) Chociaż było prawie 30 osób ale to tylko dlatego, że mąż ma aż 5 braci :D więc każdy z osobą towarzyszącą to już troszkę wychodzi :) Tak więc było rodzeństwo (12), rodzice(4), chrzestni(4), świadkowa+ osoba towarzysząca(2) i moja babcia z dziadkiem(2), a i jeszcze dwoje dzieci :) :D oczywiście my :D

Gość skromny ślub
dziękuję za odpowiedzi :) tak też pewnie zrobię, jeszcze porozmawiam z rodzicami i sobie poustalam wszystko Mam jeszcze 3 miesiące czasu Dziękuję wszystkim za pomoc

Gość dadadadaaaaaaa
dziadków i chrzesnych też i