Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość advantanowa

Advantan w ciąży- czy mozna bezpiecznie stosować?

Polecane posty

Gość advantanowa

witam, 2 lata temu leczyłam się lekiem zdaje się sterydowym Advantan i moje schorzenie na skórze mi zniknęło (lekarze sami do końca nie wiedzieli czy to jest AZS-atopowe zapalenie skóry czy cos innego). Tylko Advantan mi pomógł wtedy. Obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży i dzisiaj na palcu zauważyłam pierwsze oznaki nawrotu tej choroby :o Mam jeszcze trochę Advantanu, poradźcie, czy moge go posmarowac na palc? to samo nie zniknie, a jutro będzie pewnie jeszcze gorzej, ale obawiam się tych sterdyów, do wizyty u lekarza mam jeszcze 2 tygodnie. poradźcie coś :o

Gość advantanowa
pomóżcie

Gość Ada$ ;)
Poinformuj lekarza:Gdy masz bakteryjne, wirusowe lub grzybicze choroby skóry, trądzik różowaty, okołowargowe zapalenie skóry. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. W okrsie karmienia piersią nie stosować w okolicy sutków. Z informacji o leku. Lepiej nie bierz, albo zadzwoń do lekarza. W sumie ja się nie znam... Mogę być w błędzie i może to nic nie zaszkodzi. Ale powtarzam, nie wiem.

Gość Ada$ ;)
Ale z drugiej strony znalazłem też to: "Ostrożnie, krótkotrwale oraz na niewielkie powierzchnie skóry stosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią (nie stosować w okolicy sutków). "

Gość advantanowa
dzięki Ada, to samo znalazłam na necie aczkolwiek chodziło mi czy ktoś doświadczony stosowal podobne leki w ciąży? dodam, że ostatnio miałam zagrożenie poronieniem i leżałam tydzien w szpitalu, obecnie jestem w domu ale nadla biorę leki. Trudna sprawa.

Gość advantanowa
Ada$ mialo być