Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Południcaaa

Czemu ludzie myślą tyle o innych ?

Polecane posty

pytam ,dlaczego cos co jest malo interesujace dla ciebie, jest automatycznie pozbawione sensu ? odpowiedz najpierw na moje pytanie: argumentow na co mi zabraklo?

Gość amaletta
arletto , jezeli ty sama uznasz kogos za swojego duchowego przewodnika - to chyba twoja sprawa , no nie ? ja przewodnictwa nie szukam - nie mam takiej potrzeby , potrafisz to zaakceptowac Nie zrozumiałas mnie zielona.. tu nie chodzi o szukanie czy nie-szukanie przewodnika duchowego, tylko o OSĄDZENIE Z GÓRY, że ktoś ( w przytoczonym blogu zarówno postać jezusa jak i tego piszącego ksiedza) nim nie jest o zamkniecie sie na cos innego, poprzez założenie, że osoba x jest taka sama jak ja i ma takie same motywacje, ewentualnie - ma przyziemne motywacje Fragment: „Czy to nie jest syn Józefa? Jak mamy mu wierzyć? obrazuje to idealnie i dlatego został przytoczony

Chodzi o to, ze każdy z nas jest jakimś dziwolągiem o to chodzilo zielonej? zdobylas jakis slownik tlumaczacy z lewitujacego na ludzki?

poglaskanie swojego dziecka po glowie lub ofiarowanie mu prezentu jest bezinteresowne czy nie? odpowiedzialam ci na pytanie - ty nie napisalas co sam twierdzisz na dany temat , jedyne co napisales - "ta dyskusja jest bez sensu " wiec: zabraklo ci argumentow ?

dlaczego właśnie ten niepozorny ksiądz ma nas prowadzić? Trudno jest dać wiarę świadectwu, jeżeli nie uznajemy tego, kto je głosi. odnioslam sie do tego fragmentu , dlatego mowie - czy on synem Jozefa czy nie - to moj wybor czy dam sie prowadzic ,

"o to chodzilo zielonej? zdobylas jakis slownik tlumaczacy z lewitujacego na ludzki?" Nie, chciałam wykazać się altruizmem i sprawić, żebyś nie poczuł się przypadkiem mniej kompetentny w odbiorze innych sposobów komunikacji. ;-) Zielona, dyskusja zawiera pewne treści, ale niewiele wniesie do zachowań ludzkich. Bo niby co może zmienić? - i tak każdy żyje po swojemu i robi, co uważa za słuszne, właściwe, potrzebne. Albo i nie robi.

wiec: zabraklo ci argumentow ? ale na co zielona?? wez sie ogarnij napisalem wyraznie, ze nalezy najpierw ustalic definicje "bezinteresownosci" a pozniej o tym dyskutowac, ustaliliscie taka definicje? jesli tak to wskaz, w ktorym poscie

Chodzi o to, ze każdy z nas jest jakimś dziwolągiem, no może oprócz ike. to ja nie będę gorsza lusia najpierw ustalmy definicję dziwoląga a potem wyłączajmy z tego ike :)

wzielam sie i ogarnellam , bezinteresownosc? to czysta utopia moim zdaniem , chcesz definicje utopii? przytoczylismy przyklad bezinteresownosci w historii ludzkiej , Jezus , Matka teresa, dodam Budda .... wszystkich tych ludzi laczylo jedno - byli wyjatkami od reguly , ktos kto twierdzi ze robi cos bezinteresownie - juz w tym - azeby inni uznali go za "osobe bezinteresowna" wyciaga korzysci dla siebie , w oczach innych jest wyjatkiem , dobrym czlowiekiem - oczywiscie jezeli mu ktos uwiezy na slowo ;) wiec niejako sam zaprzecza swoim slowonm , osoba naprawde bezinteresowna nie bedzie dowodzila swojej bezinteresownosci - to paradoks

"lusia najpierw ustalmy definicję dziwoląga a potem wyłączajmy z tego ike " To może nawet było ciekawe, ale czy nas od tego palce nie rozbolą, jak zaczniemy z tymi ustaleniami. Wydaje mi się, ze to może potrwać.

lusia lepsze to niż dać wiarę , że zielona się ogarnęła i kontynuować z nią dyskusję :)

Ike, ale ja dodatkowo nie mam aż tyle czasu i jeszcze po trzecie - boję się, co na to powie ZS? Ja się nie chcę zakwalifikować do lewitujących, jeszcze nie jestem gotowa!

wzielam sie i ogarnellam , doceniam, serio :-) bezinteresownosc? to czysta utopia moim zdaniem , chcesz definicje utopii? jednym slowem potwierdzilas wlasnie moje stwierdzenie - dyskusja jest bez sensu dziekuje

boję się, co na to powie ZS lusiu zdecydowanie powinnaś pójść na odwyk:) tym razem prawdziwy:)

w dalszym ciagu nie znam twojego zdania na zadane przez ciebie pytanie , czy jest to interesowne czy nie jestem powaznie zainteresowana :)

lusiu ale ja absolutnie w żadnym odwyku nie zamierzam ci pomagać :)

w dalszym ciagu nie znam twojego zdania na zadane przez ciebie pytanie , czy jest to interesowne czy nie moim zdaniem jest to kompletnie bez znaczenia, gdyz ktos na tym zyskuje (w tym wypadku dziecko) a nikt inny nie traci (bo jak rozumiem nie zakladamy sytuacji nierownego traktowania dwojki dzieci dla przykladu)

lusia proszę natychmiast zdefiniować kogo dotyczy pokrewieństwo dusz i tak jak to było w przypadku dziwolągów- ike z tego wyłączyć :)