Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Głodówkowa19

GŁODÓWKA ZMIENIŁA MOJE ŻYCIE...CZAS TO POWTÓRZYĆ CZ.2

Polecane posty

Gość gość
wracajacie wszyscy na temat ,bo tamten chyba juz nie istnieje,chamstwo i brak slow ,moderacja skasowala temat ktory dla wielu byl inspiracja i kopalnia wiedzy i doswiadczen innych.

Gość gość
Nie ma z kim poklikać,a szkoda.Może ktoś dołączy do postu?Pozdrawiam wszystkich głodówkowiczów.

Gość gość
Ludzie,dajcie jakieś namiary,gdzie teraz jest jakiś portal z tym tematem.A może tu ktoś się uaktywni?Pozdrowionka.JC.

Gość gosc456
Najpopularniejszy portal o głodówce to chyba drogazdrowia com i taki sam kanał na YT. Hat jesteś jeszcze na głodówce ? Jak się czujesz ? Ja miałem zacząć od piątku, wziąłem sól gorzką 25g w czwartek i mnie przeczyściło i jeszcze w piątek latałem do wc a w piątek musiałem już wyjść z domu w efekcie zacząłem jeść produkty hamujące biegunkę czyli takie które przed głodówką nie są dobre. Zamierzam zacząć od jutra tylko nie wiem czy z solą gorzką czy bez. Kto teraz jest na głodówce ? Gość powyżej jesteś na głodówce ?

Gość gość
Do gosc456 dziś Dzieki za informacje.Zgadłeś,jestem na głodówce 5 dzień,nie była planowana,jednak zdrówko zmusiło mnie jeszcze przed Świętami,pozdrawiam JC.

Gość gość
gosc 15:40 ile planujesz być na głodówce ? Jak się czujesz ? Robisz lewatywy albo brałaś/eś coś na przeczyszczenie ?

Gość hat
Do gosc456 Dzisiaj mam 9 dzień, ale niebawem wychodzę Jest nieźle, chociaż boli mnie miejsce po starej kontuzji (łydka) - tak jakby coś tam się "ruszało" - może skrzepy czy coś :-)

Gość gość
gość wczoraj Planuje 25-27 dni.Samopoczucie jak na 6-ty dzień dobre.Ja zwykle zaczynam od soli gorzkiej(2x25g na 1l.wody)co do lewatyw,jak najbardziej wskazane(osobiście robie co drugi dzień),przy pierwszej głodówce popełniłem błąd lekceważąc lewatywy,skończyło się na wypryskach skórnych,na szczęście po trzech tygodniach zmiany ustąpiły.Na początek proponuje zajrzeć tuhttp://www.taraka.pl/relacja_glodowki_21dniowej_przeprowadzonej , http://glodowka.pl/ no i podstawa(jak dla mnie)to Małachow,Fahrner Heinz,Wójtowicz,Aleksiej Suworin.Pozdrawiam JC.

Gość gość
gość wczoraj Zapomniałem dodać.Jak chcesz ww.książki to się odezwij JC.

Gość gosc456
Ja dziś zaczynam tylko się zastanawiam nad solą gorzką. Nie chcę dwóch dni w toalecie spędzić. Z drugiej strony wolałbym oczyścić jelita. Ja mam dwie książki : Małachowa i Oczyszczającą głodówkę Dahlke. Suworina widziałem gdzieś w internecie możę poczytam.

Gość gosc456
W Malachowie podoba mi się dużo świadectw ludzi ale nie podobają mi się jego poglądy religijne, pisze o reinkarnacji, nie wierzę też w zależność między fazami księżyca a głodówką bo o tym też chyba pisał. U Dahlke z kolei była mowa o homeopatii którą też uważam za zła jako chrześcijanin. Ciekawi mnie czy jest książka która traktuje o głodówce w sposób naukowy bez naleciałości religijnych, new age.

Gość gość
gosc456 Bez obaw,sól gorzka to podstawa.Dwa warunki,musi być lekko ciepła i wypita za jednym zamachem.No może troche przesadziłem,ale tak by było najlepiej.Pogoni Cie za 1-2h,dwa,trzy razy i po strachu.Coś musiałeś nie tak zrobić,nie wiem co(nie znam szczegółów).A przypadkiem wcześniej nie pojadłeś solidnie?Co do literatury,bardzo ciężko trafić,na pewno autorem byłby jakiś doktorek,niestety są oni negatywnie nastawieni do takiego sposobu leczenia(wiadomo utrata kasy, przemysł farmaceutyczny okulałby)Co robić?Ja pól roku zbierałem wiadomości z różnych żródeł,analizowałem,szukałem komentarzy,opinii,a i tak miałem stracha.Finał finałów z całą odpowiedzialnością stwierdzam że opłacało się i to bardzo.

Gość gość456
Wypiłem jednak sól gorzką z rana i popędziło już mnie z 5 razy ostatni raz przed chwilą. Nie wiem może jestem wrażliwy na takie specyfiki. Mam nadzieję że jutro będzie spokój. Dla mnie najlepsze źródło wiedzy to chyba droga zdrowia com Nie proponują oni żadnych religijnych rzeczy a nawet na glodowka pl jest coś o medytacji i religiach wschodu z tego co pamiętam w relacjach z głodówek. Niemniej sporo wyniosłem z tych książek w tym z Małachowa. Mi więcej wiedzy nie potrzeba. Robiłem już głodówki jedniodniowe i 3 dniową na wodzie więc zbytnio się nie boję. Dziś tylko przeczytałem w tym linku wyżej coś o możliwym poluzowaniu zębów i się przestraszyłem trochę ale ponoć to okresowy stan. Mam nadzieję że u mnie nie wystąpi.

Gość gość456
Czy wam też jest zimno na głodówce ? Ponoć po 3 dniach organizm przestawia się na spalanie tłuszczu całkowicie i człowiek nie jest tak osłabiony. To prawda ?

Gość hat
Do gość456 Hej ... czytam wcześniejsze komentarze :-) ... z tą solą to różnie bywa, bo każdy jest inny i na każdego działa nieco inaczej :-) Ja osobiście wolę zimną sól (z lodówki), bo łatwiej mi ją wypić. Na głodówce jest zimno - to fakt, dlatego najchętniej głoduję w ciepłe miesiące, ale teraz też się da. Nie licz na to, że za kilka dni będzie cieplej ... raczej nie będzie :-) Ubieraj się ciepło, unikaj ubrań z tworzyw sztucznych, spaceruj ... , aha letnia lub ciepła woda fajnie rozgrzewa Powodzenia

Gość gość
moja córka ukrywała przede mną to, że się głodzi... dopiero w historii przeglądarki znalazłam strony typu https://portal.abczdrowie.pl/glodowka, nie próbujcie tego! naprawdę to wyniszcza organizm... i niszczy rodzinę

Gość hat
Do gość Głodzenie się to nie głodówka. Idea głodówki leczniczej to: "wyniszczyć patologię" i niestety odrobinę własnego organizmu, aby potem odbudować to co dobre. Ps: Twoje działanie jako rodzica, to czysta głupota, bo w ten sposób "córka stanie się twoim wrogiem". Bezmyślnie "grzebiesz" w jej prywatnych sprawach, zamiast normalnie porozmawiać. Nie chodzi tu jedyne o tą rozmowę, bo skoro ma przed tobą tajemnicę, to znaczy, że już wcześniej było coś nie tak ...

Gość gość456
hat a jak jest z poziomem energii ? bywa lepiej po 3 dniu czy jest coraz gorzej ? głodujesz jeszcze czy już wychodzisz ?

Gość hat
Do gość456 Każda głodówka jest inna ... czasem przy dłuższej głodówce szaleję i popadam w pracoholizm, bo mam na to siłę, ale bywa też, że przy jednodniówce około południa "umieram". Oczywiście istnieją pewne prawidłowości. Z energią podczas głodówki jest tak, że wystarcza jej na krótko i co pewien czas wskazana jest przerwa, a może nawet krótka drzemka. Dokładnie rok temu w ósmym dniu głodówki zdarzył mi się dłuższy, przymusowy marsz w deszczu - było cudownie, ale po jego zakończeniu potrzebny był dobry sen. Głodówka to ciągła nauka ... powodzenia

Gość gość
Hej. Za mną 2 z 10 dni. Dużo śpię i czuję zmęczenie. Do jutra.

Gość gość
3 dzień. Jak narazie najgorszy. Nie dam rady nic robic.

Gość hat
Do gość ... jutro będzie lepiej :-)

Gość gość
4 dzień się zaczyna nieciekawie ((: może dlatego, że to moja pierwsza głodówka. Mam duże zawroty głowy po nawet powolnym wstaniu. Zobaczymy jak będzie jutro. Pozdrawiam

Gość gość
... dasz radę :-)

Gość gość
Dzięki <: 5 dzień. Jest coraz lepiej. Zapewne mój organizm przestawił się na tłuszcz. To już połowa! ((((; muszę zdać sobię sprawę z tego, że nie jedząc nic nie tracę, ale zyskuję. Będzie dobrze.

Gość Yuliya33
Witajcie,ja też do was dołaczam, planuje 10-12 dni głodówki,sama jestem ciekawa efektów i zmian w organizmie. W ostatnich miesiącach przytyłam 10 kg, niestety mam problem z zajadaniem stersów:(((( Może to mi pomoże..... Pozdrawiam, trzymajcie kciuki;) Bedę sie odzywac.....

Gość hat
Hej :-) Ja za kilkanaście dni zaczynam drugi etap głodówki frakcyjnej (w okrojonej wersji). Tym razem planuję około 20 dni, ale nie chcę się nastawiać ... zobaczymy co wyjdzie. Do gość - powodzenia :-) ... piąty dzień jest fajny