Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mol książkowy

Najbardziej wstrząsająca książka jaką czytałam

Polecane posty

Gość abece
moze nie wstrzasajaca ale wciagajaca - pismo swiete.

Gość kamelia zzielonoswiatkowa
EWa Ostrowska -Bez wybaczenia. najbardziej wstrzasajaca ksiazka, jaka czytalam. Jest tam szczegolowo opisana scena jak chlopak zlapal kota sasiadki, wylupil mu oczy i kot tak miauczal, miauczal, uciekal sie potykajac.... a ten chlopak znowu go zlapal i podpalil mu zapalniczka siersc. Jest tez scena gwaltu na dziewczynie Patrysi. Zgwalcona butelka a nastepnie podpalona i splonela powoli. Inna dziewczyna tez zgwalcona przez tego samego chlopaka, uciekla mu i mamy wstrzasajaca scene, jak matka tej dziewczyny w domu zszywa jej na zywca krocze, bo nioe chce isc do lekarza by nikt nie dowiedzial sie o gwalcie :-( I jeszcze jest scena, jak matka tego chlopaka-gwalciciela znienawidzila go za podpalanie kotow i chciala go zabic. I jeszcze scena jak jeden chlopak byl gwalcony przez swego ojca, podobno to bylo powodem jego wykolejenia.

Gość marlut kaa
dziewczynka w czerwonym p łaszczyku -romy ligockiej.czytałam nieprzerwanie,bez przerwy .po skończeniu z radością poszlam na spacer jako człowiek WOLNY.polecam.

Gość Tramwaj z alei Szucha
autor - Antoni Renski

Gość mam dzisiaj pecha.............
Polecam "Anus mundi"- tematyka obozowa, jak ktoś wcześniej napisał-jak się ją czyta to czasami śmieje się przez łzy.

Gość mam dzisiaj pecha.............
http://chomikuj.pl/Russski/Ebooki/Obozy+Koncentracyjne/Kielar+Wieslaw/Kielar+Wies*c5*82aw+-+Anus+mundi,272915394.pdf na końcu słownik obozowy tutaj e-book:)

Gość wszyscy sa szczesliwi
terz czytałem ksiazke o gwałtach ale to podczas 2 wojny światowej jak ruskie gwałcili polki „Zanotowano liczne wypadki śmierci na skutek masowych gwałtów. Pod tym względem szczególnie ciężkie chwile przeżyły północne powiaty Pomorza, gdzie bolszewicy urządzili formalne orgie. Na dworcu w Bydgoszczy żołnierz usiłował zgwałcić 20-letnią dziewczynę, gdy ta się broniła, zasztyletował ją bagnetem na oczach matki. W Bydgoszczy „według niepotwierdzonych danych, mają niektóre z nich przebywać na komendanturach jako nałożnice. Tylko do końca czerwca 1945 r. w samej Dębskiej Kuźni w powiecie opolskim zanotowano 268 gwałtów. Tam także żołnierze organizowali obławy na kobiety. W marcu 1945 r. do przędzalni lnu położonej w jednej z miejscowości pod Raciborzem wtargnęło kilkunastu pijanych Rosjan. Napastnicy uprowadzili stamtąd około trzydziestu pracownic i zabrali je do pobliskiej wsi Makowo. Jak zeznała jedna z kobiet, „tam żołnierze zamknęli nas do jednego domu i pod groźbą zastrzelenia dopuścili się na nas gwałtu. Ja zgwałcona zostałam przez czterech żołnierzy. Mieszkanka Katowic powracająca do domu w czerwcu 1945 r. zeznała, że kiedy pociąg zatrzymał się na jakiejś stacji i zapadała noc, „żołnierze rosyjscy zaczęli uganiać się za kobietami. Zostałam pochwycona przez trzech żołnierzy, którzy wszyscy dopuścili się na mnie gwałtu. Na Śląsku mieszkające tam kobiety praktycznie nigdzie i o żadnej porze nie mogły czuć się bezpiecznie. Radzieccy żołnierze gwałcili w przydrożnych rowach, na polach i w lasach, okradając i bijąc, a czasem mordując. Porywali także kobiety w biały dzień z ulic Katowic, Zabrza czy Chorzowa. „16 czerwca 45 r. „Donoszę, że w nocy z dnia 26 na 27 bm. 45 r. wtargnęło dwóch żołnierzy rosyjskich do mego domu przy ulicy Bednarskiej Nr 47. Po wtargnięciu żołnierze ci sterroryzowali mnie, przykładając mi broń do głowy i grożąc wywozem do Rosji, zarzucając mi nieprzychylne ustosunkowanie się do nich, dlatego, że gdy oni żądali mych córek, ja się sprzeciwiłem. Żołnierze ci twierdzili, że walczą trzeci rok o Polskę, więc mają prawo do wszystkich Polek W nocy 25 VI br. o godz. 2-ej do mieszkania K. Wincentego w pow. krakowskim wtargnęło dwóch żołnierzy sowieckich, którzy dopuścili się gwałtu na 4-letniej dziewczynce, a potem zrabowali garderobę. „Dnia 3 VI 45 r. na powracających z Niemiec do wsi Wersale ob. Jakubowskiego wraz z żoną i sąsiadami napadło 4-ch jadących żołnierzy sowieckich, w tym Komendant Wojenny w Żydkowie. Ob. Jakubowskiego zamordowali w bestialski sposób (wykłuli oczy), ob. Raczydło pokroili nożem policzki, postrzelili i następnie powiesili. Po dokonanym morderstwie żołnierze zrabowali 3 konie, 3 wozy i odjechali w kierunku Gołdapi (woj. białostockie). Na Węgrzech jak szacuje James Mark podczas zdobywania Budapesztu zgwałcono ok. 50 tys. węgierskich kobiet. (Inne szacunki mówią o 75 do 120 tys.). Zachowanie radzieckich żołnierzy wobec Słowianek było patrząc na to globalnie lepsze. Jednak również w Czechosłowacji dopuścili się oni gwałtów. Liczba zgwałconych tam kobiet szacowana jest na 1020 tys. Wydaje się, że liczba polskich kobiet, które padły ofiarą gwałtu, musiała być większa, choćby z racji nieporównanie większych sił zaangażowanych na kierunku berlińskim. Jednak odpowiedź na pytanie, czy zbliżyła się, a nawet przekroczyła 100 tys., należy pozostawić w sferze domysłów. a Tusk Putinowi dupę liże http://kobieta.wp.pl/kat,26251,page,5,title,Kobieca-gehenna-Historia-gwaltow-czerwonoarmistow,wid,10907430,wiadomosc.html

Gość raczej ta była najmocniejsza
"Wstrząsające wyznania Kathy" OBeirne Kathy

Bo ruscy to DZICZ! jak szedł Niemiec w wojnę to ludzie się bali, bo wiadomo - Niemcy, wróg, agresor, ale z nimi dało się jeszcze czasem sztamę trzymać (nie chcę ich tu wychwalać, ale każdy, kto zna choć trochę wojennych opowieści wie, o czym piszę), ale ruscy?? dzicz i jeszcze raz dzicz! jak oni szli to był wielki strach, bo po nich można było spodziewać się WSZYSTKIEGO. :O:O:O:O

Gość a ja polecam książkę
"Uśpieni"-autora nie pamietam, ale jest film na jej podstawie z m.in. Bradem Pittem,Kevinem Baconem i Robertem De Niro. Oczywiście film sie nawet nie umywa do książki-jak ją czytałam to wyłam jak bóbr...

Gość woja nie ma w sobie...
"Wojna nie ma w sobie nic z kobiety", czytalam i plakalam...czytalam i plakalam...czytalam i plakalam...

Gość maćkowy potwór
Przeczytalam mury herbonu o którychbyla mowa na poczatku tematu i albo jestem gruboskórna albo już wcześniej przygotowałam się psychicznie na sceny gwałtu czy próby zabójstwa. Co autor miał w głowie pisząc to wszystko to ja nie wiem

Gość fora ze dwora
Monika B Nie jestem już waszą córką Dom lalek

Gość DarkFantasy
Jedyne dziecko - Jack Ketchum tego chyba nic u mnie nie pobije

Gość gość
wole reportaze