Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zalozyc

sklep internetowy?????????

Polecane posty

Gość jak zalozyc

Jestem mloda mama i chcialabym zaczac handlowac dzieciecymi ciuszkami, tylko nie bardzo sie orientuje jak to mam zrobic. Jak np zalatwic to zeby firmakurierska odbierala ode mnie paczki, gdzie zamawiac towar itp. Jestem pelna obaw ale i bardzo szczesliwa ze bede zarabiac wlasne pieniadze bo teraz tylko maz chodzi do pracy a ja siedze z synkeim w domu. Moze ktoras z Was kiedys zajmowala sie czyms takim . Npiszcie mij jakie moga byc z tego pieniadze, czy wogole zarobie na tym??? :) :) :) :)

Gość jak zalozyc
oczywiscie wszystko bedzie nowe , zadnych ubranek z lumpa:P odpowiedzcie. ❤️

Gość taka jedna niezdecydowana
podnosze bo tez mnie to interesuje

FIRMA KURIERSKA: Na początku raczej nie warto korzystać z firmy kurierskiej, zaczyna się na Poczcie Polskiej, jak zakłożysz firmę i trochę ją rozkręcisz to możesz się rozejrzeć za kurierem - jak to załatwić? Po prostu szukasz kuriera który Ci odpowiada i do niego dzwonisz, umawiasz się na spotkanie. Niestety kurier to droga sprawa, najtańsze usługi kurierskie ma....... co oczywiste.... poczta polska ... ;) oni też mają swoich kurierów i jest to dość opłacalne... załatwia się na poczcie głównej

GDZIE ZAMAWIAĆ TOWAR? Jeśli chcesz założyć firmę zajmującą się sprzedażą ciuchów to powinnaś być trochę rozeznana na rynku. Podobno w Łodzi jest jakaś wielka hurtownia ciuchów z którego zamawia cała polska...

Gość tak szczerze to teraz
tych internetowych sklepów z ciuchami dla dzieci jest jak psów... Ja sama nie robię zakupów przez internet i moi znajomi odchodzą od tej formy zakupow bo lepiej pojechać i osobiście w sklepie kupić... A moja siostra sklep internetowy musiała zamknąć bo za duża konkurencja..

Widocznie twoja siostra sobie nie radziła, nie jest łatwo i konkurencja duża, zarobki wcale nie są ogromne... ale to lepsze niż praca na etacie, którą ja np niedawno straciłam :/

radzić to sobie radziła, znalazła tanią hurtownie w polsce, dodatkowo rzeczy sprowadzałą z zagranicy, nawet zatrudniłą już jedną osobę... ale takich samych firm się namnożyło wiele i przestało się opłacać..

tacy ludzie jak autorka tego tematu myslą że zalozenie takiego sklepu internetowego nic nie kosztuje i wszystko jej podadzą na tacy. -_-

Bedzie się opłącać jeśli będzie sprzedawać coś ciekawego - może jestem sceptyczką ale nie wróże wielkiej kariery sprzedając ubrania dla dzieci tak samo jak tysiące innych firm.. ;)

Gość jak zalozyc
w sumie to nie myslalm o sklepie internetowym tylko o tym zeby kupowac na jakiejs hurtowni taniej ciuchy a na allegro je sprzedawac. W googlach sprawdzalam jak sie zaklada sklep internetowy ... i sie przerazilam bo to jest bardzo duzo formalnosc itp. Njprosciej jest kupowac taniej i sprzedawac drozej na allegro bez zakladania zadnego sklepu :P Tylko nie wiem czy tak mozna :O

Gość jak zalozyc
nie bylo mnie dlugo na temacie bo sprawdzal;am jak sie zaklada ten cholerny sklep.

Nawet sprzedając na allegro musisz mieć własną firmę bo: 1) teraz dobierają się do dupy sprzedawcom internetowym bez firmy 2) po przekroczeniu pewnej kwoty zarobku allegro wysyla twoje dane do urzędu skarbowego i jeśli sprzedajesz to bez firmy, w tzw szarej strefie, to jesteś martwa :P Więc formalności tak czy siak nie unikniesz... a nie wiem czy chce ci się bawić z zusem itp

Gość jak zalozyc
no to juz klapa . Bo najnizsza skladka zus -u wynosi 700zl czy zarabiasz czy nie. :O :O :O wiec nie wiem czy bedzie mnie na to stac i czy zarobie na to.

Gość jak zalozyc
to juz nie tak zle . Ty sie chyba w tym orientujesz... Napisz mi prosze, czy np moge zrezygnowac z tego calego sklepu w ciagu pol roku od czasu otwarcia??? Co wtedy z zus-em????

no pewnie, firmę możesz zamknąć w każdej chwili i wtedy nie musisz już płacić ZUSu

Gość jak zalozyc
nie wiem jak Ty ale ja nie bardzo orientuje sie w informatyce. Jak to wszystko pozalatwiac, zalozyc witryne, domene..... tego jest bardzo duzo. Chyba najlepiej najac jakiegos dobrego informatyka, tylko to pewnie slono kosztuje. Ty juz jestes zdecydowana i zakladasz ten sklep???

Ja nie mam sklepu internetowego tylko stronę: http://naklejki-dekoracje.pl/ Sklep niestety jest za drogi jak dla mnie, kosztuje od tysiaka wzwyż :/ Ale powiem ci, że są też darmowe sklepy internetowe, nie mam pojęcia jednak jaka jest ich skuteczność, nawet ALLEGRO ma jakiś taki serwis ze sklepem internetowym, na którym płaci się prowizje od sprzedaży: Zobacz tutaj: http://www.istore.pl/ http://www.istore.pl/ to sklepy internetowe Allegro.

Platforma iStore.pl umożliwia założenie własnego, profesjonalnego sklepu internetowego. Oferuje sprawdzone, użyteczne i unikalne na rynku rozwiązanie: skuteczny sklep, którego ofertę widzi od razu po założeniu kilka milionów internautów. Naszym celem jest wspomaganie Twojego sukcesu. Dlatego w pakiecie otrzymasz od nas wiele usług przydatnych w obsłudze własnego e-biznesu. Zobacz sklep demonstracyjny. Przetestuj nasze rozwiązanie załóż własny sklep na 21 dni bez żadnych opłat! Prezentacja produktów sklepu w Ceneo (bez opłat!) Program Ochrony Kupujących Logowanie danymi użytkownika Allegro Widoczny sklep: sklep przyjazny dla wyszukiwarek, integracje z Google Analytics i Google Sitemaps, integracja z serwisami aukcyjnymi Grupy Allegro, integracja ze wszystkimi liczącymi się pasażami handlowymi, m.in. zakupy.onet.pl oraz wiodącymi porównywarkami cen.

Gość jak zalozyc
jezeli taki sklep kosztuje ponad 1000zl to kogo stac na cos takiego??? Rozumiem ze to sie placi raz? A czy zalozenie takiej strony internetowej jaka Ty masz cos kosztuje ??? Czy jest to za darmo? I czy moglabym na niej ciuszki wystawiac? Rozumiem ze jak handlujesz na takiej stronie to nie musisz placic zus-u??? Czy np do okreslonego zarobku a potem juz musisz? Jak to jest???

Ech :) Po pierwsze: ja handluje na allegro + na stronie www. Aby to robić legalnie musiałam zarejstrować działalność gospodarczą, więc mam firmę i płacę ZUS oraz wszystkie możliwe składki, mam też swoją księgową itp. Po drugie: stworzenie sklepu kosztuje ok. 1000 bo tyle się płaci informatykowi. Mój znajomy za swój super-wypasiony-samoaktualizujący się sklep dał 5000 :D. Ja za swoją stronę internetową dałam ok 600-800 zł (w tym utrzymanie jej na serwerze) ale jak widać moja strona nie jest sklepem tylko zwykłą witryną informacyjno-reklamową.

Gość jak zalozyc
Kurcze to wszytsko jest bardzo drogie. :( Ty wychodzis zjakos na tym ??? chyba z tego zrezygnuje bo po prostu sie boje ze nie dam sobie z tm wszystkim rady. Z tego co widzialam na allegro to jest straszna konkurencja. Nie wiem jak ci wszyscy ludzie zarabiaja na tym placac te wszystkie zusy skladki....

zarabiają na tym bo nie mają nigdzie otwartego sklepu na mieście, a wynajem takiego sklepu kosztuje z 2000, na allegro mają to dużo taniej.

Gość jak zalozyc
ale mimo wszystko ... ile bym musiala ciuszkow sprzedac zeby zarobic na sa zusi inne oplaty a gdzie moj zarobek??? To jest chore po prostu.

na tym polega biznes, musiałabyś pójść w ilość... pracować na potęgę... jeśli byś miała dobry towar, dobry pomysł, dobre przestawienie oferty to mogłabyś wyjść na tym dużo lepiej niż pracując w biurze za 1200 na rękę :P

Gość emaeka
alleg