Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abraja

MOje dzecko pójdzie do szpitala.

Polecane posty

Bardzo sie boje bo dzisiaj okaze sie czy zabiora ałego do szpitala.Jest tak słaby ze przewraca sie o własne nogi.Nie dośc ze jest okropnym niejadkiem to jeszcze złapał wirusówke jelitowai nie ma juz sił.Zabiora go bo przestał pic Chciałabym sie zapytac was mamay c oge dla niego zrobic żeby nie czuł sie samotny,sutny i aby polepszyc mu wizyte w szptalu? Czuje sie okropnie bezsilna bo nagle se okazało ze to cos bardzo pwaznego.Ze moze anemia(z niejedzenia)niedokrwistosc,pasozyty aaaaa. Darujcie sobie złosliwości bo wogle nie bede na nie odpowiadac...Nie znam jescze ostatncznych wyników ale lakarz zapowiedział juz szpital bez nich.mam czekac do 15 a na razie młody cały czas spi

abraja ja to przechodziłam 3 razy cierpiałam razem z nim jedynie co mogłam zrobić to być z nim zabrałam ulubione zabawki po kilka sztuk jakaś książeczkę najgorszy moment zakładania wenflonu

no ale będziesz przy nim chyba ciągle wez książeczki poczytasz mu może jakaś gra

dzieki bardzo mam załake bo moje dziecko to okaz zdrowia nawet jak sie uderzyl czy co to nigdy nie płakał a tu tyle na raz się zebrało

tak bede cały czas bo na szczęscie nie musze gnac do pracy wiec postaram se siedziec non stop

abraja mój syn byl 2 razy w szpitalu własnie przez jelitowke. JA bylam tam z nim całą dobe. Wzielam zabawki z domu, bawiliśmy sie, czytalam mu. Starałam sie zachowywac tak jak w domu. Dostawała kroplówki, nawadniali go. Będzie dobrze.

A jak sie pytala po co pani daje mu kroplówkę, to mówilam, ze rączka musi pić, żeby synek byl zdrowy.

Niektóre szpitale dają możliwość zostania na noc

tylko mój ma 2 latka i pewnie bedzie wystraszony na smierc

Gość ollllllllllllka
dostanie kroplówkę i nie będzie tragedii,a Ty napaewno dostaniesz dla niego jakieś suplementy diety.

Gość ollllllllllllka
ale on tam długo nie poleży:) wszystko bedzie ok:)

Czesc ! wspolczuje i trzymaj sie!!a do szpitala wez bajki i czytaj!pamietam jak bylam mala mama czytala mi o wesolych smokach ktore jadly zupe ogorkowa -i to jest powod ze uwielbiam ja do dzis!!!

Gość ollllllllllllka
ja bym wyszła do apteki i kupila mu nutri drink,ma mnóstwo witamin ,kalorii,dla osób chorych

Witaj Abraja. Strasznie mi przykro z tego powodu i wiem jak się martwisz:( Sama jestem w podobnej sytuacji.Mój maluch też złapał tą cholerną jelitówkę,i boję się jak to sie skończy:( Przeraża mnie myśl że możemy wylądowć w szpitalu:O Pytasz co możesz dla niego zrobić.Hmmm. Jeśli masz taką możliwość,to bądź z nim w szpitalu cały czas.Na pewno w tedy nie będzie się czuł samotny i będzie się mniej bał.Weź mu ulubioną przytulankę,kilka zabawek.Może być też kocyk. Życzę zdrówka dla twojego synusia🌼 A i przede wszystkim nie może widzieć że się boisz i martwisz. Będzie dobrze.

Bardzo dobry jest taki "spczek" z Hippa dostepny tylko w aptece. Ors2000 chyba sie nazywał. To jest taki kleik do picia.

bardzo wam dziekuje za wsparcie bo jest mi potrzebne i to bardzo matki zawsze przezywaja chorobe swoich dzieci a ja nie jestem zwyczajna ze on jest chory wi ec tymbardziej wyglada jakby uciekło z niego zycie tylko spi cos poogląda i znów spi zmuszam go do picia ale lekko nie jest

abraja zapytaj czy możesz zostać z dzieckiem. Moje smyki często lądowały w szpitalach (niestety) i tylko raz nie mogłam zostać z dzieckiem. Tak to zawsze można było wykupić sobie nocleg i wyżywienie i byłam z maluchem 24 na dobę. Jak dzieciątko jest słabe to dużo mu nie potrzeba bo będzie spało z kroplówką. Ważne żebyś tylko była przy nim. Jak ma jelitówkę to kup chrupki kukurydziane, weź ze sobą herbatę bo więcej nie będzie mogło pewnie jeść. W niektórych szpitalach są tv na żetony i cyfra plus więc można oglądać bajki. Jeśli nie ma takiej opcji to ja zabierałam laptopa i bajki na dvd (i widziałam ze wiele mam tak robiło), ale to raczej na później bo jak jest osłabiony i odwodniony to będzie i tak tylko spał. Życzę zdrowia.

Nie jestem w stanie kupic tego soczku mieszkam z agranica wiecie własciwie powinnam obwinic lekarzy bo ja chodziła z dzieckiem co 4 tyg na kontrole i mówiłam ze mało je ze nie chce warzyw ze pije duzo mleka no i ze jest chudziutki bo wazy 10,5 kilo to raz i dali jakies witaminy,drugi środek na apetyt a teraz nagle jak wyskoczyła anemia,i choroba a jak nie maiała wyskoczyc skoro mały nie miał zdrowych suplementów? bo puki dzieck jest zywe i radosne to nic u nie jest byłam 8 razy ze młody nie je ze zyje jednym katroflem lub suchym chcelebm i mlekiem t zaden sie nie zaintresował a teraz jest chory

Mój starszy syn też jest okropnym niejadkiem. DO tego jest blady, ale taka jego uroda. Robie mu okresowo badania i jest okazem zdrowia. On żylby kubkiem mleka przez caly dzień. AJ ma apetyt to jestem prze szczęśliwa. A teraz mial jelitowkę tak?

Abraja a może ta uboga dieta synka nie ma za wiele wspólnego. Może to po prostu wirus i odwodnienie? Male dzieci odwadniają się błyskawicznie. Moje pulpety jak tylko złapie ich jakiś rota lub inny to na 2 dzień lądują w szpitalu z takimi żyłami ze nie ma gdzie się kłóć, mimo, ze ich poje i piją w miarę chętnie. Dzieci przy takich chorobach często są zmęczone, ospałe i odwodnione. Głowa do góry. Nawodnią go, wirus przejdzie i pewnie mały poczuje się dobrze.

ja poczekam na te wyniki a jak mi powiedza ze jest niedozywiony to bedzie sie działo... bo tu jest take popaprane prawo ze jak sie cos dzieckiem dzieje to rodzica wina ze nie umie sie zając ale jak sie chodzi na kontrole i czesciej do lekarza to ze od razu przerwazliwiony człowiek jest ;( jak raz mały obtarł sobie ptaszka to poszłam do lekarza to mnie pytali kto przebywa z dzieckiem i czy ktokolwiek go dotyka w miejsca intymne to jak sie wydarłam na tego lekareza ze co on mi tu insynuuje...brrr jak se przypomne

abraja dasz rade wiem że to trudne ale musisz być silna i nie możesz mu pokazać że cierpisz bo dziecko źle zniesie pobyt dostanie kroplówki i probiotyki lekka dieta aha co mogę poradzić to przy ostrych jelitówkach lepiej nie dawać mleka tylko woda i kleik ryżowy mi tak kazano robić 100 ml wody i 3 miarki kleiku ( straszne w smaku ale pomagało ) i do picia herbata zwykła czarna lub siemię lniane zero soków i innych owocowych herbat

Abraja trzymaj sie i przede wszystkim staraj sie nie okazywac stresu przy dziecku, ja wiem ze to sie latwo mowi ale maluchy bardziej sie denerwuja jak mama zdenerwowana; do podklucia pewnie zaloza mu krem Emla wiec nawet nie bedzie bolalo, bedzie dobrze, zobaczysz:)

Gość jelitówkaaa
Do jedzenia chleb z dzemem, marchewka gotowana, ziemniaki, mieso, klik. Mleko i przetwory mleczne wzmagają objawy jelitówki!!!!!! Do picia najlepiej wywar z czarnych suszonych jagód na zmiane z czarną herbatą. Pozdrawiam

Gość a ja uwielbiam tańczyć
ja w grudniu tez bylam z moja mala w szpitalu wlasnie ze wzgledu na jelitowke. i powiem ci, ze to byl najgorszy tydzien w moim zyciu. mala sie wycierpiala, schudla... teraz jak widzi bialy fartuch to wpada w histerie :( nawet na samo wspomnienie tamtych dni ciary mnie przechodza... trzymaj sie cieplutko. duzo zdrowka dla slicznego synka 🌼

Gość mamamaaaaaaaaaaaaaaa
Ja swojemu malemu wzielam laptopa i caly czas ogladalismy bajeczki,jakos zlecial tydzien:)oprocz tego wzielam mu ulubione zabawki i czytalismy ksiazeczki:)powodzenia,to male zuchy:):):)

Do jedzenia chleb z dzemem, marchewka gotowana, ziemniaki, mieso, klik niestety nic z tego moje dziecko nie zje ;( wiadomosci jednak mam dobre nie idzie lezec terapia domowa jednak bedzie no i mj synek własnie zawołał ze jest głodny ciesze sie jak głupia co do tego ze leko wzmaga objawy ja nie wiem jak to jest tutaj a mieszkam w uk kaza podawac mleko i jgurt jesli dziecko chce takze zdania sa podzielone co do własciwosci przetwrów mlecznych jak widze