Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pp123

Do mam

Polecane posty

Gość pp123

Po jakim czasie po powrocie ze szpitala odwiedzała Was rodzina i znajomi? Jak powiedzieć rodzince żeby nie przyłazili od razu w odwiedziny?

Gość pp123

normalnie. powiedz że nie chciałabyś wizyt od razu po wyjściu ze szpitala, bo będziesz się źle czuła. u mnie to ja pojechałam z pierwszą wizytą do moich rodziców (3 tyg po porodzie, na święta Bożego Narodzenia), z teściami mieszkałam, także nie musieli przychodzić :P a inni znajomi? widzieli moje maleństwo na moim ślubie 2 miesiące po porodzie. nikt mi do domu nie przychodził :)

u mnie zaczęły się odwiedziny około miesiąca po narodzinach. po prostu bez ceregieli powiedziałam wszystkim że i tak nikogo wcześniej nie wpuszczę. o dziwo nikt sie nie obraził. później jak ktoś chciał nas odwiedzić to umawiał się z nami wcześniej przez telefon.

ja jak bylam jeszcze w szpitalu to juz chcieli pielgrzymki odwiedzac, ale ja powiedzialam ze do szpitala na noworodkowy nie wpuszczaja odwiedzajacych po panuje grypa( a tak naprawde sama nie chcialam zeby mi dziecko zarazili) a w domu rodzice odwiedzili po tygodniu a dla znajomych powiedzialam ze sie samam odezwe jak juz bede na silach:)

Mi się wepchali do domu od razu jak wyszłam ze szpitala i byłam nie dość że nie przygotowana bo nie wiedziałam jak mieszkanie wygląda po mojej nie obecności ani nie orientowałam się jak z jedzeniem itd. a po za tym chciałam na spokojnie spędzić ten pierwszy dzień z mężem i nowym członkiem rodziny :) Ale teraz jakbym szła rodzić to bym się umówiła na wyznaczony dzień, moja szwagierka po prostu uprzedziła że zadzwoni do nas i się umówimy, nikt się nie obraził.

Gość agawww121
jeszcze nie dojechaliśmy ze szpitala do domu a tesciowa ze swoją najmłodszą córką już pod klatka stały:

Gość a ja uwielbiam taniec
a u mnie jedna znajoma wjebala sie juz 2 dni po tym jak wrocilam do domu :O a kolejni znajomi kilka dni pozniej. bylam tak zmeczona, ze zamknelam sie z mala w pokoju, a maz musial ich zabawiac. nasi rodzice i siostry przyszly juz pierwszego dnia, ale to akurat bylo dla mnie oczywiste.

Gość pp123
Tak chyba zrobię tylko siostra mojego ma jest niereformowalna a dzieci ma w wiek szkolnym ciągle zasmarkane. I zawsze ale to zawsze przyjeżdżają bez zapowiedzi. Muszę jej jakoś powiedzieć żeby dzwoniła jak się wybiera ale zaraz się obrazi. A to taki typ co w każdy kąt zajrzy i wszystko skomentuje.

Jedyna osobą, która odwiedziła nas na drugi dzień po powrocie ze szpitala, była moja mama. Cała reszta rodziny wykazała się wielkim zrozumieniem i czekali na nasz telefon. Niektórzy do tej pory się nie doczekali:) Jeżeli chodzi o znajomych była podobna sytuacja. Z tym, że wcześniej mówiliśmy otwarcie, że najlepiej będzie, jak przez te pierwsze tygodnie, pobędziemy sami ze swoim dzieckiem. Nie było żadnych nieporozumień, przynajmniej nic mi nie wiadomo na ich temat:)

to niech twój facet ją poinformuje że nie przewidujecie żadnych wizyt. a skoro jest niereformowalna i ciekawska to nawet jak sie obrazi to pewnie nie na długo bo obczajkę trzeba bedzie zrobić:)

Gość pp123
Mam spoko teściowa i mąż ją poprosił, żeby pogadała ze swoja córka na ten temat. Ale ona i tak zawsze robi jak jej pasuje. I nigdy się nie zapowie. To mnie wkurza najbardziej, bo ja jak się do kogoś wybieram to zawsze dzwonie wcześniej.

Najlepiej kiedy rodzina ( oczywiście ta dalsza ) odwiedzi maluszka w domu po około 6 tygodniach - czyli czasie w którym dziecko będzie po kolejnych szczepieniach i wizycie u pediatry.

Gość pp123
milla-ja to wiem i moja rodzina też, także nie mam z nimi kłopotu. Najbardziej wkurza mnie szwagierka bo wada kiedy ma czas.Mam ochotę zrobić parę razy pod rząd coś takiego, ze jak oni przyjadą to po prostu wyjść im na powitanie z tekstem "właśnie wychodziliśmy, szkoda że nie zadzwoniliście,że przyjeżdżacie". Ale z noworodkiem to nie wypali na pewno....

pp -to jej nie otwieraj! skoro została uprzedzona o tym żeby dzwonić przed wizytą i się nie dostosowała (co ja osobiście uważam za dziwny zwyczaj, bo przecież nie wypada tak po prostu wpaść do kogoś z wizytą bez umówienia wcześniejszego) to nie wpuszczaj i już.

Gość pp123
Agatka ja mieszkam w domu a nie w bloku i zawsze widać czy ktoś w domu jest. Poza tym mój maż by nie pozwolił żeby siostra stała pod drzwiami i dzwoniła kiedy my w domu jesteśmy. Ja teraz mm problem a jak będzie dziecko to dopiero się zacznie. Muszę to jakoś dyplomatycznie załatwić tylko nie mam pojęcia jak, dlatego tu piszę. Jak przyjeżdża mój kuzyn z małym dzieckiem to oni wpadają ze swoimi dziećmi i wszyscy chcą patrzeć jak się dziecko kapie, a jak przewijają itp. Coś czuję, że mnie szlag trafi.

Gość do mnie przychodzili
jakieś dwa tygodnie po porodzie, ale teściowie chcieli przyjść już tego samego dnia w którym wyszłam ze szpitala (mimo że widzielismy sie dzień wcześniej), dzwonili że jadą ale ja otwarcie powiedziałam że dopiero co wróciliśmy i musze sobie wszystko zorganizować, poza tym fatalnie się czułam. Zrozumieli i nie przyjechali.

Gość karinka232
Do przedmówczyni-zazdroszczę Ci wyrozumiałych teściów.

Gość marokanskie rekodzielo
sklep rekodziela marokanskiego marokostyle.com zaprasza do obejrzenia wiosennej kolekcji marokanskich torebek skorzanych :)

ja bede miala ten sam problem. moja szwagierka juz zreszta zapowiedziala sie ze jak tylko zacznie sie porod to ona jedzie z nami do szpitala i bedzie mi pomagac przy porodzie i krzyczec "przyj!" - wiec spytalam czy po prostu nie chce przypadkiem urodzic za mnie bo z mila checia jej ten bol odstapie. wiem tez ze bedzie u nas czestym gosciem bo ma swira na punkcie malych dzieci i moglaby je zaglaskac i zacalowac na smierc. jak jest male dziecko to zaraz wyrywa je komus z rak bo ona wie przeciez najlepiej jak sie maluchem zajac. cale szczescie ze mam z nia dobry kontakt, lubie ja i juz sie do tego przyzwyczailam wiec mysle ze jakos to zniose :)

Gość pp123
revellka - to spoko, że ja lubisz.Między mną a moja szwagierka jest przepaść wiekowa i mentalna. Ale mam nadzieję, że mój mąż z nią pogada jakoś delikatnie. A jak nie to ja się przestanę w końcu szczypać i powiem co o tym myślę. Obrazi się to trudno.Mi nie raz było przez nią przykro i przeżyłam.

Powiedzieć można zawsze ale czy uszanują Twoją prośbę ;) Ja już wycieczki miałam 10 minut po porodzie :o Ze szpitala wyszłam na 5 dobę.Marzyłam tylko o jednym -wsypać się :D Ledwo co przyjechaliśmy,przebrałam się w piżamę ....nie mineło 15 minut a tu teście,moi rodzice,rodzeństwo.....z partnerami :o Sorry za wyrażenie ale myślałam że mnie huj strzeli!!!!! A na drugi dzień przez miesiąc czasu pielgrzymki -jedni wychodzili,drudzy przychodzili. Jeszcze żeby przedzwonili,ale gdzie tam :o I każdy zwiwiony dlaczego się nie cieszę :o Oczywiście przy gosciach "udawałam że jestem w 7 niebie" ale trpchę wyobraźni można mieć ze ja jestem zmęczona po porodzie,ze dziecko dało nam popalić w nocy... Gdyby odczekali parę dni,umówili się konkretnie (a nie ja wychodze a tu zonk bo goście) to nie widzę problemu.Cieszyłabym się z całego serca.