Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna31k0-te

dostałam w szpiatlu ochrzan ,za to,ze nie daję dziecku herbatki tylko wodę

Polecane posty

Gość anna31k0-te

mały ma rok.Wyladowaliśmy w szpitalu bo miał zatrucie.Pielęgniarka zarzuciła mi,że zamiast poić dziecko herbatą słodzoną/taką dla doroslych/ albo granulowaną dla dzieci daję zwykłą wodę/słyszałam jak do innej mówiła,że oszczędzam i dziecku żałuję/.Mnie nie chodzi o oszczędność,tylko o zdrowie.Mam starsze dziecko,które pije wodę/gotowaną,przefiltrowaną/ bo ją lubi.Dla zębow to zdowsze-szczególnie gdy dziecko budzi się w nocy i sięga po kubeczek.Nie ma problemów z próchnicą...a pielęgniarka ,mogło by się wydawać,takie rzeczy powinna popierać..dziwne.

pielęgniarki czasem strasznie dziwne rzeczy opowiadają! jasne że zdrowiej dla dziecka jak wodę pije niż te słodzone herbaty!

co? pewnie ze lepiej wode niz herbatke mój wgole wody nie chce pic a powinien

O ludzie! Co to personel medyczny:-o Abraja a dawalas swojemu dziecku wode od samego poczatku? JEzeli "popsulas" mu smak soczkami to juz nie bedzie pil wody.Moje dziecko dostaje tylko wode.Mial czas buntu,nie chcial nic pic to bylam zmuszona dac mu soczki.Ale kupilam mu wode w butelce z tzw "dziubkiem" i dla niego to frajda pic z butelki;)

Gość anna31k0-te
fajnie,ze ktos jeszcze mysli podobnie /procz dentysty oczywiscie/.Poczułam się jednak z tym fatalnie.

A widzisz, ja mieszkam w Holandii i tutaj wiec, moze nie tyle zabraniaja, co ostro odradzaja dawac slodzona herbatke dzieciom, a najbardziej zalecaja herbatki ziolowe NIESLODZONE (typu rumianek, koperek, zwykle owocowe itd.) i wode. Moj synek pije tylko herbatke rumiankowa i wode. Oczywiscie nic nie slodze. I tak najbardziej mu smakuje oraz jest najzdrowsze dla zabkow. Co kraj to obyczaj, a co lekarz / pielegniarka to co innego. Ty rob jak sama uwazasz. W koncu to ty jestes mama i wiesz najlepiej co dawac swojemu dziecku.

Gość alicja 123479
znajoma pielegniarka swojemu synowi 18 miesiecy daje 4 butle herbaty w nocy i on to wszystko wypija :-(takze nie ma co ich słuchac :-)

nie przejmuj się. naprawdę czasem pielęgniarki i położne takie banialuki opowiadają że człowiek się zastanawia czy ma się śmiać czy płakać. kiedyś wspaniała pielęgniarka chciała mi zdiagnozować dziecko. mały miał kaszel, poszłam do przychodni. pielęgniarka od razu stwierdziła ze mały ma zapalenie oskrzeli i wymieniła jakiś tam antybiotyk który będzie trzeba dać i osłonowo miałam smectę podać :O nie wypowiadam się, po pierwsze smecta nie jest lekiem osłonowym a po drugie to jej zapalenie oskrzeli okazało się kaszlem alergicznym!!! dawaj wodę i się nie przejmuj :D

ale nie podaje się jej przy antybiotykach w celu odbudowy flory bakteryjnej jelit, nie jest probiotykiem :) co najwyżej w celu zapobiegania biegunce którą ów antybiotyk może wywołać.

. Starsze dzieci mogą pić herbaty bez cukru ale pamiętajmy, że herbaty zielona, biała i czarna zawierają dużo garbników i teiny, która działa pobudzająco i podnosi ciśnienie. Lepiej zastąpić je herbatką miętową lub granulowanymi, które są przeznaczone dla maluszków w odpowiednim wielu rumiankowe, jabłkowe, koperkowe. Najlepiej jednak jeżeli już we wczesnym wieku wyrobimy u dziecka zwyczaj picia wody niegazowanej.

Wszystko to kwestia przyzwyczajenia i nawyków. Moja starsza córka pije tylko wode albo napój sojowy (zamiast mleka bo ma skaze białkową)

Co za pielęgniarka?????? Z jakiej ona epoki??? A tak poważnie to bardzo dobrze że Twoje dziecko pije wodę a nie herbatki. Ja swojemu też ne daje słodkich napojów ale wszystko się wali jak mały zostaje pod opieką babci. Ona jest tych samych poglądów co ta pielęgniarka.