Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 glistha 69

Zapalenie oko艂oustne

Polecane posty

Go艣膰 glistha 69

Witam! Od jakiego艣 czasu zmagam si臋 z zapaleniem oko艂o-ustnym... Mam pytanie, jakie zabiegi kosmetyczne mog膮 mi pom贸c? Maseczki, peelingi..????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ki czort
skoro stan zapalny to chyba maseczki i peelingi niewskazane, nie chcesz chyba rozsiewa膰 tego na reszcie twarzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmm ma艂偶e艅stwo to wsp贸lne
a co to jest zapalenie oko艂o ustne???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 glistha 69
do hmm ma艂偶e艅stwo to wsp贸lne : inaczej zapalenie sk贸ry wok贸艂 ust. Straszne dziadostwo...sk贸ra w okolicy ust, broda, bruzdy przynosowe... jest pokryta malutkimi grudkami, jest zaczerwieniona sw臋dzi, piecze, przestaje tolerowa膰 wod臋... W moim przypadku dermatolog zapierdoli艂a na ca艂ej linii bo przepisa艂a mi ma艣膰 ze sterydami... teraz u偶ywam metronidazolu oraz kosmetyk贸w physiogel... W艂a艣ciwie to nie wiadomo co ze sk贸r膮 robi膰... a patofizjologia zapalenia oko艂o ustnego nie jest jednoznaczna i do ko艅ca znana... Najgorsze jest to 偶e to mo偶e si臋 przerodzi膰 w tr膮dzik r贸偶owaty... A do trzydziestki wcale mi nie daleko....

Udost臋pnij ten post

Powiem Wam jak poradzi艂am sobie z zapaleniem oko艂oustnym. Wiadomo, 偶e pod t膮 nazw膮 kryj膮 si臋 wypryski o r贸偶nym pod艂o偶u- alergiczne, zaka偶enia grzybami, wirusami, bakteriami. Ja wiedzia艂am, 偶e u mnie alergia to nie jest. Od ok. 10 lat dooko艂a ust co jaki艣 miesi膮c (niezwi膮zane z hormonami) powstawa艂y mi wielkie pryszcze- czu艂am, 偶e powstan膮 na kilka dni przed, kiedy sk贸ra by艂a jeszcze normalna to przy dotyku ju偶 bola艂a. Pryszczy by艂o pe艂no- czasami do 24 dooko艂a ust i nie zawsze wyskakiwa艂y razem- jak w k膮cikach ust znika艂y to pojawia艂y si臋 na g贸rn膮 warstw膮. Nie mia艂y ropnych bia艂ych "g艂贸w" a wyciskane bardzo silnie s膮czy艂y tylko 偶贸艂taw膮 surowic臋. Bra艂am tetracyklin臋, antybiotyki w ma艣ciach (na grzyby te偶)- nic. Dobrze wiedzia艂am, 偶e ma艣膰 nic nie da, bo sk贸ra ma to do siebie, 偶e bardzo s艂abo przepuszcza (gdyby sk贸ra przemaka艂a...). Tak samo jak kremy na zmarszczki- mog膮 nawil偶y膰, ale do sk贸ry w艂a艣ciwej (g艂贸wnie do warstwy brodawkowej) nie przenikaj膮 prawie w og贸le (mo偶e poza ryboz膮). Botoks daje efekt, bo jest wstrzykiwany i rozlu藕nia mi臋艣nie. Antybiotyk doustny ju偶 niby lepiej dzia艂a ni偶 ma艣膰, bo rozprowadzany z krwi膮 trafia do kom贸rek, ale jaka dawka dotrze to tych konkretnych zaka偶onych kom贸rek? Chodzi przcie偶 o kilka pryszczy na twarzy. Postanowi艂am wi臋c radykalnie dotrze膰 do 藕r贸d艂a, jak domniemam, zaka偶enia. Oto co zrobi艂am- wzi臋艂am ig艂臋 do szycia i macza艂am j膮 w najsilniejszym fioletowym Listerine (p艂yn do p艂ukania ust). Nak艂uwa艂am zmiany a偶 do krwi, g艂臋boko, co chwila maczaj膮c ig艂臋 w Listerine. Zmiany, kt贸re goi艂y mi si臋 czasami tydzie艅 zaraz si臋 wysuszy艂y i znik艂y nie pojawiaj膮c si臋 ju偶. Mija zaraz CZWARTY miesi膮c odk膮d nie mam zmian. Pierwszy raz od naprawd臋 oko艂o 10 lat.

Udost臋pnij ten post

Powiem Wam jak poradzi艂am sobie z zapaleniem oko艂oustnym. Wiadomo, 偶e pod t膮 nazw膮 kryj膮 si臋 wypryski o r贸偶nym pod艂o偶u- alergiczne, zaka偶enia grzybami, wirusami, bakteriami. Ja wiedzia艂am, 偶e u mnie alergia to nie jest. Od ok. 10 lat dooko艂a ust co jaki艣 miesi膮c (niezwi膮zane z hormonami) powstawa艂y mi wielkie pryszcze- czu艂am, 偶e powstan膮 na kilka dni przed, kiedy sk贸ra by艂a jeszcze normalna to przy dotyku ju偶 bola艂a. Pryszczy by艂o pe艂no- czasami do 24 dooko艂a ust i nie zawsze wyskakiwa艂y razem- jak w k膮cikach ust znika艂y to pojawia艂y si臋 na g贸rn膮 warstw膮. Nie mia艂y ropnych bia艂ych "g艂贸w" a wyciskane bardzo silnie s膮czy艂y tylko 偶贸艂taw膮 surowic臋. Bra艂am tetracyklin臋, antybiotyki w ma艣ciach (na grzyby te偶)- nic. Dobrze wiedzia艂am, 偶e ma艣膰 nic nie da, bo sk贸ra ma to do siebie, 偶e bardzo s艂abo przepuszcza (gdyby sk贸ra przemaka艂a...). Tak samo jak kremy na zmarszczki- mog膮 nawil偶y膰, ale do sk贸ry w艂a艣ciwej (g艂贸wnie do warstwy brodawkowej) nie przenikaj膮 prawie w og贸le (mo偶e poza ryboz膮). Botoks daje efekt, bo jest wstrzykiwany i rozlu藕nia mi臋艣nie. Antybiotyk doustny ju偶 niby lepiej dzia艂a ni偶 ma艣膰, bo rozprowadzany z krwi膮 trafia do kom贸rek, ale jaka dawka dotrze to tych konkretnych zaka偶onych kom贸rek? Chodzi przcie偶 o kilka pryszczy na twarzy. Postanowi艂am wi臋c radykalnie dotrze膰 do 藕r贸d艂a, jak domniemam, zaka偶enia. Oto co zrobi艂am- wzi臋艂am ig艂臋 do szycia i macza艂am j膮 w najsilniejszym fioletowym Listerine (p艂yn do p艂ukania ust). Nak艂uwa艂am zmiany a偶 do krwi, g艂臋boko, co chwila maczaj膮c ig艂臋 w Listerine. Zmiany, kt贸re goi艂y mi si臋 czasami tydzie艅 zaraz si臋 wysuszy艂y i znik艂y nie pojawiaj膮c si臋 ju偶. Mija zaraz CZWARTY miesi膮c odk膮d nie mam zmian. Pierwszy raz od naprawd臋 oko艂o 10 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoanna2010
Mi zapalenie wy艂azi co jaki艣 czas. Raz jest lepiej raz gorzej. Bardzo pom贸g艂 dora藕nie krem A-Derma Dermalibour- miejscowo 2-3 razy cienka warstwa oraz 2 razy w tygodniu maseczka kaolinowa z Jadwigi. Uwierzcie dzia艂a cudaaaa!!!!! Zmiany s膮 od razu ja艣niejsze i uspokojone. Ja na w艂asnej sk贸rze przekona艂am si臋 偶e nie wolno tych zmian zapalnych nawil偶a膰 ale poprzez zasuszenie zahamowa膰 rozw贸j i rozprzestrzenianie si臋. U mnie dermatoza wysz艂a nie po sterydach, gdy偶 nigdy ich nie stosowa艂am ale w艂a艣nie od zbytniego nawil偶enia sk贸ry. kremy za bardzo j膮 rozpulchnia艂y co spowodowa艂o rozw贸j barkterii. Oczywi艣cie nie mo偶na zrezygnowa膰 z krem贸w nawil偶aj膮cych ale stosujmy je z umiarem i z g艂ow膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 mam RZS i od roku bior臋 Metypred, z tym wi膮偶e wyst膮pienie tego zapalenia... Od roku z mniejszym lub wi臋kszym nat臋偶eniem jest...Czasmi na kilka dni znika...:((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zapalenie oko艂oustne leczy艂am erytromycyna w ma艣ci przepisan膮 przez dermatologa, po oko艂o tygodniu stosowania wszystko znikn臋艂o. Zastanawiaj膮ce dla mnie w leczeniu podra偶nienia by艂 fakt, 偶e pierwotnie zaczerwienienie wyst臋powa艂o wok贸艂 ust, po kilku dniach sz艂o tak jakby w g贸r臋 twarzy i pojawi艂o si臋 pod okiem, na policzku i na nosie...nie wiem czy taka natura tej dermatozy, 偶e tak si臋 rozprzestrzenia? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 z tym zmagam p贸l roku,bylam u dermatologa i przepisala mi ma艣ci sterydowe kt贸re pogorszy艂y m贸j stan ,wiec zmienilam lekarza i dobrze zrobilam biore metronidazol 30 dni mam bra膰 ma艣膰 rozex i protopic deslodyne,i juz po dw贸ch dniach byla ogromna poprawa a teraz mam normalna buzie ,normalnie z domu wychodze ,a i jeszcze mam krem octopirox

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam to 2 miesiace.nic nie pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Olej z czarnuszki To pomaga, u mnie ju偶 po tygodniu by艂a kolosalna zmiana!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poradalala
I takie chrostki wok贸艂 ust mia艂am po szablonie do w艂os贸w h&sh. Zawiera on zaraz po wodzie silnie wzruszaj膮ca i odtluszczajaca substancje SLS. Pod prysznicem pian膮 z w艂os贸w zlatywala po twarzy i tak to si臋 dzia艂o.trzrba unika膰 produkt贸w z tymi substacjami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GreenPiggy
jak nale偶y stosowa膰 ten olej z czarnuszki? zewn臋trznie czy wewn臋trznie? Dzi臋ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosia Zzzz
Walczy艂am 2 miesi膮ce z zapaleniem okoloustnym u c贸rki- uda艂o mi sie w ciagu tygodnia wyleczy膰 je kremem peanten. Juz po jednej dobie by艂a znaczna poprawa. C贸rk臋 podrazniala nawet woda, wiec zmiany smarowa艂am nawet bezpo艣rednio przed k膮piel膮- krem swietnie izoluje od wilgoci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosia Zzzz
Mia艂o by膰 Penaten :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak dla poczytania, mo偶e kogo艣 zaciekawi, bo mnie zainteresowa艂o: Wszystkie dolegliwo艣ci cia艂a fizycznego, s膮 skutkiem braku harmonii cia艂 subtelnych. Je艣li cz臋sto opanowuje cz艂owieka nienawi艣膰, smutek, 偶al, zazdro艣膰 i inne negatywne my艣li, uczucia, czy emocje, to za ka偶dym razem, coraz bardziej niszczy swoje cia艂a subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajduj膮ce si臋 w cia艂ach subtelnych, schodz膮 na cia艂o fizyczne, poprzez r贸偶ne dolegliwo艣ci. Nieprawid艂owe dzia艂ania, my艣li, negatywne emocje i uczucia, powoduj膮 dolegliwo艣ci i tylko sam cz艂owiek jest za nie odpowiedzialny. Du偶a r贸偶norodno艣膰 dolegliwo艣ci, spowodowana jest przez r贸偶ne przyczyny, jakie cz艂owiek wywo艂a. Inne dolegliwo艣ci odczuwa kiedy, nie mo偶e komu艣 wybaczy膰, inne kiedy jest ci膮gle pe艂ni zazdro艣ci, a jeszcze inne kiedy na przyk艂ad. 藕le si臋 od偶ywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, 偶e to sam cz艂owiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. R贸wnie偶 i sam mo偶e si臋 ich skutecznie pozby膰. Powinien to jednak chcie膰 zrobi膰 sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Je艣li ma dolegliwo艣ci ma艂e dziecko, oznacza to 偶e rodzic powinien popracowa膰 nad sob膮. Zaczerpni臋te z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dermatolog zapisa艂a mi na to ma艣膰 sterydow膮, pocz膮tkowo dolegliwo艣膰 ust膮pi艂a, a po kilkunastu dniach wr贸ci艂a ze zdwojon膮 si艂膮. Przesz艂am jeszcze przez kilku dermatolog贸w, zapisywali mi clotrimazorum, ma艣ci antybiotykowe, ma艣ci z hydrocortisonem, nic nie pomaga艂o. Jedna pani lekarz dermatolog powiedzia艂a 偶ebym maskowa艂a to korektorem i fluidem (!?). Moim zdaniem lekarze dermatolodzy to najmniej rozwijaj膮cy si臋 naukowo specjali艣ci, w艂a艣ciwie wcale si臋 nie rozwijaj膮 (przynajmniej wi臋kszo艣膰 z nich).Lecz膮 wy艂膮cznie objawowo i metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w. Lekarz POZ kaza艂 smarowa膰 na przemian ma艣ci膮 tribiotic, sudocremem i ma艣ci膮 cynkow膮. Do艣膰 szybko skutkuje, na jaki艣 czas pomaga, ale przynajmniej si臋 nie powi臋ksza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam nie wiem z czego to si臋 u mnie wzie艂o nigdy wcze艣niej do 40stki nie mia艂am problem贸w ze sk贸r膮.Najpierf wyskakiwa艂y mnie du偶e ropne bol膮ce pryszcze wyciska艂am je potem na brodzie pojawi艂o si臋 takie co艣 czerwonego i mnie piek艂o i trochy sw臋dzia艂o na drugi dzie艅 ju偶 to by艂o dooko艂o ust i w bruzdach przynosowych liekarz rodzinny przepisa艂 steryd jaki na pocz膮tku pom贸g艂 ale po odstawieniu wr贸ci艂o to z podw贸jn膮 si艂膮 odwiedzi艂am dermatologa i jestem teraz w trakcie kuracji tetrelysalem jest poprawa dodatkowo zmieni艂am diete pije zio艂a smaruje twarz li艣ciem alloesu myje specjaln膮 emulsj膮 z aptek, jem czosnyk. Odstawi艂am s艂odycze bia艂e pieczywo.O wszystkim b臋de informowa膰 mam nadzij臋 偶e b臋dzie tylko liepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Tina
Witam. Od oko艂o miesi膮ca mam zapalenie. Poniewa偶 nie mam na razie mo偶liwo艣ci p贸j艣膰 do dermatologa lecz臋 si臋 sama. Twarz myj臋 wod膮 mineraln膮 niegazowan膮 o temperaturze pokojowej. Potem przecieram gazikiem dobrze nas膮czonym octaniseptem a po wyschni臋ciu smaruj臋 tormentiolem. Pomaga. My艣l臋 偶e je艣li komu艣 tormentiol pogarsza stan sk贸ry to mo偶e by膰 inna wysuszaj膮ca ma艣膰. Dstawi艂am kremy do twarzy, stosuj臋 tylko pod oczy z firmy Balea. Odstawu艂am te偶 przypuszczalne alergeny czyli 偶elatyn臋 w ka偶dej postaci i past臋 do z臋b贸w Zendium. Ta pasta ma bardzo du偶o fluoru i nie ka偶dy mo偶e takie pasty stosowa膰. Przez miesi膮c albo i d艂u偶ej przeprowadz臋 post臋powanie eliminacyjne co do innych rzeczy np. cytrus贸w,nowych czopk贸w na hemoroidy bo w tym czasie zmieni艂am ze starych na nowe i mo偶e to one mnie uczuli艂y. Metod膮 pr贸b dojd臋 co mi szkodzi chocia偶 teraz stawiam na 偶elatyn臋 i past臋. Nie pogarsza si臋, jest lepiej i mam nadziej臋 偶e tak b臋dzie a偶 do wyleczenia. 呕ycz臋 wsxystkim zdrowia i je艣li kto艣 chcevto niech spr贸buje mijej metody.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Borykalam si臋 z okoloustnym zapaleniem dosy膰 d艂ugi czas. Nie pomaga艂y ma艣ci polecane przez lekarza rodzinnego a wypr贸bowalam ich wiele. Nie polecam ma艣ci sterydowych, po jednym dniu jest lepiej na nast臋pny wysypka znowu wraca ze zdwojon膮 si艂膮. Najlepiej dzia艂a cz臋ste odkazanie preparatem "octanisept" i smarowanie masci膮 Afroderm. Ma艣膰 jest przeciw艣wiadowa i przynosi natychmiastow膮 ulg臋. Niestety jest na recept臋. Ale wypisze j膮 ka偶dy lekarz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja to wyleczy艂am 偶elem z aloesu, ale nie takim kupionym w aptece tylko z prawdziwej ro艣linki, kt贸ra mam w domu. Przecina艂am lisc aloesu i smarowa艂am to tym 偶elem ze 艣rodku, po 10 dniach znikn臋艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam! Zapalenie oko艂oustne lecz臋 od stycznia, jest ju偶 bardzo dobrze i nie wida膰, 偶e twarz by艂a bardzo poszkodowana . Dermatolog przepisa艂a mi ma艣膰 Aknemycin, po kt贸rej od razu by艂a poprawa a po tygodniu na zamian臋 kaza艂a mi smarowa膰 vitella ictamo, natomiast jako krem przepisa艂a IWOSTIN SENSITIA. Jestem zadowolona, 偶e trafi艂am na lekark臋 o du偶ej wiedzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am to paskudztwo dwa razy w odst臋pie ok 10 lat . Dermatolog mi przepisa艂 tetracyklin臋 i rozex . Jak r臋k膮 odj膮艂 . Do tego kupi艂am korektor do twarzy w aptece hipoalergiczny i podk艂ad . Te chor贸bsko jest wra偶liwe na temperatur臋 . Po solarium strasznie si臋 rozgnaja a po mrozie boli sk贸ra . Korektor i podk艂ad to jednak jaka艣 ochrona . Nie stosujcie steryd贸w ! W sk艂adzie pasty do zemb贸w i kosmetyk贸w do twarzy sprawdzajcie czy nie s膮 zawarte w sk艂adzie produkty SLS to one wywo艂uj膮 to cholerstwo i fluor - du偶a dawka . Proponuj臋 odkwasi膰 organizm , zmieni膰 diet臋 zero ciast z cukierni bo ich sk艂ad to sama chemia . To tylko moje spostrze偶enia po walce z tym syfem . Powodzenia . Ps . Ja si臋 wyleczy艂am od 6 miesi臋cy mam spok贸j !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am okolo ustne zapalenie sk贸ry. Nic nie pomaga艂o stosowa艂am tyle 艣rodk贸w i ma艣ci sterydowych przepisanych przez lekarza .Kilka dni by艂o lepiej potem pojawia艂o si臋 wi臋cej krostek a obszar ich wyst臋powania coraz wi臋kszy . Poradzi艂a mi pewnego dnia znajoma pielegniarka Ameritil to tabletki na alergi臋 s膮 bez recepty opakowanie to 10 szt. Mia艂am nie smarowa膰 twarzy 偶adnymi ma艣ci膮 tylko nawil偶ac. Powiedzia艂a tez ze te pozniejsze zmiany mog膮 by膰 jako posterydowe zapalenie. Popraw臋 widzia艂am ka偶dego dnia a偶 ca艂kiem znik艂a. Trudno mi by艂o uwierzy膰 偶e tak prosto mo偶na to by艂o wyleczy膰. Borykalam si臋 przecie偶 z tym ponad p贸艂 roku. Pozdrawiam mo偶e komu艣 ta wypowied藕 pomo偶e czego bardzo 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MK74
Z zapaleniem oko艂oustym borykam sie od ponad miesi膮ca- jestem po kuracji antybiotykowej 20 dni Unidox Solutab oraz rano Iwostin Roasacin a na noc Vitella ictamo. Ponadto odstawi艂am kremy, balsamy, myd艂o w p艂ynie, szampon do w艂os贸w - wszystko co mia艂o SLS, past臋 z fluorem. Dodatkowo pij臋 raz dziennie rozcie艅czony ocet jab艂kowy i przeciera艂am nim twarz. Jest lepiej - mam jednak pytanie - jak b臋d臋 wiedzia艂a 偶e ju偶 to wyleczy艂am bo ci膮gle mam na twarzy zaczerwienienie wok贸艂 nosa i czy po wszystkim wr贸c臋 do dawnych krem贸w czy mam szuka膰 czego艣 nowego, hipoalergicznego, dla dzieci , naturalnego itd??? Prosz臋 o wasz膮 wiedze z do艣wiadczenia :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej zapalenie okoloustne skad ja to znam mam to czwarty albo piaty raz w zyciu a to nic innego jak alergia kontaktowa na kosmetyki masci fluidy a wiec podstawa zero nawilzania kremami tylko kupic sobie dermaveel w aptece to jest masc na azs bezsterydowa i nakladac na noc tylko. W dzien trzy razy fenistil w zelu. Wapno do picia dwa razy dziennie i zyx bio raz dziennie jak piecze i pali woda termalna do mycia emulsja z ziaji fizjoderm z woda przegotowana unikac slonca ostrych i slonyvh rzeczy i slodyczy u mnie to schodzi juz po 8 dniach zostalo tylko zaczerwienienie ale jak naloze fenistil to buzia wokol ust blednie . Ja podejrzewam Climdacne no i nie ukrywam ostatnio powiedzialam pal licho posmarowalam twarz vichy aqua thermale a na to gruba warstwe cetaphilu a za dwa dni beczalam do lusterka Bylam u derma i przepisal mi steryd dzieki Bogu ze wysypka zeszla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mam sposob  na ozs
Do mnie tez to dziadostwo przyplatalo sie ostatnio.w sumie to juz chyba 4 raz w moim zyciu. Mam wrazenie ze za kazdym razem jest trudniej sie tego pozbyc niz przy poprzednim. Zla diagnoza aptekarki i masc sterydowa napewno nie pomogly. Ale mam sposob dzieki ktoremu efekty sa najlepsze. Uzywalam i wciaz uzywam (bo teraz go kocham) plymu micelarnego tolpy kupionego w biedronce- zawiera blawatek i lukrecje, taki zielonawy, a do natluszczania krem aqueous. Ten krem niby natluszczal ale i podsuszal, mimo ze zawiera sls, pomogl mi. Moj stan zapalny nie byl tak dramatyczny jak zdiecia na google ale i tak spedzal mi sen z powiek. Byc moze w trudniejszych przypadkach trzeba zastosowac bardziej kompleksowe leczenie. Ale kto wie, jesli nic wam nie pomaga to moze sprobujcie tego. Ja roznice widzialam juz po 2 dniach. Mam nadzieje ze komus moj post pomoze. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
warto wypr贸bowa膰 OCTENISEPT. wyskakiwa艂o mi zapalenie oko艂oustne w bruzdzie przynosowej a偶 do brody. Zabawienie przynosi艂 steryd - elocom. Jedno - dwa smarowania i twarz g艂adka ale co z tego jak po tygodniu wszystko zaczyna艂o si臋 od nowa. przy kolejnym wysypie postanowi艂am spr贸bowac ok艂ad贸w z octeniseptu - pryska艂am na wacik i przyk艂ada艂am w chore miejsce na ok 1 minute. kuracje zrobi艂am przez 3 dni 2 razy dziennie i o dziwo mimo ze zacz臋艂o przesuszac sk贸re to nie by艂a ona rozpalona a te drobne krostki/wypryski wype艂nione p艂ynem - znikne艂y! by nie zmasakrowa膰 sk贸ry w tym miejscu wieczorem cienko smaruje bepanthenem( tylko tym dost臋pnym w niemczech - wund und heilsalbe) narazie jestem zadowolona z efektu. co najwa偶niejsze - pomaga cos co nie jest ma艣ci膮 sterydow膮

Udost臋pnij ten post