Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzychu bez żony

Jak sprawdzic na co przeznacza alimenty???

Polecane posty

Gość prosta sprawka
W jakim wieku sa twoi synowie?

Gość krzychu bez żony
4,5 i 6 lat

Gość czarne kowboje
julia- oczywiście, to jest tzw. mniejsze zło. ale nie nazwałbym tego "zdrowym, dobrym układem"

Gość julia00
krzychu dobry z ciebie facet ze sie wogóle tym przejmujesz Ostatnio byłam u kolezanki która jest po rozwodzie, jej były własnie dzwoni do córki zeby umówić sie na weekend, córka mówi " a mogłabym nie jechać do ciebie, bo mi sie tam nudzi?" ojciec:"nie, musisz jechac bo potem twoja matka to wykorzysta" On po prostu odwala pańszczyznę Ps. alimentów płaci 300 zł , córka ma 14 lat

Gość julia00
malwinka---poszczęściło ci sie po prostu.....

Gość julia00
prosta sprawa----------przecież cały czas pisze autor że ma dwóch synów, gdzie widzisz że napisał inaczej?

Gość prosta sprawka
No teraz pisze ze 4 5 i 6 lat?

Gość Malwina Malinowa
julia00 - w pewnym sensie tak. nie mam problemow finansowych, ojciec mojego dziecka jest mi przyjacielem ale mam wrazenie, ze jesli chodzi o uczucia to sie kompletnie wypalilam. chyba juz nie znajde nikogo na dalsze zycie. dobrze, ze mam maluszka to jest dla kogo, zyc, starac sie i w ogole :))

Gość prosta sprawka
Aaaaaaaaaaaaaaa...no chyba ze tak.Wtakim razie sorki.

Gość julia00
4,5 oraz 6 lat-----może tak bedzie jaśniej

Gość Malwina Malinowa
krzychu bez żony - jesli jestes zadowolony z wychowania dzieci i widzisz, ze wszystko jest ok, to moze zostaw sprawy tak jak sa. dzieci sa z byla i ty dajesz na nie- mam nadzieje- co mozesz..

Gość julia00
Malwinka ------jak sie zakochasz to zmienisz zdanie, czego ci życzę:-)

Gość Malwina Malinowa
julka dzieki :))) ja tobie tez zycze wszystkiego dobrego

Gość hehhhhh.......
krzychu bez żony===> jestes palantem. Czy Ty myślisz, że matka zrobilaby krzywde Twoim synom??? jesli nie, to PŁAĆ a nie zyluj na dzieci!! Nie dajesz jej tych pieniedzy a dzieciom!! Poza tym to ona je wychowuje a Ty masz luz. No szlag mnie trafia przy takich imbecylach.

Gość julia00
heheh-------- a ciebie by nie wkurzało jak widzisz że płacisz a ktoś żyje ponad stan? Od razu sie nasuwa myśl ze tak sie goszczą za jego alimenty dołożone do wspólnej kasy A tam autora rozumiem A ze ma luz....przeciez mamunia nie oddałaby mu swoich dzieci, bo gdyby to zrobiła to ona by miała luz

krzychu bez zony... A ty co! zazdroscisz im..z twojego opisu wynika, ze sledzisz kazdy krok Twojej bylej zony, co Ciebie to obchodzi? na co ona wydaje twoje pieniadze?? jezeli nie twoje ? to swoje lozy na dzieci?? dzieci sa male ale nie glupie! juz by sie poskarzyly, gdyby im sie krzywda dziala, ty chlopie wrzuc na luz i daj im spokojnie zyc, widac ze zona jest szczesliwa, czego wyraznie ty jej nie zagwarantowales, pozwol im spokojnie zyc !! wiem ze dzieci widzac matke szczesliwa , same tez sa zadowolone z zycia...a Tobie wyraznie zal D...pe sciska..W moich oczach jestes smieszny ha ha...

Gość hehhhhhh......
julia00===> po czesci masz racje.... tylko widzisz, zalezy z jakiego [unktu widzenia patrzysz. Inaczej autor postrzegalby sytuacje, gdyby jego zona zarabiala 500 zł i jej partner 1000zł. Wtedy łatwiej zaakceptowac fakt ze te jego 900 zł idzie na dzieci. To co??kobieta ma zarabiac najnizsza krajowa, zeby nie wzbudzac podejrzen?? Moim zdaniem nawet przy pensji 2000zł nic nie zwalnia autora do placenia na SWOJE dzieci. Jego ex zarabia pewnie ciezko w pracy te 1500 zł i w dodatku wychowuje dzieci a to ze ma faceta z pensja 2000zł to i chwała mu!! Dlaczego ma jego ex robic z siebie cierpietnice i siedziec w domu, nie realizowac sie i nie jezdzic na weekendy?? Widocznie zarobila sobie na to a twierdzenie, ze wyjazdy sa z autora kasy sa co najmniej smieszne, bo chyba nie zaobserwowal zeby dzieic byly niedomyte albo niedokarmione?? Czyli mama wydaje na nie kase??? Ano wydaje.... Zastanowcie se najpierw czy 900 zł to wystarczajaca kasa na utzrymanie dwoch szkrabow a nie patrzcie pod kontem ze kobitka sobie gdzies jezdzi-widocznie ZAROBILA SOBIE NA TO!!! Wkurwia mnie takie pitolenie- Autor chyba ma za malo obowiazkow skoro tak kalkuluje, wychowujac dzieci nie mialby na to czasu.

Gość hehhhh.......
"A ze ma luz....przeciez mamunia nie oddałaby mu swoich dzieci, bo gdyby to zrobiła to ona by miała luz" no ale wtedy nie dostawalaby alimentow tylko sama by placila, nie?? tez sprawiedliwe.

Gość filicylek
krzychu bez żony Dzieci widuje co drugi weekend. Czasami częściej jak była z facetem gdzies jadą. Jak jade po dzieci to sa czyste i schludne. Jak pytam o cokolwek to wydaje mi sie że maja zaprogramowane odpowiedzi. Moja obecna partnerka mówi że powinienem iśc z nimi do psychologa żeby sprawdzić czy nie są w jakis sposób manipulowane. widzę że wszystkie obecne naszych byłych takie pomysłowe są,żeby do psychologa iść,mój były wywiózł dziecko do psychologa bez mojej zgody,dziecko płakało jak wróciło

Gość hehhh.....
sorki mialo być "kątem" a nie kontem......sorry za razacy blad ale sie wkurwilam normalnie tym kretynem, wielkim "tatusiem"

Gość grrrrr
eee ale czy naprawdę się tak goszczą i żyją ponad stan? Sam mówisz że dzieci ponoć schludne i czyste. Może odpowiadają jak "zaprogramowane" bo widują cię rzadko, więc może się trochę wstydzą. Warto by było żebyś np zabrał dzieci ze sobą na trochę dłużej np tydzień, może wtedy by się bardziej otworzy. Bo raz na dwa tygodnie to jest mało. To one pewnie bardziej przyzwyczajone do pani w przedszkolu są niż do takiego taty.

Gość myślę że Twoja żona
jednak zbiera faktury, przynajmniej za większe zakupy, bo przydadzą się jej one na wypadek, gdybyś wniósł o obniżenie alimentów. Ale czy nie wnosząc o to, tylko z ciekawości możesz zażyczyć sobie wglądu do tych faktur - to nie mam pojęcia.

Gość krzychu bez żony
Nie sledze ich każdego kroku. Poprostu mam znajomych którzy mi mowią, że widzieli wczoraj moja byłą z mężem w pubie albo w dyskotece. Nie wkurzalo by Cie że matka tak wychowuje Twoje dzieci??? Oni żyja na kredyt i wszystko wydaja na balangi zamiast pomyslec o przyszlości. Dlatego mam podejrzenia że kasa która place na dzieci nie trafia do nich w całości

Gość tiiiiiiiaaaaaaaaaa
Krzychu , ciągaj dzieci po sądach bo ci to jakaś mądra panienka podsunęła do głowy , jedną traumę już przeżyły czyli rozwód to dajcie im może święty spokój , co do tego "marnotrawienia" twoich pieniędzy - też nie bardzo rozumiem czemu tak cię boli szczęście twojej byłej żony , bo chyba o to tutaj głownie chodzi ? Powinna twoim zdaniem leżec krzyżem i płakac ? Jeśli uważasz że ona za te pieniądze jest w stanie dbac o dzieci , ubrac je , kupic najpotrzebniejsze rzeczy i jeszcze za resztę jeżdzic po świecie to gratuluję fantazji :classic_cool:

Gość do łączka
Ludzie, nie przesadzacie? Czy Krzychu jest tylko rodzicem, czy ona też? Jego alimenty mają byc przeznaczone na połowę wydatków, a nie całe!!! Matke tez maja. 1800 na dwoje dzieci, które nie chodza jeszcze do szkoły, to chyba jednak duzo? Ona może wydaje te 900zł, ale na pewno nie dokłada drugie tyle... Dzieci można ubrać w super ciuszki z lumpeksu, allegro itd. Skoro chodzi na imprezy, to nie lepiej odłożyć cos dla dzieci, a nie tylko patrzec na swoją du..? Wyjechalibyście bez dzieci na wakacje, a dzieciaki do babci, albo taty, bo co nalezy mi sie?

Gość hehhh.........
krzychu bez żony---> nie, nie wkurzyłoby mnie to, bo chyba kobieta tez moze sobie czasem gdzies wyjsc-nie?? Za to wkurwilby mnie moj ex ktory uwaza ze ja majac na wychowaniu jego dzieci (i moje) nie mam prawa do rozrywek. Zamiast sie glowic jak tu sie wymigac od placenia to poobserwuj ja czy faktycznie sie dziecmi nie zajmuje i je olewa (w co watpie). Tez niezly aparat z Ciebie skoro sugerujesz sie swoimi znajomymi- a co im do tego kuzwa !!! niech babka tez ma cos z zycia skoro z Toba jej sie nie udalo!!

Gość Adam po przejściach
Maliwina, ja też utrzymuję swoją byłą żonę i dziecko. Dla mnie to normalne. Płacę 3.500. W życiu by mi nie przyszło do głowy sprawdzać na co wydaje. Co za głupi człowiek! Na 2 dzieci 900 zł! A była żona ma w różane kolce się przyoblec,żeby czasem coś z życia nie miała! FAKTURY!!! HAHAHA! WSTYD!

Gość filicylek
JAKBYM MIAŁA JECHAĆ NA WAKACJE BEZ DZIECI,WOLAŁABYM NIE JECHAĆ