Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzychu bez żony

Jak sprawdzic na co przeznacza alimenty???

Polecane posty

Gość krzychu bez żony
Od dwóch lat mam kogoś. Wiesz mi nie przeszkadza, że kupią coś trzeciemu dziecku czy zabiorą za moja kase dzieciaki do jakiegoś miejsca rozrywki. Nawet niech w piatke zjedzą obiad za te pieniądze ale nie chcę żeby Pani Fryzjerka i Pan Magazynier chodzili za moje pieniądze sie napic albo potańczyc i wracali taryfa do domu a dzieci jak smierdzace jajka do byłej teściowej z odbiorem rano jak przetrzeźwieja i się do pracy wybierają.

Gość co za ludzie ...
900 zl + 900 zł = 1800 zł na dwoje dzieci. Niektorzy tyle zarabiaja i utrzymuja 3 osobowe rodziny.Wiec nie pierdolcie, ze to malo na 2 dzieci ;/

Gość Nor-bert.
Adam cały czas twierdze ze jestes glupi czytaj ze zrozumieniem sąd zasadził takiej wysokosci alimenty wiec tyle placi a dodatkowo wplaca pieniądze dzieciom na konto ok 400-500 zł, autor topiku napisał ze chętnie wezmie dzieci na wychowanie itd... to co się czepiasz ty niedorozwinięty matołku

Gość Adam po przejściach
Ja jestem sam. Miałem jakieś tam znajomości, ale się kończyły, bo każdą kobietę porównywałem z żoną, dzwoniłem do niej, ciągle pisałem smsy (rychło w czas, niestety). Rozmawiałeś z żoną na ten temat? Co na to Twoja partnerka?

Gość adi_P
Nor-bert twiedzam ze Adam to kobieta bo to widać po stylu pisania

Gość krzychu bez żony
Tylko jeden raz zaplaciłem byłej 900 zł - to były pierwsze alimenty w życiu. Nastepne to zawsze było 900zł + coś raz 100 raz 300 a innym razem600 - wszystko zależało od miesiąca. Do tego chłopaki mają wpłacane pieniądze na konta, do których dostep dostaną jak pójdą na studia. Od teraz będe jej dawał 900 zl i ani grosza więcej a chlopaków bede zabierał na zakupy i bede kupowoł im to co będzie potrzebne albo co beda chcieli.

Gość do krzychu bez zony
skoro chodza na imprezy wyjezdzaja itd. to znaczy ze sie zle zajmuje dziecmi powinienes na moim miejscu skontaktowac sie jakims adwokatem moze doradzi zalozyc sprawe o to ze ty chcesz dzieci wychowywac powiedz jaka jest sytuacja ciagle imprezy podrzucanie dzieci babci itd. ja rozumiem kazdy chce sie czasem rozerwac napic pobawic ale 3 razy w tyg to moim zdaniem przesada. Dzieci moga mowic to co im matka kaze ze im dobrze ze maja nowe zabawki itd. idz gdzies po porade prawna i powiedz ze dzieci sa przy zonie ona ma fecata i 3 razy w tyg chodza na imprezy itd. i 900zl na takie dzieci to jest duzo biorac pod uwage skoro ty dajesz 900 to i ona powinna tyle samo wydawac ze swoich a wez pod uwage ze zarabia 1500 i na pewno tyle nnie daje

Gość Adam po przejściach
Tak kobieta, bo umiem się wysłowić, jestem wykształcony i nie bluzgam. Nie widziałaś nigdy takiego? Ja nie pojmuję czemu wy, kobiety, jesteście za takim, co nie płaci. Ja, po wielu spotkaniach z różnymi kobietami, prawie straciłem do nich szacunek. Faceci jakoś potrafią być za sobą, stanąć w jednym szeregu, a wy? Wystarczy, że jakaś ma ładniejsze kolczyki i już się zaczyna.... Zazdrość jakiejś kobiecie, że jej były płaci jest dziwna. Trzeba mi iść na forum o motoryzacji........

Gość Adam po przejściach
A taki nor-bert to jest dopiero gość. Bluzgnie jak trzeba, obrazi zamiast normalnie rozmawiać i w gębę da jak sobie baba zasłuży...

Gość Adam po przejściach
Krzychu - płać, tyle, ile Ci zasądzili, czyli równo 900 zł. Ty dajesz więcej i się z tym źle czujesz, to po co to wszystko? Ewentualnie zbieraj dzieciom w tajemnicy jakieś pieniądze na przyszłość, ale nic o tym nikomu nie mów. Dasz w prezencie, jak będą się żenić/wychodzić za mąż. Teraz dajesz więcej i masz poczucie krzywdy, a skoro rozwód był z winy żony, to tymbardziej. A tak będziesz miał kiedyś piękny prezent dla nich, przyda im się na pewno. Teraz to są jakieś zabawki czy co, o których się po czasie zapomina. A takie, po 100 czy 300 zł odkładane do czasu ich ślubu to będzie dużo. Na pewno będę szczęśliwe, że ojciec im tak bardzo dopomógł na nowej drodze życia, będę bardzo wdzięczni Tobie.

Gość Adam po przejściach
Wiem, że odkładasz dodatkowo i żeby mieli dostęp do tego już na studiach. Ale dalej się będziesz tak czuł, bo te 900 zł płacisz aż skoczą studia. I znowu by ci wyszło,że dajesz dużo więcej., a te pieniądze idą na nie wiadomo na co. Radzę Ci dać im te uzbierane pieniądze jako prezent ślubny, będą szczęśliwi, że im aż ta pomożesz np. przy kupnie mieszkania.

Gość kobieta75
Czytam i oczom nie wierzę... jestem mamą mam dwoje dzieci na które mam alimentów... po 200zł! A tu jedziecie po człowieku, który płaci 900zł na jedno i ma wątpliwości na co idą jego pieniądze??? Dziecko kosztuje, fakt, ale utrzymywać mają je OBOJE RODZICE. Nie ojciec zbyt wysokimi i nie matka (jak w moim wypadku)... OBOJE. Czyli jak ojciec płaci 900zł to matka powinna dołożyć drugie tyle i to powinno być przeznaczone na potrzeby dziecka. 1800zł to nie jest dużo na jedno dziecko??? Moim zdaniem dużo. A wg sądu i mojego ex dziecko da się utrzymać za 400zł (jego 200 i moje 200). Rodzice po rozwodzie łożą na dzieci a nie na drugiego rodzica. Koszt utrzymania dziecka to ok. 800-1000zł (bez zbędnych wydatków w postaci firmowych butów za 500!) czyli wkład każdego rodzice 400-500zł. Wszystko w temacie. Jak kogoś stać i we krwi ma "wysokie standardy" to oczywiście można ustalić więcej, ale...