Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpppppppp

Guz w piersi- jakie ryzyko, że to rak?

Polecane posty

Gość helpppppppp

I jakie są objawy raka? :( Mam 20 lat i się boję :( Czy lepiej teraz iść do ginekologa ( za parę dni mam okres), czy poczekać i iść po okresie? Wtedy ponoć powinno się badać piersi. Nie wiem sama już :(

Gość jestes młoda wiec
ryzyko jest małe, na dodatek jesli guz pojawil się przed okresem, to wcale nie musi byc guz. Pierso bada sie pomiędzy 4 a 9 dniem cyklu, wiec powinnas zaczekac. Kilka dni nic nie zmieni, a wyniki nie beda zafałszowane

Gość helpppppppp
Tylko problemem jest to, że od paru miesięcy już czułam, ze coś nie tak. Pierś jest powiększona i boli, a ostatnio jeszcze mam powiększone węzły chłonne. Chciałam iść do ginekologa wcześniej (jeszcze w tamtym roku), ale wolne wizyty były dopiero za parę miesięcy, jak to w Polsce :o

Gość helpppppppp
Dlaczego w takich tematach nikt nie pisze, a w jakichś badziewnych prowokacjach całe stosy ludzi? :(

Gość spokojnie nie mart sie
umow sie do gina i popros o skierowanie na usg. dlczego od razu rak? moze to zwykla zmiana lagodna czy zwykla torbiel:) ponadto wiekszosc kobiet ma specyficzna budowe tkanki i takie "guzki" to norma. glowa do gory! powiekszony wezel to moze byc stan zapalny w org np jakies prawie bezobjawowe przeziebienie. jeszcze raz spokojnie i optymistycznie. zreszta do gina przyjmuja czesto w tym samym dniu lub po gora 2 tyg

Gość asdfg
jak tak sie boisz to czemu nie poszłaś prywatnie do gina.Ja jak miałam watpliwości to poszłam ,zaplaciłam 180zl i wiem od razu na czym stoje.

Gość helpppppppp
Niestety nie każdy ma kasę na zawołanie :o