Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azot

dieta 300 kcal. zaczynam!

Polecane posty

Gość azot

Zaczynam dietę 300 kcal. Ile mogę schudnąć przez ile czasu? Jakie ćwiczenia wykonywać, aby się nie pozbyć mięśni? Ktoś się przyłącza?

To prowokacja czy serio pytasz? 300kcal to nie dieta to powolne samobójstwo.

Obawiam się że przy takiem energetycznym "kopie" dużym wysiłkiem dla Ciebie bedzie zawiązanie sznurówek...

Gość azot
ble,ble,ble Jak już postanowiłam to tak zrobię i oczywiście nikt nie odpowiedział mi na pytanie. Świetnie. Czy jest tutaj ktokolwiek, kto mógłby mi powiedzieć???

wszyscy ci dobrze radzą,długo nie wytrwasz na takiej diecie,po kilku dnia nie będziesz mogła chodzić. Ja kiedyś stosowałam diete niskokaloryczną,a na 3 dzień nie miałam siły wstać z łóżka

Gość ahaaaaaaaada
Ćwiczenia jakiekolwiek jeszcze przyspieszą pozbywanie się mięśni, które przy tak durnej diecie i tak stracisz w ilości rekordowej. Potem ich miejsce zajmie sadło i dopiero będziesz "pięknie" wyglądać ...

Lenka ma rację.Każda z nas jest tutaj po to żeby schudnąć ale grunt żeby to robić z głową i zdrowo. Jedząc 1000kcal też pięknie schudniesz wiem co mówię! Jeśli będziesz jadła 300kcal może to się bardzo źle dla Ciebie skończyć.

Gość ahaaaaaaaada
1000 kcal to też szkodliwa, spowalniająca metabolizm i paląca mięśnie głodówka.

Nie pamiętam żeby mi ta dieta zaszkodziła?! Czy cokolwiek "spaliła" a schudłam na niej 17kg i znam osoby którym udało się stracić tez sporo. Poza tym 1000kcal podałam jako przykład - jest ona na pewno lepsza niz te 300kcal

Gość ahaaaaaaaada
Jeśli nie robiłaś pomiaru ilości tkanki tłuszczowej i tylko się ważysz, to nie możesz wiedzieć, czy tracisz tłuszcz czy mięśnie. A zapewniam Cię, że na tak ograniczonej ilosci kcal mięśnie też tracisz - nawet kulturyści jak przechodzą na redukcję i mimo, że jedzą o wiele więcej od Ciebie to częściowo palą mięśnie. A mniej mięśni to wolniejszy metabolizm i efekt jojo po diecie.

To dlaczego dietetycy zalecają najczęściej tę dietę właśnie?

Gość ahaaaaaaaada
Jacy dietetycy? "Dietetyka" radzącego taką dietę bym kijem pogoniła. Racjonalna dieta to 300-400 kcal mniej niż wynosi nasze zapotrzebowanie, czyli dla większości kobiet minimum 1500-1600 kcal (u Ciebie pewnie ok. 2000 kcal by to było).

Dzięki:) Dobrze wiedzieć chociaż kcal już nie liczę.

Gość azot
Co rozumiecie pod tym, że spalę same mięśnie i dopiero będę 'pięknie' wyglądać. Chudnąć to chudnąć, ale ja się nie znam.

Gość azot
CZy 19 kg masy tłiszczowej to dużo?

miesnie waza duzo ale maja mala objetosc. tluszcz jest lekki za to jest go wiele.. przyklad: kiedys odchudzalam sie w sposob naprawde glupi. przy wadze 60kg i wzroscie 164 mialam wymiary: biodra - 97 udo - 60 wiele lat pozniej i wiele zjedzonego bialka oraz silowni pozniej waga - 67kg biodra - 96 udo - 58,5 :) generalnie przez wiele lat jadlam duzo bialka, cwiczylam, oraz pracowalam w akiej dziwnej pracy gdzie musialam duzo chodzic. efekty sa takie, ze mam naprawde ladnie umiesnione nogi i twardy tylek. mialam tez plaski brzuch ale sie rozleniwilam. przytylam ostatnio nieco ale niewiele, ze dwa kilo teraz zeby schudnac odstawiam slodycze, jem wiecej warzyw, bialka tyle co zawsze i wiem ze schudne szybko. bo mam miesnie :)

Gość asadsfsf
no to coś dużo przez te lata nie schudlas tylko tluszcz zamienilas w miesnie wiec i tak masz duze i grube udzicha tylko raptem 1,5 cm mniej hahaha

Gość Tofikk
Wystarczy,że dziennie zrobisz np; 70 brzuszków 70 przysiadów + coś dodatkowego mi osobiście nie zajmuje to nawet 30 minut,a czasami zwiększam ilość ćwiczeń ;>

Gość wwwwwwwwhgf
No cóż, chwała głupiej diecie. Nie radziłaś się dietetyka? To zacznij. Na pewno na dobre Ci wyjdzie.

Gość o32ierkloomm
dajecie rade?

Gość Cola polacolarola
Dzis zaczynam :)