Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kokalight

Mąż i jego obojętność dla dzieci

Polecane posty

Gość Kokalight

Juz nie wiem co mam robić:-( mąż kompletnie nie interesuje sie dziećmi. Przychodzi z pracy siada w fotelu pilot ciepły obiadek i znowu pilot. Wogóle nie bawi sie z dziećmi. Ciągle na nie krzyczy. Myślałam ze bedzie dobrym ojcem. Chociażby dlatego ze gdy byl wcześniej z inna kobieta miał z nią dwójkę dzieci. Dzieci zmarły z powodu chorób genetycznych. Moje córki mają 2 i 3 latka. Wiem ze potrzebują tak samo matki jak i ojca. Ale juz sama niewiem jak go przekonać by poświęcił choć troche czasu dzieciom. Co mam robić?!

Gość spakuj się i wyjedz
gdzieś na tydzień , sama oczywiście , niech zobaczy na czym polega przebywanie z dziecmi 24/h Rozmawiałaś z nim o tym ?

Gość Kokalight
Wyjechać nie mam gdzie bo mieszkam od swojej najbliższej rodziny ponad 500km. Rozmawiałam z nim o tym bardzo często. Ale on mówi ze mi sie wydaje. Czasem odnoszę wrażenie ze moje dzieci sie go boją. Z reszta wcale bym sie nie dziwiła. Ciągle na nie krzyczy. Juz nie mam na to wszystko siły. Gdy muszę wyjść z domu moje dzieci bardzo płaczą. Juz nie mam siły do tego człowieka:-(

Pogadaj z nim poważnie by wiedzial o co ci chodzi jeszcze raz ale konkretnie i stanowczo.potem jak nic sie nie zmieni w jego postępowaniu to Bierz dzieci i wyjedź. Niech zateskni.zacznie dzwonic powiedz ze zle sie czujesz w takiej atmosferze.niech cos w sobie zmieni. Dzieci powiedz jak na niego reagują a i ty masz powoli dosc. Niech sie zmieni sam albo idźcie do poradni małżeńskiej. On moze miec uraz po śmierci dzieci wiec to moze byc cos poważnego a nie zwykła obojętność jaka czesto maja faceci.

Gość Kokalight
Choroby genetyczne nie dotknęły naszych dzieci. Tamte dzieciaczki były jak warzywa. Dosłownie. W małżeństwie mi sie układa. Jest kochającym mężem ale nie kochającym ojcem. Juz tyle razy z nim rozmawiałam tyle sie o to kłóciłam. Nie dam rady wyjechać bo nie mam gdzie. Mieszkamy z teściową. W sumie spoko babka. Teraz wraca z zagranicy. Niewiem czy jej o tym mowic. Jestem w totalnej kropce. Mimo iż go kocham to na dzieciach zalezy mi najbardziej. I zrobię dla nich wszystko. Nawet jak bedzie trzeba zostawię meza. Ale nie uważam narazie zeby to było dobre rozwiązanie.