Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młóódka

Problem z hmm.. Teściami?

Polecane posty

Gość wguigrgsd;
ariane w odróżnieniu od ciebie, ja przynajmniej myślę :classic_cool: chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem, ale to nie mój problem, a tekst o zniewiesciałych staruchach kierowany do mnie jest po prostu smieszny w twoich ustach, bo nie za wiele lat nas dzieli :D

Gość Młóódka
Ożesz kurwa ale koloryzujecie.. pewnie nie mają pojęcia o moich zaletach... Póki co nie wymieniłaś ani jednej zalety (nie? to co ty uważasz za zalety?) 14 letnia dziewczynka szukająca przygód z chłopakiem (patologia w rodzinie, brak miłości w domu i stąd zapotrzebowanie na jakąkolwiek miłość)(tak się składa, że mam bardzo kochającą rodzinkę, lubią mojego chłopaka, nie mam patologii żadnej. Ojciec matka nie piją nie palą nie ćpają nie biją mnie.) 15 latka grająca w zespole na basie (nie uczy się i lata na próby zespołu)(napisałam przecież do .... pana, że się uczę i mam dobre oceny. Dużo książek czytam i sobie nie wyobrażam życia bez książek. Próby mamy tak, żeby nam nie przeszkadzały w nauce.) Czarno-czerwone włosy, kolczyki tu i tam (nie - to normalne u 15 letnich dziewczynek i wcale nie zwracasz na siebie uwagi)(nikogo tym nie zabijam) 15 latka siedząca z pijanym kolesiem i przytulająca się do takowego u niego w domu po nocy (rodzice chłopaka powinni być zachwyceni taka panienką. Lepszej wymarzyc sobie nie mogli)(odnosząc go do domu położyłam go w łóżku i sama poszłam spać do drugiego wyrka obok bo ma duży pokój i wyrko brata jak tam mieszkał jeszcze.) wy to umiecie się czepiać i dopisywać sobie. Jeszcze masz jakieś zalety?

cóż jak widać wiek niewiele znaczy, rodzice kolesia są po prostu tępi wolą czepiać się jej o wady ich syna :) jakie to dojrzałe

Gość wguigrgsd;
Młóódka tu nie chodzi o twój wygląd, przynajmniej jak dla mnie, ale to troche nienormalne, zeby 15 robiła co chce;) jak ci tak źle to go olej i znajdź innego

Gość wguigrgsd;
Ariane prawda jest taka, że rodzice zawsze będą bronic własnego dziecka, przymykajac oko na jego wady, a doszukujac sie winy w kims innym za jego zachowanie, taka prawda i tego nie zmienisz

Gość Młóódka
Tak w ogóle, co wy miałyście za dzieciństwo, że uważacie, że przesadzam? W piwnicy was zamykano jak byłyście w moim wieku? Moim zdaniem zazdrościcie mi większej swobody niż jaką wy miałyście w takim okresie życia i stąd takie zdanie. Dobrze, nie potępiam was za to. Tak was widocznie wychowali. Co do wyglądu, to rzadko się zapewne zdarza, żeby jakaś osoba miała odwagę być w 100% sobą. Tysiące ludzi zdeptujących takich (hmmm..)odmieńców(?) tylko za wygląd... No i też za poglądy. Szara rzeczywistość. Ja jestem idealistką. Marzycielką. Ikarem, który tonie w morzu nietolerancyjnych ludzi. Zaczynam się przyzwyczajać.

i to świadczy tylko o nich, a te teksty chamskie przy niej pokazują tylko że zachowują się gorzej niż niejedna 15stka

Gość 15 lat 10 miesięcy razem
dziecko ja kontynuowałam wypowiedź a to różnica :P ty ZACZYNASZ TEMAT! jak do szkoły chodziłam, za takie rozpoczęcie wypowiedzi słyszało się tylko "siadaj pała!" choćbyś nie wiem jak merytorycznie była dalej przygotowana - nie było dyskusji :P i tak oczywiście "chodziłam" z chłopakami mając te 15 lat - ale na spacer i co najwyżej za rączkę - o alkoholu czy zostawaniu na noc nie było mowy! albo o rozwalaniu sie na kanapie przy jego rodzicach! kurka wodna- ich dom ICH zasady - rozwalać do się dziecko możesz jak będziecie na SWOIM!

nie zazdrościmy - tylko dobrze wiemy jak potoczyły sie losy takich naszych "wartościowych" koleżanek :P bo i takie były w naszych czasach - do twojej informacji punk - to ruch lat 70 - a wtedy to nawet mnie jeszcze na świecie nie było - więc ameryki nie odkrywasz!

Gość wguigrgsd;
tez miałam taka kolezanke w podstawówce, w wieku 16 lat pierwsza skrobanka, rok później ciąża, 2 lata później druga, a teraz ma kolejnego gacha i podstawowe wykształcenie :O

Gość Młóódka
Kto tu sie rozwala u nich na kanapie? Mają wielką chatę i chłopak ma całą górę dla siebie. Rodzice tam wchodzą sporadycznie. To był zwykły wieczór we dwoje. Wypożyczyliśmy sobie film. Kupiliśmy coś do jedzenia, i usiedliśmy na kanapie i się przytuliliśmy. To wszystko. hehehe. To aż śmieszne jest, że matka tak zareagowała. A co, miałam od niego 2 m siedzieć?:) No widzisz.. to ty miałaś w budzie gorzej. A co do chłopaków. Przecież nie wskakuje mu do wyrka. Nie robiłam jeszcze tego nigdy. On to szanuje. Poczeka. Tak w ogóle, co się tak tej jednej nocy doczepiła? Jednej ! Co do wypowiedzi. Nie usprawiedliwiaj się. Ta zasada obowiązuje bez względu na to czy ZACZYNASZ TEMAT czy KONTYNUOWAŁAŚ wypowiedź. Zdanie to zdanie.

Gość widocznie nie masz nic do
muszę przyznać bez bicia, że znalazłam u autorki 2 zalety: 1. Uparcie broni swoich racji i używa argumentów na poparcie. (Wprawdzie dość dziecinnych, ale czego można spodziewać się po 15 latce) Brawo, potrafisz dyskutować i to duży PLUS dla ciebie. 2. Nie zrobiła ani jednego błędu ortograficznego, co nie jest zbyt częste na kafeterii. Tak, że tu, przyznaję ci punkty, że potrafisz dyskutowac i piszesz poprawnie. Nie używasz na poparcie swoich racji słów powszechnie uznawanych za wulgarne i pszesz naprawdę składnie. Jeszcze wyrośnie z ciebie super dziewczyna jak te wszystkie "fiu-bździu" z głowy wywietrzeją :)

Gość ale jestes glupia
:o az nie chce sie czytac twoich wypowiedzi...jeszcze nie wiesz nic o zyciu wiec zamknij sie gowniaro :o

no cóz niektórzy szybko przypinają innym łatkę, takie życie, ja nie zniosłabym takiego traktowania i dogadywania, co wtedy robi chłopak? powinien im zwrócić uwagę

Gość Młóódka
Taak. Prawda. Punk to stara subkultura z bardzo ciekawą historią. To po co się czepiać o wygląd?:) Lepiej jakbym jak pustak-plastik wyglądała?:P A o ciąże się nie bójta. Swój rozum mam i seksu uprawiać CAŁEGO nie zamierzam jak na razie. A peeting nikomu nie zaszkodził. W tym wieku wszystko kusi i się siebie poznaje. I jakbyście nie zauważyli to młodzież coraz szybciej dojrzewa. TO nie nasza wina, tylko świata. Internetu, telewizji.. Ale mniejsza..

widać, że masz coś w głowie, w przeciwieństwie do ogromnej ilości dziewczyn w Twoim wieku :) Nie przejmuj się atakami, wystarczy podać swój wiek, żeby ściągnąć na siebie gniew forumowiczek. rodzice chłopaka najwidoczniej wymarzyli sobie dla niego zupełnie inną dziewczynę. ja na Twoim miejscu unikałabym konfrontacji i spotykała się z nim w Twoim domu lub w neutralnych miejscach. kiedy jednak się zobaczycie, spróbuj pokazać, że jesteś wartościową i miłą osobą, spokojną i mało nerwową, taka przykładna cicha uczennica - powinno się spodobać. będę trzymać kciuki, żeby się ułożyło ;)

ja sie nie muszę usprawiedliwiać ja mam maturę w kieszenie i to z "paskiem" i duuuzo więcej! ty lepiej zajmij się nauką zamiast szukać sposobu ja tu się "tesciom" przypodobać :D na to będziesz miała jeszcze duzo czasu :P a co do chaty - co z tego że jest duża - on mieszka u nich a nie oni u niego! też byłabym przeciw czemuś takiemu - może nie to że w ogóle- ale ty 15 lat masz - wedle prawa jeszcze dzieckiem jesteś! odwidzi ci się coś oskarżysz chłopaka o molestowanie itp - i kłopoty gotowe - a rodziców jeszcze o współudział posądza bo za ich zgoda i wiedzą - moim zdaniem matka bardzo dobrze zareagowała!

Gość wguigrgsd;
15 lat 10 miesięcy razem przybijam Ci "piąteczkę" :D 🖐️

Gość ale jestes glupia
ja tez przybijam piateczke...🖐️

Gość Młóódka
No oczywiście, że mówi. Co większego skutku nie ma, bo zaczyna się awantura. Bronią swojego zdania jak lwy i nie patrzą na to, że "to coś małe, okolczykowane" może mieć uczucia:) I jest się czego bać. Ojciec ma pozwolenie na broń palną, a matka ma puchar z konkursu drwalskiego. Czyli, jak wojna słowna mnie z ich życia nie wypędzi to zawsze mnie mogą "ogniem i mieczem" a w tym przypadku "karabinem i siekierą". Miła wizja życia. Ale wiecie co wam powiem? Kiedyś mi kuzyn CHŁOPAKA opowiadał, że jego matka miała tak samo jak ja. Zaczęła chodzić z chłopakiem(czyli bratem mojej "teściowej") i jego matka(babcia teściowej) robiła tak samo. Chociaż matka się nie wyróżniała za bardzo. Ale za poglądy. No i tak wierciła dziurę w brzuchu, że w końcu się rozwiedli. Czyli podsumowując - wredota wrodzona.

no to tylko pozostaje współczuć i nabrać dystansu do nich (jeśli to w ogóle możliwe) a do wypowiedzi wyżej, jak dla kogoś matura z paskiem to osiągnięcie i powód do wymądrzania się to brak słów

:D co do tego że to niby teraz tak młodzież szybko dojrzewa - to ja mam taką obserwację- w porządnych szkołach i tam gdzie rodzice pilnują i im zależy na dzieciakach - jakoś tego nie widać :O

Gość wguigrgsd;
ariane skoro matura z paskiem to żadne osiagniecie, to dlaczego tak malo osób ma ten pasek?? ;)

widocznie nie każdemu zalezy na takich osiągnięciach, pasek nie świadczy o czyjejś wartości a autorka tamtego posta to najwyrazniej zasugerowala " jestem lepsza bo mam mature z paskiem wiec zamilcz" baaaardzooo dojrzałe zachowanie nie ma co :D

Gość nie ma czegos
takiego jak matura z paskiem :D

Gość wguigrgsd;
oczywiście, że nie świadczy o wartości, ale o inteligencji owszem :P

Gość wguigrgsd;
nie ma czegoś takiego oczywiście ze teraz nie ma, my tu piszemy o czasach przed nową maturą :)

Gość wguigrgsd;
wiesz, ciezko pisac np mature (stara) z historii, kiedy sie nie potrafi wyciągnąć wniosków z zaistniałych wydarzen, wiec bardzo cie prosze, nie wciskaj mi tu farmazonów :O dat sie mozna nauczyc, ale jak nie jestes inteigentna, to nie stworzysz mądrej kompilacji popartej trafnymi wnioskami :D

Gość Młóódka
Chciałaś zabłysnąć maturą? Super. Gratuluje, że jesteś tak inteligentna, że zdałaś maturę i to z wysokimi ocenami. No ale wiesz.. Ja jestem w gimnazjum i mi to matury daleko więc nie wiem po co to napisałaś. Chciałaś podwyższyć swój poziom wypowiedzi ogłaszając wszem i wobec iż masz bardzo ważny papierek? Fajnie..heh