Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka2238

Jak przeżyć bunt dwulatka?

Polecane posty

heheh a ja mam w domu dwa bunty:Ddwulatka i trzylatka,ale nie jest zle,daje rade:Dmetoda prob i bledow staram sie ten okres przetrwac:Oale te dwa moje male bunty maja sie nijak do buntu 33 latka(mojego meza)TOJEST DOPIERO THE BIG BUNT:D

czy ja rowniez moge prosic o poradnik ? patizzzek23@poczta.fm moja corka skonczyla 20 mscy i niebawem pojawi sie nastepne wiec warto sie zabezpieczyc :) bede bardzo wdzieczna

Gość dscs
ja rowniez bym prosila o ta lekture, mam coreczke dwulatke tez jest zle kary krzyki pomagaja na chwile

Gość dscs
kasiuniasiunia211@wp.pl

Gość ddkflflfl
przyzwyczajaj się bo masz przed sobą bunt trzylatka, czterolatka ..... itd. dopiero po śmierci będziesz miała spokój

Gość jasne bunt dwulatka
gówniarz nie zna karności to i bunt mu w głowie. nie chce jeść - głodówka do końca dnia, zero bajek, zero zabawek, siedzi w swoim pokoju i koniec, aż zmądrzeje. a jak wrzeszczy i wyje, to w dupę batem - od razu załapie, że tak sie nie robi. możesz też przywiązać gnoja do kaloryfera - zaklej mu gębę taśmą dla pewności. bunt minie w mgnieniu oka :O :P

Gość NIE JESTEM JESZCZE MAMĄ
ale psychologie rozwojowa znam, niech niektore osoby poczytaja na czym polega bunt dwulatka-to zrozumieja skad sie bierze. Natomiast niektore matki po prostu rozpaskudzaja swoje dzieciaki a usprawiedliwiaja wszystko tym buntem - to tez irytuje :) Trzymajcie sie mamuski:) ja tez bede pewnie w przyszlym roku mama, juz zaczynam chciec:) nie pytajcie ile mam lat,bo juz dawno powinnam mamą byc;) hehe

Gość mama 20 miesiecznej
córki - bunt zaczął się 2 tyg. temu :( tak z dnia na dzien...

Gość podnoszeee
help

Ja tez bardzo proszę o poradnik bognas55@wp.pl moj synek tez wkracza w ten etap:( Dziekuje:)

Gość i nikt
???

Gość -Aneczka-
Witajcie. Ja mam syna 4 letniego, i przeżyłam i bunt 2 latka i 3 latka, oj nie było łatwo. Mogę poradzić mamą przeżywającym bunt dzieci wytrwałości i cierpliwości.

Gość sddhfnjdn
mamina muminów bardzo cie prosze wyslij mi na maila jak przetrwac bunt 2 latka sylwia969@poczta.onet.pl

Gość OpenerKlubMam
Drodzy Rodzice, wielu z nas miało zapewne do czynienia z atakami złości swojego malucha, krzykami i rzucaniem się na podłogę, które są jednymi z najpopularniejszych objawów buntu dwulatka. Bunt pojawia się najczęściej między 18. a 26. miesiącem życia i jest procesem całkowicie naturalnym niewynikającym ze złych metod wychowawczych. Jest to burzliwy okres w życiu dziecka, ale dzięki niemu poznaje ono swoją pozycję w rodzinie oraz zdobywa wiedzę na temat relacji międzyludzkich. Uczy się emocji, a przez to, że nie umie ich jeszcze wyrazić, pojawia się u niego frustracja i gniew. Walkę z takim zachowaniem musimy zacząć przede wszystkim od poskromienia swoich emocji. Dobrze jest, kiedy zachowamy stoicki spokój i pokażemy dziecku, że jego zachowanie, krzyki i płacz nie robią na nas wrażenia, a co więcej my wciąż jesteśmy przy nim i cierpliwie czekamy, aż się wyciszy. Kiedy maluch się uspokoi, można go przytulić i opisać mu całą sytuacje, wyjaśniając, co o tym myślimy i dlaczego takie zachowanie jest według nas złe. Dobrym rozwiązaniem tłumiącym agresję dziecka może być też ustalenie "bezpiecznego miejsca” w domu. Kiedy złość sięga zenitu można powiedzieć dziecku, aby poszło się wyciszyć i wróciło, kiedy przejdzie mu zły nastrój. Nasz spokój, cierpliwość i konsekwencja są kluczem do sukcesu i tylko takim zachowaniem jesteśmy w stanie zdziałać cuda. Opener Klub Mam

Gość Jadzia44
Wystarczy trochę poczytać: http://babyonline.pl/bunt-dwulatka.html siedzenie z założonymi rękami i patrzenie jak dziecko wszystko dewastuje to nie rozwiązanie :) polecam ten artykuł, może coś pomoże! Pozdrawiam