Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza...

Problemy z zajściem w pierwszą ciążę

Polecane posty

Gość Zuza...

Witam. Postanowiłam założyć nowy wątek dla kobiet takich jak ja. Czyli takich, które od dłuższego czasu próbują zajść w pierwszą ciążę, ale bezskutecznie. Chciałabym by odezwały się osoby, które mają za sobą wiele miesięcy walki o to, by spełniło się ich marzenie. jeszcze do niedawna wmawiano mi blokadę psychiczną, radzono bym się wyluzowała a ciąża przyjdzie. dziś wiem, że to nie jest możliwe w moim przypadku. problem tkwi gdzie indziej, moje wyniki o tym najlepiej świadczą. zapraszam więc do rozmowy, podzielmy się swoimi troskami i marzeniami.

Gość DrMengele
101 takich topikow, poszukaj sobie.

Gość Zuza...
DrMengele, po co się odzywasz skoro nie masz nic do powiedzenia na ten temat?

Gość Miska 13
Witaj Zuza :) ja ze swoim mężem jestem już 5 lat a ogólnie 15 mamy tak samo problemy ......:( tylko co najśmieszniejsze nie wiemy jaki badania porobione niby wszystko gra a tylko nie mieliśmy zrobionego badanka na wrogość śluzu a wiem że to jest jedno z podstawowych badań ,ja miałam troszkę podwyższona prolaktynę ale jest już w normie ,miałam dwa razy hsg i dalej nic ani ciąży ani przyczyny i dalej jazda do lekarza ,od którego słyszymy tylko in vitro oki można tak stwierdzić jak się wyczerpie wszystkie opcje a nie naciągać :( w tym tygodniu jadę na laparoskopie bo mam ujście do jajników niedrożne w klinice lekarz troszeczkę był w szoku bo stwierdził ,że za szybko mój gin wysyła mnie na laparoskopię skoro hsg miałam dopiero robione 3 tyg temu a jak wspomniałam ,że mam mieć inseminacje to stwierdził ,że na razie nie widzi takiej potrzeby i nachodzi cię zwątpienie czyżby twój gin chce cie naciągnąć ? i komu tu wierzyć zobaczymy co wyjdzie po laparoskopii bo sama jestem ciekawa :) pozdrawiam pa

zuza- ja tez miałam taki problem staralismy sie 18 miesiecy długich miesiecy i nic..... i powiem szczeze ze u mnie nie było zadnych problemów ani u meza wiec moja ginekolog po dwuch miesiacach brania tab, homonalnych postanowiła zebym poszła na HSG droznosc jajowodów i po 2 mies. zaszłam w upragniona ciaze mozna było by pow. ze dzieki HSG zaszłam ale nie wiem ... w tym samym czasie zaczełam nowa prace był stres czy sobie poradze i dziecko odeszło na 2 plan i wtedy to sie stało :) teraz czekam na naszego synka :) w srode mam termin:)trzymam kciuki za ciebie

Gość Zuza...
dzięki dziewczyny za odpowiedź. ja dla odmiany mam problemy z tarczycą, a dokładniej z nadczynnością. i też jest rozbieżność zdania, endokrynolog co innego a ginekolog co innego. nie wiem już sama kogo mam słuchać. a że chodze prywatnie, to każdy z nich próbuje przekonać mnie na swoją stronę. jak byłam na NFZ u ginekologa to mi powiedział że 1,5 roku nie jest jeszcze żadnym problemem i spokojnie moge poczekać. tylko na co? nawet żadnych badań mi nie zlecił. szkoda gadać...

Gość Zuza...
monikadddd, zapomniałam napisać. moje GRATULACJE. to naprawdę pocieszające, co napisałaś :-)

Gość Miska 13
Zuza idź do prywatnego gina a najlepiej do tego ,który zajmuje się niepłodnością bo do takiego zwykłego to szkoda czasu ja przez to jestem w plecy prawie 3 lata bo niby wszystko grało ale żadnych badań też mi nie zlecił o przepraszam po jakimś czasie kazał zbadać nasienie męza a jak poszłam z wynikami to stwierdził że on się nie zna

Witam Zuza.Ja z mężem staraliśmy się 3lata.Już nas czekało leczenie w klinice niepłodności,aż w końcu zaszłam w upragnioną ciążę,ale niestety,w6tcporoniłam w szpitalu.Teraz dochodzimy do siebie.Zrobimy przerwę i spróbujemy znowu.Może nam się uda!

Gość Miska 13
Nadzieja wiem ,że dobrze się mówi ale głowa do góry będzie dobrze jak raz się udało to i następnym razem też się uda jestem z Tobą i trzymam kciuki mocno bardzo mocno :)

Miska13 dziękuję bardzo!Mamy nadzieję,że się uda.Teraz już wiemy,że możemy!!!A Ty już dzieciata?;)