Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okonamama

jak postrzegacie kobiete ktora jest w ciazy i ubrana w krotka obcisla sukienke?

Polecane posty

Gość okonamama

Pytam tu bo jestem ciekawa zdania mlodych ludzi.. tych ktorzy nie mieli do czynienia z macierzynstwem czy ojcostwem (chociaz nie tylko).. Jestem w 6 miesiacu ciazy, brzuch mam spory (taka duza pileczke bo jestem raczej szczupla). Nadal zalezy mi na tym by wygladac fajnie wiec czesto nosze krotkie sukienki opiete na brzuchu( teraz odziez ciazowa jest naprawde swietna), kozaki, rurki, legginsy.. absolutnie nic dziwnego i wstydliwego nie widze w eksponowaniu mojego brzucha (a figure mam calkiem fajna). Ostatnio moja mam zwrocila mi uwage ze ubieram sie nistosownie do swoje sytuacji, a siostra stwierdzila ze wygladam jakbym "zaciazyla na trasie".. rozesmialam sie.. ale potem pomyslalam ze jest prostaczka.. nie jestem wyzywajaca, nie mam mocnego makijazu, przykrotkiej kiecy itd.. Ubieram sie poprostu nie w ciazowe wory tylko modne ubrania, cos w tym zlego?

Gość karambuła
poka fote

Postrzegam ja jak kobiete w ciazy, noszaca obcisla sukienke.

Gość ewelinay26
jestem za kobieta pomimo tego ze jest w ciazy nadal moze wygladac sexi i siwetnie sie ubierac lepsze to niz kobiety bedace w ciazy i noszace na sobie ,,wory"

Ojej, jeśli nie jesteś rozlazła, to na pewno ślicznie wyglądasz. U nas taki stereotyp chyba panuje, że jak ciężarna, to od razu ciężarówka. Ciąża jest kobieca, dlaczego tej kobiecości nie podkreślać. Dlaczego z racji ciąży ubierać się w workowate szmaty? Na pewno wyglądasz smakowicie:)

Moim zdaniem to nic takiego,poprostu chcesz ładnie wyglądać,czuć się w miare sexi,każdy nosi to co chce w czym najlepiej się czuje :)

Zupełnie normalnie :) Tak samo jak kobietę w ciąży w worze do kostek- bo może nie mieć kasy na ciążowe ciuchy albo siły czy możliwości szukać takich z drugiej ręki. O ile to nie są sukienki w których Ci majtki widać to ok. Dla mnie niesmaczne jest eksponowanie gołego brzucha- czy to ciążowego, czy nie, spódnicy spod której widać majtki, dekoltu sięgającego poniżej linii piersi- poza specjalnymi okazjami, rzecz jasna. I parę innych rzeczy :) Za to widok ładnie i modnie ubranej, zadbanej młodej kobiety w ciąży może raczej zachęcać niż zniechęcać do tego stanu.

Gość okonamama
dzieki za opinie:)

Zależy od sukienki:) Jak widzę kobietę w ciąży w mini i kozakach to nie wiem czy się śmiać,płakać, czy współczuć nienarodzonemu dziecku:)

Ja w tym złego nic nie widzę. Przecież jesteś kobietą, więc chodzisz też w sukienkach. No bo co ? Mundur masz założyć ? :D A to, że jesteś w ciąży, to nie oznacza, że musisz od razu zakładać workowate bluzki czy jakieś ogromne swetry. Ale cóż, w Polsce niestety utarł się taki stereotyp, który dla mnie jest śmieszny :o . Ubieraj się tak jak chcesz i miej gdzieś opinię innych . ;) Trzymaj się i zdrowej dzidzi ;) :)

dziewie się że jest XXI wiek a tu takie poglądy , ja już jestem w wieku babciowym i bardzo mi się podobają takie ciuszki , żałuję tylko że sama bedąć w ciąży chodziłam w namiocie :) popieram autorkę :)

Ostatnio moje dwie koleżanki były w ciąży. Jedna pomimo niezłej figury nosiła takie obcisłe ubrania, druga ubierała się stosownie do swojego stanu, i wyglądała o niebo lepiej. Nie widzę nic seksi w zaciążonej kobiecie, która się ubiera w taki sposób :O

W tym XXI wieku jest wiele bardzo ładnych ciążowych ubrań, w których na pewno nie wygląda się jak w namiotach, i nie trzeba się koniecznie wciskać w coś, co nie jest stosowne do takiego stanu

Gość do poprzedniczki
jestes tepa przeciez autorka pisze ze ubiera sie w ubrania ciazowe!!! No ale chyba ze ladne ubrania ciazowe nie sa stosowane do stanu hehehehehehe masz racje - lepiej zalozyc 3 rozmiary za duza kiece! Pewnie sama takie nosisz

panna nie zrozumialas o co chodzi...chodzi o ciuchy ciazowe ale takie bardziej modne...nie odrazu jakies obcisle w ktore na sile sie ktos wciska...

dla mnie ani obcisłe, ani bardzo krótkie nie pasuje kobiecie w ciąży. Najpiękniej wygląda jak ma na sobie taką zwiewną tunikę i jakieś spodnie, albo np prinseskę ciążową. Brzuszek wtegy tak ładnie jest zaokrąglony, ze sam widok roczula ;) Za to kobiety, które na maksa opinają brzuch bluską nie myślą chyba, ze to nie jest zdrowe dla maleństwa, i nie wiem czemu chcą go tak eksponować na maxa. Kobieta w ciąży nie powinna sie ubierać jak dyskotekowa panienka w przyciasne cuichy, tak jakby miała je po młodszej siostrze i niestać ją byłoby na własne :O

Gość okonamama
:) widze, że nie tylko moja mama siostra i babcie maja takie zdanie:D Cóż moze ma tez znaczenie to gdzie sie zyje... na wsiach poglady sa bardziej radykalne, kobieta w garach ma obowiazek siedziec, dogadzac mezowi a w ciazy jest aseksualna krowa ktora przygotowywana jest na dojenie:P:P Sorry za dosadnosc i uogolnienie ale takie moje spostrzezenie. Moze i jestem z zakutej wsi.. ale dobrze ze w wieku 10 lat przygarnela mnie ciotka i wychowywalam sie w miesice:):P Dziekuje raz jeszcze za uwage

🖐️ ja nie ze wsi wcale :P ale właśnie ze wsi ( nie uwłaczając nikomu, bo nie wszystkich to dotyczy) jest najwięcej takich panienek ubranych nieodpowiednio do sytuacji, zeby nie powiedziec tandetnie :P Wstydzisz się, że będziesz mamą? Nie musisz chodzić z tyłekiem na wierzchu i opiętym brzuchem, żeby podkreślać swoją seksualność. Tak jak powiedziałam, kobieta w ciąży super wygląda w tunikach czy sukienkach...a nie w żadnych zapuszczonych workowatych ogrodniczkach jak to sie kiedyś chodziło.

Gość okonamama
Na wsiach nie ma sklepow z typowo ciazowa odzieza:P Podazajac twoim tokiem rozumowania kazda ciezarna musi pamietac o tym by tunika czy sukienka przypadkiem nie opinala brzucha!! A jak opina to kup kilka rozmiarow wieksze! Moze wzorek bedzie ladny;) Odnosnie kozakow: ja nie wiem jakie Ty masz wyobrazenie o kozakach ale dla mnie kozaki do krotkiej sukienki wygladaja fajnie. Kozaki to nie tylko te biale na szpilce z ekoskorki:P

Również nie miałam na myśli worków, lecz jakieś ładne i zwiewne tuniki itd. Ale jak widać to autorce jest to wioskowe, i pewnie chce wypiąć tyłek z wystającymi ze spodni stringami :O

Gość taaa autorka wyjechała
do miasta i teraz gardłem doi fiuty zamiast ręką doić krowy :O