Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo mnie ciekawi

Ile razy w ciąży robiłyście usg? Mała sonda

Polecane posty

Gość grazynka :-)
Normalnie paranoja z tymi usg :-O.... A moze by tak zamiast usg badanie na toxo zrobic ....? Wielu lekarzy to badanie zaniedbuje a choroba podczas ciazy moze miec powazne konsekwancje dla dziecka...

Gość Nie zesrajcie sie!!!!to tylko
Ciaza.. . :o

Gość gość
up

Gość gość
O ja nie mogę!! Laska która napisała że USG to promieniowanie UVA czy UVB mnie rozwaliła. USG to skrót od ultrasonografii czyli badania wykorzystującego ULTRADŹWIĘKI a nie promieniowanie. Lepiej czasami milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż coś powiedzieć i rozwiać wszelkie wątpliwości...

Gość gość
Ja miałam 5 razy robione. Na NFZ

Gość gość
gość O ja nie mogę!! Laska która napisała że USG to promieniowanie UVA czy UVB mnie rozwaliła. USG to skrót od ultrasonografii czyli badania wykorzystującego ULTRADŹWIĘKI a nie promieniowanie. Lepiej czasami milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż coś powiedzieć i rozwiać wszelkie wątpliwości... XXXX dokładnie, zgadzam się.... "promieniowanie" mnie rozwaliło, kłaniają się podstawowe informacji z lekcji fizyki

Kończę właśnie 31 tydzień Usg miałam: 7 tc - potwierdzenie ciąży(bo pierwsza moja ciąża okazała się pustym jajem płodowym...) 13 tc - usg genetyczne 20 tc - usg połówkowe 21 tc - usg w szpitalu - wylądowałam z plamieniem... I teraz na początku 32 tygodnia mam zaplanowane usg. Co dalej to nie wiem - chodzę prywatnie, ale lekarz mówi kiedy należy zrobić usg, a mógłby robić na każdej wizycie ze względu na kasę...

W pierwszej ciąży około 5 razy, teraz w drugiej ciąży było już do tej pory 4 razy (23 tydzień) , na NFZ, obie ciąże prawidłowe.