Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biało-czarna

kwrawienie z cipci noworodka

Polecane posty

mam czterodniową córkę, przy przewijaniu zauważyłam małe plamki krwi na pampersie ....zlokalizowałam skąd ta krew, i się okazuje że to z cipci. Pokazałam dziś położnej bo była, a ona, że nie ma się czym przejmować, że to zupełnie normalne.... ale się martwię....bo żadna dziewczynka w rodzinie ( a trochę ich było) nic takiego nie miała :O może macie jakies doświadczenie z takim krwawieniem? czy rzeczywiście nie mam czym się martwić????

Gość adelajda bober
mi polozna w szpitalu mowila, z etak moze sie zdarzy, ze to wina hormonow mamy. u mnie bylo akurat ok, ale kolezanki synek, mial taka czerwonawa wydzieline i polozna tez jej to tak wytlumaczyla. no ale jezeli to bylo krwawienie, to lepiej idz dolekarza.

kiedy urodziłam córeczkę to leżałam z panią, która również miała córeczkę i ona miała takie krwawienia, lekarka powiedziała to tak zwana rzekoma miesiączka, po prostu nadmiar Twoich hormonów u dziecka, ale niczym to nie było leczone, bo lekarz tylko obserwował, podobno po kilku dniach ustępuje. a może to nie krew a tylko zabarwiona pieluszka a dokładnie azotan z moczu, bo też to możliwe. położna powiedziała by nie martwić się, jak pieluszka ma takie niteczki czerwone. że to normalne.

to były małe plamki jak pisała autorka. Nic się babo nie bój. To HORMONY! Do lekarza nie leć, bo i tak będziesz musiała iść po 7 dobie pewnie (u nas tak jest)

to były małe plamki jak pisała autorka. Nic się babo nie bój. To HORMONY! Do lekarza nie leć, bo i tak będziesz musiała iść po 7 dobie pewnie (u nas tak jest). U koleżanki córcia miała trądzik i to taki jak 14 latek. Masakra. I tez od hormonów.

Gość Wstyd, że o to pytasz autorko!
W końcu miałaś całe 9 miesięcy, żeby przejrzeć choć jedną książkę o pielęgnacji i rozwoju noworodka i niemowlęcia!!!

Nie rozumiem czemu autorka pisze z "cipci"? Nie potrafi napisac z "pochwy"? Dlaczego tak trudno nazywac częsci ciała tak ja one się nazywaja? To nie jest cipka tylko srom, wargi sromowe itp. A na penisa meza jak mowisz? Fajfun?

Gość szczurzecy
A Twoj maz mowi do Ciebie ooooch jak mnie podnieca twoj srom?

mela-na penisa mozna mowic "pyrtus":P Kiedys pewna mama zalozyla temat ze slawnym "pyrtusiem" w zdaniu:) Takie plamienie jest normalne-moja cora tez tak miala.

Faktycznie takie pytania to chyba oblanie egzaminu z podstaw fizjologii noworodka;). Takie krwawienia to normalka, też na ten temat czytałam (a nie jestem mamą). Poza tym zarówno u dziewczynek jak i chłopców może sączyć się z brodawek biała wydzielina i to też skutek matczynych hormonów. Z drugiej strony...kto pyta ten nie błądzi;)

Nie mowie o sytuacji intymnej. Nie rozumiem zjawiska,ze uzywa sie slów zamiennych zamiast prawdziwych nazw. Z czego to wynika? Ze wstydu? z pruderii? Nazywanie genitaliów podczas seksu ma za zadanie podniecić a tutaj chodzi o przekazanie rzecxowej informacji. Ciekawe czy autorka w rozmowie z polozna tez powiedziała "z cipci"...Jakas niedojrzałosc czy co?

A tak w ogóle to nie jest krwawienie tylko prawdopodobnie moczany - dają czerwonawy, ceglasty kolor moczu i występują u noworodka :P To tak jeśli chodzi o te egzaminy z fizjologii noworodka :D

dzięki wszystkim za uspokajające odpowiedzi ;) odetchnęłam z ulgą. Moja położna też mówiła, żeby się nie martwić, i że to normalne ale jak jeszcze parę osób mi to potwierdziło to już luz :D jak mówiłam do tej pory o czymś takim nie słyszałam dzięki raz jeszcze!

Mela - pochwę to mam ja....ale takie dziecko??? nie na miejscu wydawała mi się ta nazwa ....a z resztą jak zwał tak zwał, ważne, że to nic takiego

normalne :) moja też tak miała. jeszcze w szpitalu - w 2-3 dobie życia :)

Gość z cipci?
? :O podpada mi pod prowokacje przez uzycie tego sformulowania :O Chociaz reszta posta z sensem... ale w zyciu bym sie tak nie wyrazila, odnosnie swojej corki. Baaa, odnosnie zadnego dziecka chyba. To okreslenie ma dla mnie wydzwiek erotyczny :O Sa inne okreslenia ta ta czesc ciala czlowieka :O

Gość a mnie
cipcia to tak troche niebardzo , ja tam wole mowic na to pisia ;)