Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magggy32

co zrobic

Polecane posty

Gość magggy32

mam pytanie co zrobic jak facet was codziennie czyms wkurza a jak mu zwracam uwage to mowi ze jestem egoistka i zachowuje sie jak mała dziewczynka kochamy sie ale czemu sie tak kłocic trzeba ja tak nie chce moze macie jakies sposoby na to albo jest tak ze on mnie przeprosi a na drugi dzien znow mnie czyms wkurzy strasznie sie zmienił co robic poradzcie pozdrawiam

Gość moze2222
moze za duzo ze soba przebywacie? I wszystki was drażni przez to?

Gość magggy32
mieszkamy razem ze soba ale teraz to juz przesadza szwagrowi pozycza auto co 2 dzien bo szef z pracy zabrał szwagrowi auto i moj facet mu pozycza bo mowi ze rodzinie trzeba pomagac i ze jak nam bedzie potrzebne auto to bedziemy uzgadniac to ze soba bo przeciez szwagrowi nie odmowi bo on ma dziecko i zona jest siostra mojego faceta a rodzina to dla mojego faceta rzecz swieta poza tym miałam jechac z moim facetem na wakacje razem długo sie zastanawiał i wciaz mowił ze nie wie ale chce pojechac bo musi składac kase na otworzenie swojej firmy i na dodatkowa prace w koncusie zgodził na te wakacje ale nie wiem czy nie bedzie znow mi pozniej wypominac ze nie zrealizował swoich marzen ale jak tak sie wahał pomiedzy firma a wakacjami poczyłam sie ze nie zalezy mu tak na mnie a na wakacje powiedziałamze i tak pojade najwyzej bez niego ale on chyba boi sie mnie samej puscic poza tym nie wiem czy to nie byłby koniec z nami jak pojade sama a teraz na dodatek chce sie zapisac do jakiejs pari politycznej masakra mowi ze wciaz jestem na niego obrazona co robic a ja wciaz mysle ze wszystko robi mi na złosc kto mi moze cos poradzic jak zrobic zebysmy sie nie kłocili i zebym sie czuła kochana przez niego jak kiedys pozdrawiam prosze o rade

Gość Krokodylka
Maggy, Ty go w ogóle nie rozumiesz. Nie wspierasz. A nie wspierasz, bo go nie rozumiesz. Moja rada: Tak jak najlepsza przyjaciółka, interesuj się tym co myśli i dlaczego tak postępuje. Zadawaj mu putania (jak przyjaciółka): Dlaczego chcesz się zapisać do partii? Czy nie boisz się, że będziesz miał mało czasu na odpoczynek? A jeśli chodzi o samochód dla szwagra, to sprecyzuj najpierw o co TOBIE chodzi. Co ci się nie podoba? A wakacje? Zapytaj, czy nie miałby ochoty na wypoczynek, powiedz, że rozumiesz, że ma plany i chciałby zaoszczędzić. Ale może uda się znaleźć kompromis między marzeniem a odpoczynkiem. Może tańszy, krótszy wyjazd.

Gość Krokodylka
I zacznij w końcu stawać po jego stronie, jak na partnerkę przystało. To jest twoja najbliższa osoba. Życzysz mu jak najlepiej, prawda? Dyskutujcie z miłością i na argumenty. Ale ty sama zastanów się i sprecyzuj, o co ci chodzi.

Gość dsfsdfds
Mi wygląda to na to, jakbyś chciała go sobie podporządkować. Tak się nie da. Ma rację, jeśli mówi ci że jesteś egoistką bo niestety nie jesteś pępkiem świata - to prawda. Są też inni, potrzeby innych też się liczą. Jego zdanie i to co chce robić też jest ważne. Facet ma głowę na karku i tyle.