Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

germanotta

moj samochód gubi prąd

Polecane posty

Gość swiatelko w tunelu
Nie zamknelas drzwi od lodowki i siwatelko sie palilo.

Gość może zostawiłaś go
na światłach albo nie wyłączyłaś radia

jakby nie ładował to by powiedział , wtedy zapala się kontrolka od ładowania a on nic nie zapalał

Gość hir
zwarcie badz jak wóz stary to alarm!!!!

Gość swiatelko w tunelu
Chyba. A moze on na baterie a nie akumulator ? Kupuj energizery, bedzie zaiwanial jak kroliczek w reklamie.

Gość autorko moje auto też
gubiło prąd. okazało się, że cały czas paliło się światło w bagażniku - nawet po jego zamknięciu. ale minęło półtora miesiąca zanim do tego doszłam. a chyba z 10 speców samochód oglądało i nic :D :D :D dopiero przypadkiem w garażu późnym wieczorem, jak pogasiłam światła idąc do domu, zauważyłam, że coś w bagażniku jasno. ale jeśli masz nowy aku i on po 3 dniach ani me ani be to chyba coś bardziej prądożernego. alternator sprawdź, jak ktoś wyżej radził.

Gość hir
a idz ty w pizdu!!!!!to elektryk ma zawsze problem jak mu cos takiego zawieziesz a co dopiero tutaj na odległosc!!!daj spokój, odłacz zaciski i spij spokojnie!!!

Gość karoolek...................x
to ze nie pali sie swiatełko od ładowania wcale nie oznacza ze wszystko jest dobrze , prad ładowania powinien byc około 14,3 V JESLI BEDZIE NP. 12,7 lampka ładowania też zgasnie , ale takie ładowanie nie wystarcza . Jaki masz akumulatro 45 AH 55 ah czy 60 ah

Gość autorko moje auto też
jak otwierasz bagażnik to jasne, że światełko się w nim pali. ale niekoniecznie gaśnie, gdy zamykasz - choć powinno. u mnie też na pozór wyglądało ok.

Gość accu
Przyczyn może być kilka: 1. jest "coś" włączone np. lampka w bagażniku o czym już tu pisano 2. prądożerny lub uszkodzony system alarmowy (mało prawdopodobne) 3. "coś" podłączone do gniazda zapalniczki (jeśli ma napięcie po wyjęciu kluczyka) 4. kupiłaś akumulator nienaładowny (długo leżał na półce w sklepie) i taki bez doładowania wstawiłaś do samochodu (najbardziej prawdopodobne) 5. akumulator jest uszkodzony (zwarta celka)- bardzo prawdopodobne. Napisałem tak w skrócie co może być ale najlepiej nich to sprawdzi jakiś doświadczony kierowca bo sama nie dasz sobie z tym rady. Pozdrawiam.

Gość germanota powinna siedziec
w bagazniku - inaczej auto nie ruszy :D :D :P

no co ... on rzeczywiście ma akumulator w bagażniku , niektóre marki tak mają ...akumulator może być uszkodzony , o tym nie pomyślałam

jezeli kupilas duzy akumulatro do 3.0 diesla , to swiecaca lapka w bagarzniku ni jak go w 3 dni nie rozładuje .Ja też mam duzego diesla a w zwiazku z tym akumulator odpowiedni , zostawilem swiatło dla pasazerów w tyle w moim MB 5 dni nie bylem w garazu , samochód zapalił mimo swiecacej sie lampki .

Gość Wolvfram
3 litrowy silnik diesla to kawał auta masz :) i zapewne są w drzwiach zamontowane fabrycznie co najmniej 4 siłowniki do zamykania drzwi z pilota , więc obstawiam, że co najmniej jeden z tych siłowników powoduje zwarcie i rozładowuje akumulator do zera , śniegu tej zimy było sporo, więc do siłownika woda się dostała i spowodowała zwarcie w uzwojeniach elektromagnesu siłownika może tę przyczynę należy wyeleminować ?

dzięki za radę, chcialam mieć jakąś ogólną orientację w temacie , mąż wyjechał i jest w takim miejscu gdzie nie ma zasięgu, inaczej bym głowy nie zawracała

stawiam na BMW , ALE MYLIC SIE MOGĘ sek w tym ze centralny zamek - siłowniki nie są cały czas pod napieciem , pzrekaznik puszcza na nie prad co powoduje zamkniecie i koniec - dalej prad juz nie płynie do centralnego zamka = siłowników .

oj , jak dużo jest możliwości....z takim skomplikowanym autem to jak ludzkim organizmem....chyba bez serwisu sie nie obejdzie, to mąż kupił to auto a teraz wyjechal i zostawił mi tego smoka na głowie