Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniechatakasobie

2konta na allegro,podbijanie ceny z 2 kompów ,UDA SIE?

Polecane posty

Gość agniechatakasobie

mam 2 konta na allegro a w domu mam 2 kompy -stacjonarny i laptpop.Wystawiłam przedmiot na sprzedaz na allegro i chcialabym sobie podbic cene z drugiego konta.Da sie to zrobic?

Gość Dorota Rabczeska Majdan Darska
jestes nie uczciwy. a coz sumieniem?

Gość agniechatakasobie
nikogo w ten sposób nie okradam :) co najwyzej nie sprzedam przedmiotu jesli za duzo podbije i tyle, potem wystawie taniej :) ktos cos napisze a nie tylko skrytykuje?

Gość Ewaldi
uważaj, bo za moment będziesz musiała sama zapłacić za to dziadostwo albo otrzymasz negatywa , haha :)

Gość kur
a nie możesz wystawić z ceną minimalną, i wtedy jak za niżej idzie nie masz obowiązku sprzedaży i aukcję uważa się za niebyłą, no chyba że mimo wszystko cena się zadowala.

Gość agniechatakasobie
zaplace sama sobie albo sama sobie wystawie negatywa? :D

Gość agniechatakasobie
wystawilam z cena minimalna ale ludzie licytuja i chce podbic troche

Gość Ewaldi
jeszcze musisz pamiętać o tak zwanej prowizji dla zespołu Allegro :)

Gość jerunnna sikam
nie jeden tak robi, ale to pamietaj..chytry dwa razy traci...:D

Gość taaa nie okradasz
ale to jest zwykłe oszustwo!!!

Gość agniechatakasobie
boje sie tylko ze allegro sie kapnie! skoro aukcje wystawiałam na laptopie to jak chce podbic tym drugim kontem to mam korzystac z kompa stacjonarnego? JAK TO JEST Z TYM "IP"?

Gość agniechatakasobie
boje sie tylko ze allegro sie kapnie! skoro aukcje wystawiałam na laptopie to jak chce podbic tym drugim kontem to mam korzystac z kompa stacjonarnego? JAK TO JEST Z TYM "IP"?

to jest oszustwo?? :D mi sie wydaje że kombinujesz jak koń pod górkę, a nic na tym nie zyskash...ale rób co uważasz...dla mnie to chore :o i dziwne

Gość a moze don zulan
uwazasz, ze to jest zachowanie najzupelniej fair?:O

Gość agniechatakasobie
nie oceniajcie mojego zachowania tylko napiszcie czy to sie uda i jak to zrobic, prosze!

Gość agniechatakasobie
nie oceniajcie mojego zachowania tylko napiszcie czy to sie uda i jak to zrobic, prosze!

Gość agniechatakasobie

Gość jerunnna sikam
normalnie. rób jak uważasz...

Gość pedzelkowa
czym sie przejmujesz? przeciez kolezanka mogla wpasc do ciebie i postanowic z twojego kompa zalicytowac? tez zrobilam raz podobny numer...aukcja szla jakby chciala, a nie mogla, cena troche za niska, wiec zalicytowalam z konta mojej mamy. gorzej, ze troche za duzo i sama wygralam wlasna aukcje :D dalysmy sobie po pozytywnym komentarzu i wszystko. wystawilam ta sama rzecz tydzien pozniej i ktos skorzystal z "kup teraz". w rezultacie sprzedalam ta rzecz drozej niz kupilam ;)

nie uważam aby było to oszustwo, ponieważ nikt nikogo nie zmusza do kupna powyżej jakiejś ceny, jesli przelicytuje to po prostu nikt nie kupi :) nie okrada nikogo...mi takie coś nie przeszkadza... raczej śmieszy :D

a nie prościej poprosić koleżankę, chłopaka? Ja tak często robię, albo mi podbijają albo ja podbijam ;) Teraz jak allegro ukrywa częściowo nicki kupujących jest łatwiej.

Gość agniechatakasobie
ja tez juz nie raz podbijałam cene kolezankom, kolegom ;) czesto konczyło sie to tak, ze ostatecznie nikt mnie nie przebił :D i tak samo na koniec wysatwialismy sobie pozytywy i tyle :) ale czasem po prostu znajomi wiecej dostali za dany przedmiot:) a nie chce teraz nikogo prosic o podbijanie bo akurat tej aukcji nie chce pokazywac znajomym :p

Gość agniechatakasobie
ale allegro sie nie kapnie?> =przeciez ma dostep do danych a ja w jednym i drugim koncie mam dokładnie takie same wszystkie dane, imie nazwisko adres nr tel itp :o

normalka, nawet nie musisz kombinować z kompami, allegro nie wnika w takie machlojki bo im zależy tylko na prowizji od sprzedaży 🖐️

Gość agniechatakasobie
a czytałam ze moga zawiesic konto za takie cos :o

Gość agniechatakasobie
a czytałąm ze moga zawiesic konto za takie cos :o

Gość hmm77yy
Jeśli nie ma pewności czy można coś takiego zrobić czy nie to poproś znajomych którzy mają tam konto. Ja mojej kolezance też czasem podbijam coś

Gość agniechatakasobie
kurde nie wiem co robic :o

Gość agniechatakasobie
podnosze ktos cos doradzi?

Gość asdsadasdas
Jeżeli laptopa i kompa masz podpięte pod te samo gniazko, IP będzie takie samo, jeżeli też są zarejestrowane na ten sam adres i właściciela allegro się kapnie. Też tak zrobiłam... Licytowałam z innego konta (mojego brata) swoją licytację, ale kop był podpięty pod to samo gniazdko co drugi. PO jakimś czasie zablokowano nam oba konta, trzeba się było tłumaczyć, pisać pisma, wysyłać skan dowodu, podpisywać regulamin itd. Sporo było z tym zamieszania i wstydu. nie warto. Lepiej popros kogoś znajomego...