Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milusinska:)

Zaczynamy swoje starania na 2011 r!

Polecane posty

zuzzak dzięki za rade. Masz racje, za tydzień będę u gina to zapytam o te bóle może coś zaradzi :-) pa

Cześć Ja mam znowu wolne, jeździłam dziś dwie godziny :-), cały czas byłam mokra :-) i z gorąca i z wrażeń :-) Ta tabela to chyba ciut nieaktualna...Zuzzak popraw się :-)

hehe wszystko dobrze tylko cyferka miesiąca nie ta :P :D dzięki beti za zwrócenie uwagi :) ******************************************************* ************************ NICK/WIEK ....OSTATNIA ....DŁ. CYKLU...TERMIN OWU....TERMIN TESTU ********************************************************* **************************** ZUZZAK-21..........26.05.........27/28.......8/9.06......... ... 22/23.06 ETERNO30.......3.05..........28 ........17.05..................30/31.05 ALUKA - 28......12.05.........ok.30......ok 25.05..... .......ok.10.06 BETI 30...........01.06..... ...28-33.......15-20.06..................... AGNES85 25.....06.06...........33.......ok 23.06?..............7.07 2010/2011......11.05.........26-28.........05-07.06...... ...jak nie dostanę@ MAJKA89-21......11.05........30-32........24-29.05...... ....10-12.06 ANITIA-28........19.05.........27............02.06..... . ......16.06 MAMIKA30 -30....25.05........27-33........????????........27-28.06 SODALITE 35......01.06.....28/29..nic juz nie wiem ...jak poczuje, ze jest cos inaczej 27MALA27.........27.04........31-32........12-13.05.....2 8-29.05.2010 MAGDARETKA 34....01.05........28/29.......13-15........-1.06.10 KACHA855555555....?............?................?........ .......? ********************************************************* *************************** UDAłO SIE! ********************************************************* ************************** NICK ........................... TERMIN ********************************************************* **************************** KASIULEK85 25.....................15 styczeń AAANNNKKKAAA 23.....................24 grudzień oOoMAGDALENKoOo - 20..........12 styczeń AGBR 33 ............................27 stycznia ******************************************************** *****************

Hej! Ja wpisze swoja owulacje jak buzka na tescie pokaze, bo... wiem, ze juz nic nie wiem. A w tym miesiacu "jedziemy" jak zalecil lekarz od 10 dnia cyklu, co drugi dzien - dzis byl 10 dzien cyklu :) A co do mojego tematu, to niestety wszyscy znikneli :( *************************************************************************

Hej wszystkim, Sodalite, to mamy prawie tak samo, ja mam dziś 11dc i zamierzam skorzystać z rady Twojego lekarza :-) Zobaczymy co nam z tego wyjdzie :-) Zmykam do pracy, Miłego dzionka

No to trzymam kciuki za Was. Ja byłam wczoraj u lekarza, na razie ok. Idę na USG 5-go lipca, to między 11-14 tygodniem. Będą badali przezierność karku i takie tam. Najgorsze , że musze podjąć po tym badaniu decyzję o badaniach prenatalnych. A jakoś nie mam przekonania.

Beti 2905, Korzystajmy z zycia ;) Moj maz rano: to dzis wieczorem tez? Ja: Nie! Dzisiaj masz sie odbudowywac! Odbudowujesz sie? :D :D :D Troche to tak dziala, ze sie chce bo nie mozna, ha ha ha. Agbr - zycze zeby wszystko bylo dobrze, co do badan to jestem pewna, ze serce ci podpowie ;)

Cześć Dziewczyny!!! Dawno mnie nie było, ponieważ urlopuję:) Jestem dziś z złym humorze, bo dostałam @, urlop dobiega końca i jutro wracam już do domu. Z naszych starań znowu nic nie wyszło i postanowiłam się za to wszystko zabrać porządnie. W poniedziałek wysyłam Męża po skierowanie na badania nasienia. Mam do Was pytanie, ile kosztują takie badania? pozdrowienia dla Was! Przy okazji aktualizuję tabelkę:) ******************************************************* ************************ NICK/WIEK ....OSTATNIA ....DŁ. CYKLU...TERMIN OWU....TERMIN TESTU ********************************************************* **************************** ZUZZAK-21..........26.05.........27/28.......8/9.06...... ... ... 22/23.06 ETERNO30.......3.05..........28 ........17.05..................30/31.05 ALUKA - 28......12.06.........ok.30......ok 27.06..... .......????????? BETI 30...........01.06..... ...28-33.......15-20.06..................... AGNES85 25.....06.06...........33.......ok 23.06?..............7.07 2010/2011......11.05.........26-28.........05-07.06...... ...jak nie dostanę@ MAJKA89-21......11.05........30-32........24-29.05...... ....10-12.06 ANITIA-28........19.05.........27............02.06..... . ......16.06 MAMIKA30 -30....25.05........27-33........????????........27-28.06 SODALITE 35......01.06.....28/29..nic juz nie wiem ...jak poczuje, ze jest cos inaczej 27MALA27.........27.04........31-32........12-13.05.....2 8-29.05.2010 MAGDARETKA 34....01.05........28/29.......13-15........-1.06.10 KACHA855555555....?............?................?........ .......? ********************************************************* *************************** UDAłO SIE! ********************************************************* ************************** NICK ........................... TERMIN ********************************************************* **************************** KASIULEK85 25.....................15 styczeń AAANNNKKKAAA 23.....................24 grudzień oOoMAGDALENKoOo - 20..........12 styczeń AGBR 33 ............................27 stycznia ******************************************************** *****************

Przykro mi alutka. Ale nie zalamuj sie, jak nie tym to nastepnym razem, wiara dziala cuda, ja w to wierze, mimo ze to juz 6ty cykl i jak na razie czekam.

Dzięki za wsparcie anitia! No my też już dość długo się staramy, tylko, ze chyba nie możemy sobie jakoś trafić w tą owu:( Mam nadzieję, że kiedyś w końcu się uda. Wczoraj przeczytałam na necie, ze za 40% niepłodności partnerskiej odpowiadają mężczyźni, przez zła jakość nasienia i zamierzam wysłać męża na badania. Ja pod koniec lutego zrobiłam podstawowe badania i wszystko było ok. Trzeba sprawdzić wszystko, bo tak jak wcześniej pisały dziewczyny - czasami jakiaś "pierdoła" może powodować to, że nic się nie udaje, a przez to starania nie wychodzą:( pozdrawiam

Hej Uda nam się napewno, trzeba w to wierzyć, może będziemy musiały jeszcze trochę poczekać, ale co się odwlecze to nie uciecze :-) Ja dziś ostatni dzień w pracy i od jutra zaczynam urlop, cieszę się ale... moja siostra po 10 latach małżeństwa poznała jakiegoś kolesia i twierdzi,że to miłość jej życia. Myśl o mojej małej chrześnicy spędza mi sen z powiek, bo ona ma 6 lat i jest zakochana w tatusiu...a tu naprawdę na rozstanie się zanosi :-( ale co ja mogę zrobić w tej sytuacji ???? przecież nic jej chyba nie przekona do zmiany decyzji...pobeczałam się wczoraj straszliwie jak szwagier zadzwonił i mnie przeprosił za wszystko co złego spotkało mnie z jego strony...

Gość sdgedfgdfgfherhqbsfgn

Hej! My sie nadal stosujemy do... co drugi dzien, dzisiaj jest ten dzien bez :( bardzo dziala na wyobraznie i na checi taki zakaz ;) Co do testow to buzka sie jeszcze nie pojawila, tak wiec wpisac do tabeli nie moge, ech, nic mi sie obliczac nie chce. Moj maz tez mowi, ze pewnie jego wina, ha ha ha, przeciez nie staramy sie dlugo, chcial nawet z netu zamowic cos na sprawdzenie plodnosci ale uwazam, ze jak cos to do lekarza a nie jakies eksperymenty. Jesli kogos maz byl na badaniu to napiszcie jak to wyglada. Dziekuje Tak sie cieszylam ze pojawily sie osoby na moim temacie a tu znowu cisza :(

Ja tez aktualizuje tabelke, @ przyszla dzis, zaskoczyla mnie bo powinna byc w srode. Ale to w sumie dobrze, bo chcialam zeby mi sie cykl troszke do przodu przesunal, to akurat jak bede w polsce wyrobie sie ze zrobieniem odpowiednich badan w odpowienim dniu cyklu no i dam rade chyba zrobic monitoring, to latwiej bedzie cokolwiek powiedziec. ******************************************************* ************************ NICK/WIEK ....OSTATNIA ....DŁ. CYKLU...TERMIN OWU....TERMIN TESTU ********************************************************* **************************** ZUZZAK-21..........26.05.........27/28.......8/9.06...... ... 22/23.06 ETERNO30.......3.05..........28 ........17.05..................30/31.05 ALUKA - 28......12.06.........ok.30......ok 27.06..... .......????????? BETI 30...........01.06..... ...28-33.......15-20.06..................... AGNES85 25.....06.06...........33.......ok 23.06?..............7.07 2010/2011......11.05.........26-28.........05-07.06.......jak nie dostanę@ MAJKA89-21......11.05........30-32........24-29.05...... ....10-12.06 ANITIA-28........13.06 .........27............24.06..... . ......09.07 MAMIKA30 -30....25.05........27-33........????????........27-28.06 SODALITE 35......01.06.....28/29..nic juz nie wiem ...jak poczuje, ze jest cos inaczej 27MALA27.........27.04........31-32........12-13.05.....2 8-29.05.2010 MAGDARETKA 34....01.05........28/29.......13-15........-1.06.10 KACHA855555555....?............?................?........ .......? ********************************************************* *************************** UDAłO SIE! ********************************************************* ************************** NICK ........................... TERMIN ********************************************************* **************************** KASIULEK85 25.....................15 styczeń AAANNNKKKAAA 23.....................24 grudzień oOoMAGDALENKoOo - 20..........12 styczeń AGBR 33 ............................27 stycznia ******************************************************** *****************

Anticia, moze i trafiacie w owu, ale to trafienie to nie wszystko :D To bardziej skomplikowane, niz sie wydaje ;) http://www.biomedical.pl/ciaza/zaplodnienie-i-wczesny-rozwoj-zarodka-czlowieka-17.html Bo wazne, jest i miejsce gdzie sie spotka plemnik i jajo, bo jak zle miejsce, to jajo sie nie zagniezdzi i td, albo np takie cos: Jak wynika z badań pomiarów hCG prowadzonych u kobiet starających się zajść w ciążę, około 1/2 do 1/3 zarodków obumiera podczas drugiego tygodnia po zapłodnieniu i kobiety nawet nie zdają sobie sprawy z tego, że były w ciąży.

cześć dziewczyny. też jestem osobą starajacą się miec brzdąca w 2011 roku. ma takie pytanie może któras z was to miala. 2-3- czewrca mialam dni płodne oczywiście było twedy baraszkowanie z mężem bo od listopada sie staramy o fasoleczke. @ ma sie pojawić ok 16-17 ( mam bardzoe nieregularne cykle) a dni płodne wykazały testy owulacyjne. 10 i 11 czerwca obiłam test paskowy wyszła druga bardzo bladziutka linia, wczoraj czyli 12 robilam test płaytkowy i wyszła tylko jedna linia. Czy mogę mieć jakąs nadzieję? Czy jest mozliwość aby testy się mylily tzn ze test paskowy wykazal druga linia mimo iz nie jestem ? Albo ze test plytkowy pokazał jedna linie mimo iż jestem w ciaży. Oba testy mialy tę samą czułość 25. dodam też że od ok tygodnia strasznie pobolewa mnie brzuch na dole. nigdy mnie tak wczesnie nie bolał, jak już to max dwa dni przed @. a Wogole jakie testy bardziej preferujecie?? a i kiedy mogę wybrać sie na betę z krwi aby wynik był wiarygodny?

******************************************************* ************************ NICK/WIEK ....OSTATNIA ....DŁ. CYKLU...TERMIN OWU....TERMIN TESTU ********************************************************* **************************** ZUZZAK-21..........26.05.........27/28.......8/9.06...... ... 22/23.06 ETERNO30.......3.05..........28 ........17.05..................30/31.05 ALUKA - 28......12.06.........ok.30......ok 27.06..... .......????????? BETI 30...........01.06..... ...28-33.......15-20.06..................... AGNES85 25.....06.06...........33.......ok 23.06?..............7.07 2010/2011......11.05.........26-28.........05-07.06...... .jak nie dostanę@ MAJKA89-21......11.05........30-32........24-29.05...... ....10-12.06 ANITIA-28........13.06 .........27............24.06..... . ......09.07 MAMIKA30 -30....25.05........27-33........????????........27-28.06 SODALITE 35......01.06.....28/29..nic juz nie wiem ...jak poczuje, ze jest cos inaczej 27MALA27.........27.04........31-32........12-13.05.....2 8-29.05.2010 MAGDARETKA 34....01.05........28/29.......13-15........-1.06.10 KACHA855555555....?............?................?........ .......? SCOOBY84 02.05........30-45..........02-03.06 ..........16-17.06 ********************************************************* *************************** UDAłO SIE! ********************************************************* ************************** NICK ........................... TERMIN ********************************************************* **************************** KASIULEK85 25.....................15 styczeń AAANNNKKKAAA 23.....................24 grudzień oOoMAGDALENKoOo - 20..........12 styczeń AGBR 33 ............................27 stycznia ******************************************************** *****************

Scooby 84 - niestety ja ci nie jestem w stanie na zadne z pytan odpowiedziec, chcialam sie tylko przywitac :) Ja sama uzywalam testow tanszych, teraz kupilam drozsze, gdzie ma mi wyswietlic buzke we wlasciwe dni, bo zgadywanie z kreseczkami mnie zaczelo draznic, za kazdym razem jest inaczej i ciezko sie czyta.

hej Sodalite . tylko własnie mi chodziło o testy ciążowe. że na paskowym wyszła mi druga baldziutka linia, a na drugi dzień na płytkowym wyszła jedna. i teraz już sama nie wiem. @ ma sie niby pojawic 16-17.06. i zastanawiam sie kiedy moglabym sie wybrać na betę z krwi?

Scooby, sorry, nie doczytalam :D O! To tez pomoc nie moge, bo nie robie ciazowych dopoki nie poczuje, ze jest cos inaczej ;)

Gość Betka1900
Witam dziewczyny mam do was prosbe bo nie wiem jak to zrobic by zajsc w ciaze;).Zaczelismy z mezem starac sie o dzidzie i moje pytanie jest takie czy tylko w dni plodne mamy sie kochac do konca?i czy to prawda ze im czesciej tym gorzej ?czy po okresie w dni plodne starajac sie trzeba czekac do nastepnej miesiaczki czy mozna wczesniej sprawdzic czy sie zaszło czy nie?pozdrawiam i prosze o odpowiedzi;)

Gość Betka1900
Czy ktos mi pomoze???bede bardzo wdzieczna

hej betka1900 no zajść w ciąże można tylko w dni płodne. Jesli masz stałe cykle to płodne dni są ok 14 dni przed ropoczęciem kolejnej miesiączki. np masz 28 dniowe cykle to wtedy twoje dni płodne wypadają 14 dni przed kolejna spodziewaną miesiaczką czyli również 14 dnia cyklu liczać od daty pierwszego dnia poprzedzniej miesiączki. starania wtedy najlepiej zaczać od 11-16 dnia cyklu. można powiedziec ze tak im wiecej razy w ciagu jednej doby tym mniejsza szansa na to aby plemiki zdążyły dojrzeć to fazy zaplodnienia. My z męzem baraszukiejmy w te dni po jednym razie aby jego zwariowane niteczki zdążyły dojrzeć. :)

Wiesz, jesli chodzi o testy to ja osobiscie preferuje plytkowe od paskowych ale w sumie to bez roznicy. Jesli jednego dnia ci wyszlo ze jestes w ciazy a drugiego ze nie, to moze oznaczac poronienie biochemiczne ktore dosc czesto sie zdarza a dziewczyny nawet o tym nie wiedza. A moze cos sie testom popierniczylo. Poczekaj do okresu albo zrob test z krwi to ci da pewnosc, test z krwi mozesz juz zrobic i bedziesz wiedziala. Betka jesli chodzi o zajscie w ciaze kochaj sie z chlopakiem co drugi dizen w dni plodne, jesli nie macie zadnychj innych problemow zdrowotnych powinno byc ok . A sprawdzic czy jestes w ciay mozesz ok 7 dni od stosunku testem beta hcg

Gość Betka1900
DZieki Scooby;)

Betka, ja ci napisze co mi kazal ginekolog, od 10tego dnia cyklu co drugi dzien (aby sie mezczyzna odbudowal) przez co najmniej 10 dni. (moj cykl jest 28-29, zdarza sie 33 co jakis czas) I zerknij na link co wkleilam o zaplodnieniu, jest powyzej.

Gość Betka1900
Ok,dziekuje;)

cześć dziewczyny :) parę dni nie wchodziłam ale już jestem i widzę że pytałyście się o badanie nasienia. mój mąż miał robione - cena to podobno do ok 100zł, my płaciliśmy 70. nasienie moze być pobrane w domu - do pojemniczka takiego jak na mocz na przykład, albo na miejscu. osobiście bym polecała na miejscu bo jak mi lekarz tłumaczył jak trzeba to nasienie przetransportować, to zrezygnowaliśmy :/ z tego co wiem, mężczyzna musi przez ok 4 dni nie uprawiać sexu ani się nie masturbować, sperma musi pochodzić z pierwszego wytrysku i musi to byc cały wytrysk [nie jakaś tam próbka], następnie pobierane jest nasienie - przez masturbację [przed którym mężczyzna musi się oczywiście dokładnie umyć] prosto do pojemniczka [który trzeba ogrzać w dłoniach], albo w specjalną prezerwatywę [która jest w cholercię droga, ok 7 dyszek-normalna nie może być z powodu środków chem. w niej zawartych], następnie transport - musi być dostarczone w ciągu 30min od wytrysku, i do tego musi być transportowane w temperaturze odpowiadające temperaturze ludzkiego ciała. jako że nie mam pojęcia jak możnaby taką temp owemu nasieniu wytworzyć, poleciłam mężowi pójście do kliniki. aa wiem jeszcze, że w klinice/przychodni mężczyzna będzie musiał wypełnić coś w rodzaju ankiety, na temat przyjmowanych leków, używek, ilości wytrysków w ciągu kilku mies poprzedzających badanie itd itd. wynik badania dałam mojemu ginowi do analizy.

Widzę, że juz zuzak odpowiedziała na pytanie o nasienie. W Warszawie w klinikach kosztuje 100 zł lub 150 pełne. Scooby - ja nie bardzo ufam testom paskowym, ale tak czy owak wydaje mi się to za wcześnie. Poczekaj do końca tygodnia, to się wszystko wyjasni. Ale co prawda u mnie jeszcze przed zrobieniem testu, pierwszym objawem, był właśnie ból brzucha, takie ciągnięcie w macicy. Bolało mnie jeszcze przez pierwsze dwa tygodnie jak juz wiedziałam. Teraz tylko czasami. Ale to mulenie jest straszne - całe dnie.