Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota Rabczeska Majdan Darska

H&M dla dzieci to nie obciach?

Polecane posty

Gość Dorota Rabczeska Majdan Darska

czy ciuszki z tej firmy to nie wstyd? a co to za firma?do czego porównać? do Zary, fendi, Prady, Versace, D&G?.....

Obciach na maxa. Ja bym się w ogole wstydzila publicznie uzyc nazwy H&M, bo to cos pomiedzy LV a D&G. A fuuujjj ... hahaha

Gość stara żona i szczęśliwa
ej no nie gadaj jej tak. H&M, Zara, Prada to firmy OK. :)

Gość Nie ta polka
gdzie H&M do Prada????? Jak trabant do BMW !

a ty myslisz ze dziecko to interesuje czy ma na ciuchach logo h&m czy zara czy cokolwiek innego sobie wymyslisz. kobiety zajmijcie sie czyms pozytecznym bo z nudow wymyslacie głupoty

kanciastoporta -> nie wiadomo czy dziecko:P ja nim nie jestem a ciuchy w h&m kids kupuje:P

Gość lek_stomatolog36
kanciastoporta oczywiście że ma znaczenie, jak dziecko nauczysz się ubierać tak w przyszłości będzie się ubierało, ja od maleństwa swoją córeczkę ubierałam tylko w firmowe ubranka, i też nie raz słyszałam zawistne gadania a po co to jak i tak wyrośnie, jak i tak nie rozumie, ale teraz moja córeczka ma 13 lat i widać różnicę jak się ubiera, jakie ubrania się jej podobają, jak potrafi dobrać strój, w porównaniu ze swoimi rówieśniczkami ....które ubierają się jak z karitasu....

DLACZEGO? bo potrafi się dobrze ubrać? żyjesz bardzo stereotypowo bezrefleksyjnie przyjmujesz opinii rozpowszechnione w twoim otoczeniu. A może to zawiść?

Gość Moja corka tez potrafi
Bezblednie. I zadnych podrobek. malo ale dobrej marki. Zamiast 6 par szpilek z niewiadomo skad ma 2 jedne od louboutina drugie versace. to samo torbki ..okulary apaszki kosmetyki.. nie jest snobka poprostu stawia na jakosc.

Gość af
znajomej 6 letni syn jest wysmiewany bo nie maoryginalnego dresu i adidasów, oraz klocków lego. matka musiała od ust odjąc by mu kupic, dzieci są okrutne.

Gość af
ale z drugiejstrony dobrze, mozesz miec jedne buty od versace(pewnie połowa znjomych i nieznajomych nie dowie się ze masz oryginalne), ale chyba lepiej miec 10 par róznych niż jedne dobre? te 10 par róznych nie muszą być z karitasu, moga byc tez ze skórki, lakierku, zamszu, o róznych fasonach, i codzieńto inne,jedną znam co chodzi ciagle w jednych skórkowych , non stop cała zima w jednych. Biedna śmierdząca noga. No a inna znajoma codziennie to inne, zamszowe, skórkowe, wysokie, niskie, czarne, szare, zielone........do tego dodatki super.

dzieci są okrutne, właśnie przez takich rodziców którze je rozpuszczają, wpajają że markowe dobre a niemarkowe jest be, uczą ich próźności, potem tak własnie jest w przedszkolach ze dzieci tych rodzicow ktorych nie stac sa w ich oczach gorsze bo nie maja dresu adidasa czy plecaka z modna aplikacja. ja akurat nie żyje sterotypowo, ale wiem jak jest, swoje zdanie opieram na własnym doswiadczeniu i jak patrze na to co sie dzieje teraz wsrod dzieci a pozniej wsrod nastolatek to az sie boje miec dzieci. nie mam ci czego zazdroscic.

Gość olaboga święta
kanciastoporta. Wiesz co? niestety w tych czasach nie możesz dziecka biednie ubrac bo go wysmieją, będzie ofiarą, biedakiem, brudasem i potem śmierdzielem. ważna jest metka, firma, modne ubrania . Widac od razu czy coś jest z trzweciej ręki, albo i z czwartej, widać ze cos jest ze straganu (nosi cała polska), widac coś co jest na czasie, zabawki , które sa reklamowane w Tv. Jak tego nie masz to jestes biedak. Wiadac tez po rodzicach, po samochodzie, ubraniach rodziców, od razu widac patologię, czy biednych ludzi, czy bogatych państwo. oczywiście nie powinno byc rywalizacji między dziećmi. No ale pani z futrem kupi dziecku drogie rzeczy

Gość asdfghjklsdfg
to nie dzieci są okrutne a ich rodzice.Są debilami a to nie wina dzieci.

Gość Nie wiidzicie ze to prowokacja
?? Durne baby...

Jasne, ze pytanie jest kiepska prowokacja ale to mnie rozwalilo: "ja od maleństwa swoją córeczkę ubierałam tylko w firmowe ubranka," Wiadomi, ze czym skorupkna za mlodu nasiaknie ... I fajnie, ze uksztaltowac jej dobry gust (o ile tak faktycznie jest). Ale dobry gust ma niewiele wspolnego z metka. A z tego co Ty piszesz, zrobilas ze swojej corki po prostu metkownice. I tak pozniej mamy puste bachory, ktore nie zaloza sportowych butow jesli nie maja znaczka Adidas czy Nike. Gratulacje. P.S. Firmowe nie zawsze rowna sie ladne / gustowne

Gość friderika
mówicie co chcecie. jak nie kupię dziecku z metką to zrobi to inna matka i co wtedy? moje dziecko bedzie uwazane za gorsze, biedniejsze. taka prawda. Dlatego zapobiegnę temu i tez kupię z metką.

Dziecku nalezy wpajac wartosci do glowy a nie upychac szafe metkami. Owszem, nie ma nic zlego w kupowaniu zreczy markowych, ale sama twierdzisz, ze powodem jest tylko to, "bo drugie tez ". To jest to juz chore podejscie. Moze jeszcze Twoje dziecko czuje sie lepsze, tylko dlatego ze ma napisane na bucie adidas? ;) Pocieszajace, ze ostatecznie to i tak zemsci sie tylko na rodzicu.

Gość friderika
wole dziecku metkowekupic niz aby sie wszyscy z niego smiali. połowa dzieci będzie miała metki adruga połwa podpatrzy i tez zmusi rodziców do zakupu...zostanie tylko biedak bez metki i jego wezmą za biedaka.

Gość asdwertyui
Biedakami nazywamy takich rodziców debili co swoje kompleksy kamufluja ubrankami z metkami:D:D:D Zawsze mnie to śmieszy:)

Hehe. Na wsi tez panuje taki zwyczaj, ze jak w niedziele idzie sie do kosciolka, to tzreba nalozyc na siebie wszytsko co NAJ NAJ NAJ.. Zeby tylko sasiad widzial ;)

Gość friderika
na wsi tez panuje taki zwyczaj mówisz? haaa. no ja nie wiem bo akurat mieszkam w miescie. dzięki ze mi powiedziałas.

Gość do ciebie umieram nie martw si
a jak chcesz do kościółka w niedziele się ubrać? w dres z bazaru? logiczne ,że każdy wkłada rzeczy odświetne

Gość wsiuuuurrrrraaa z ciebie
Hehe, taka wsiura to nie moze o sobie powiedziec inaczej, niz ze mieszka w miescie :PPP Inteligencja ucieka by budowac swoje wille na wsiach a wiury do miasta ciagna i do tego smrodu ;)

Gość friderika
no tak mieszkam w miescie i pod miastem bedę budowac wille, a ty? wsiura której nie stac na miasto i nadal tkwisz na wsi zabitej dechami i stąd ta frustracja

"wsiowe" stroją się do kościoła a wielce miastowe do galerii albo zakładają blogi:) panno anxipanxi masz jakieś kompleksy? bo nie bardzo rozumiem co masz do osób pochodzących lub mieszkających na wsi to tacy sami ludzie jak inni- tylko pozbawieni idiotycznej "miastowej" maniery uważania się za lepszego i żeby nie było urodziłam się w mieście i mieszkam w mieście ;) obok mnie jest wielka galeria ja robię w niej codzienne zakupy ale widzę te wszystkie paniusie modlące się do galeryjnych sklepów- strojące się na galeryjne spacery jak na wybiegi :)

Mówiąc wiejski mam na myśli stan umysłu a nie pochodzenie. Urodziłąm się w dużym mieście obecnie mieszkam w malym miasteczku otoczym wioskami z kazdej strony. stąd moje obserwacje :) Uwierz mi, ze wiem co mowie i widze jacy ludzi tutaj sa (generalnie oczywiscie, no bo przeciez ciezko zanalizowac kazdy osobny6 przypadek) To takie wiejskie istotki mają potrzebe kupowania rzeczy, które na kilometr biją metkami po oczach. Pokazac sasiadowi, ze sie "ma" i ze "stac mnie na to" i ze to nie byle, co "to jest markowee". Inna kwestia, ze wielu ludzi chyba nie pojmuje znaczenia slowa "marka". ;) Dla mnie szmata, to szmata. O ile jest ladna i w niewygorowanej cenie, moze byc nawet z tesco, nie wazne co ma tam na metce w srodku. W koncu wszytsko i tak jest made in bangladesz itp ;) "to tacy sami ludzie jak inni- tylko pozbawieni idiotycznej "miastowej" maniery uważania się za lepszego " Oj, zdziwilabys sie :) Tutaj tez sa rowni i rowniejsi P.S. W poprzednim watku ktos pieknie ujal portet psychologiczny osob afiszujacych sie markami. Podspisuje sie pod tym wszystkimi konczynami.

"po twoich wpisach i lubownaiu sie w widocznych metkch jestem w stanie namalowac twoj portret jezeli nie psychologiczny to na pewno socjoekonomiczny * pochodzisz z malego miasteczka (ewentualnie biedne dzielnice wiekszego miasta) * nie jestes zamozna osoba * nie masz zamoznych znajomych, w towarzystwie liczy sie 'pokazac', zaszpanowac, buty z metka bo 'inazej obciach' * wyksztalcenie max srednie * rodzice sa z klasy robotniczej (pracujacej, na pewno nie profesjonalisci) "