Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

Pieluchy DADA z Biedrinki -PREMIUM czy KOMFORT -które lepsze?

Polecane posty

Gość ja uzywam DADA PREMIUM MAXi
mam ciocię lekarkę o składniku propylene glycol czytałam w medycznym magazynie u niej.... wiadomo że woda to wilgoć w produkcie ale ten skłądnik o którym piszę też jest za nią odpowiedzilny - popatrz na wiekszość tanich drogeryjnych kremów nawilżajacych... ...a badania o których mówię - zakładały ODDZIAŁYWANIE DOPIERO PO 10 LATACH.... związek ten gromadzi się w organizmie prznikając przez skórę i później po przyspiesza procesy starzenie.... więc na razie efektów na pewno nie mozesz zauwazyć :P ...ale popatrz na drogie markowe kremy - tam tego nie znajdziesz.... ani w żadnym kremie naturalnym!

Gość Te z Rossmanna są dobre ale
Przetestowałam do tej pory tyle (w kolejności alfabetycznej): Babmino - mokre, ale za bardzo pudrowe Bella Happy (różne zapachy) - suche, ale fajnie pachną Carrefour 1 - mokre, nieprzyjemny zapach ostrej wody kolońskiej, mogą podrażniać Carrefour Ontex - mokre, świetny zapach Cleanic Dzidziuś - średnio mokre, zapach typowy pudrowy Nivea Baby Pure&Fresh - zbyt mokre, kilka razy pochlapałam ścianę :P, zapach pudrowy Pampers Baby Fresh - mokre, fajny zapach ale też pudrem podjeżdza Pampers Clean&Play - trochę suche, trochę pudrowe Pampers Naturals - mokre, pudrowe Rossmann Babydream - suche, specyficzny zapach kosmetyków Babydream, jakby oliwki Rossmann Babydream Natural - suche, zapach jbardzo podobny do tych wyżej Tesco Gaga - mokre, fajny zapach ale trochę za pudrowy Tesco My Baby's - mokre, zapach podobny do Gaga Tesco My Baby's Sensitive - średnio mokre, denerwujący zapach oliwki, olejków Toujurs Sensitive - suche, denerwujący zapach oliwki

Eeee, pupa chyba się nie pomarszczy. :P Przesadzasz. Za wilgoć odpowiada woda, a nie ten składnik. Trochę źle chyba przeczytałaś. Bo jest wiele suchych chusteczek an rynku i wszystkie składnik ten mają. Przeczytaj artykuł jeszcze raz.

Gość Ja wogóle nie wychodzę na spac
Żeby nie było ja bardzo sobie cenię produkty Rossmann Babydream, ale w kweti chusteczek chyb jednak bierze górę strona praktyczna i najbardziej zadowolona jestem kiedy są mokre, bo ładnie szybciutko wszystko doczyszczają, nie trzeba nawet specjalnie trzeć o skórę. Z Babydream, mam chusteczki papierowe w kartonowym opakowaniu którymi zbieram kupki, zanim jeszcze wytrę pupę do czysta nawilżoną chusteczką. Są bardzo wydajne, mocne, duże pudło w dobrej cenie.

Żeby nie było ja bardzo sobie cenię produkty Rossmann Babydream, ale w kwestii chusteczek chyb jednak bierze górę strona praktyczna i najbardziej zadowolona jestem kiedy są mokre, bo ładnie szybciutko wszystko doczyszczają, nie trzeba nawet specjalnie trzeć o skórę. Z Babydream, mam chusteczki papierowe w kartonowym opakowaniu którymi zbieram kupki, zanim jeszcze wytrę pupę do czysta nawilżoną chusteczką. Są bardzo wydajne, mocne, duże pudło w dobrej cenie.

Gość Ziaja bez fluoru
My uzywamy i dady i pampersow, i te, i te super, nie przeciekają. Z innych firm nie bylismy zadowoleni. Dada sa najlepsze z tych tanszych.

Gość Ziaja bez fluoru
a chusteczki babydream biale, bardzo dobre i nie sa za mokre.

my od wczoraj uwywamy dady premium i jestesmy zadowoleni zreszta wczesniej uzywałam gagai i tez nienarzekałam.Co do chusteczek to raz miałam babydream i porazka.Jedynie pampersy z babydream sa super .Z chustczek narazie nam sie spodobały z pampersa z nivei i z dzidziusia .Jeszcze nie miałam z bambiono z jonsona ale podobno one duzo dzieci uczulaja.

Gość nfjhfjnjfhkdfn
podnoszę może ktoś jeszcze wyrazi opinię

Gość Mamita
Ja rodzę za półtora miesiąca i mam zamiar zakupić jedną paczkę Pampersów Premium Care 1 oraz najmniejszy rozmiar Dady Premium i używać na zmianę, zobaczymy jaki będzie efekt. Co do chusteczek, to sama używam Pampers Sensitive oraz Babydream Extrasensitive, z tym, że te Rossmannowskie są dużo przyjemniejsze dla skóry dziecka - spróbujcie kiedyś same - mając rankę na ręce - przetrzeć ją mokrymi, nawilżonymi chusteczkami i tymi z Rossmanna i zauważycie różnicę, to teraz pomyślcie jak to się ma do podrażnionej pupy niemowlaka... Polecam! :)

Gość papmpers
ja zmieniam pieluszki co 3 godz i spokojnie maly ma sliczna pupcie i nigdy nie mial odparzonej i nie raz i po 3 godz nie jest mokro az tak

Gość antypatologia
Postanowilam wyprobowac pieluchy Dada Premium (4) i jestem zadowolona. Sa w miare cienkie i elastyczne, tylko nie maja dodanego zapachu. Jednak zielony Pampers troche lepsiejszy:)

Gość hjkhukuyik
ka kafeterii oryginalne pampersy i chusteczki pampersa albo nivea (czytaj:drogie) to wyznacznik miłosci do dziecka,bo jak się kupi tańsze to się oszczędza i nie powinno się miec dzieci skoro się nie ma kasy :-O ja nie mogę zrozumiec po co wydawac pieniadze na chusteczki i pieluchy,jesli tylko nie uczulaja dziecka to kupuje tansze,przeciez dziecko w to sika i zaraz trzeba wyrzucic,chyba ze ktos pieluchy szuszy i ponownie zakłada ;-) wole kupic cos porządnego z ubranka przynajmniej pochodzi troche.

Gość hjkhukuyik
na i suszy miało być

Gość toskap
Dada to badziew! Dałam się namówić koleżankom, które używały i zachwalały te pieluszki, ale już po 2 dniach stosowania jestem pewna, że NIGDY WIĘCEJ ich nie kupię. Nie dość, że cenowo nie ma prawie wcale różnicy w stosunku do pampersów (bez przerwy jest promocja w którymś markecie), to jest kolosalna różnica w użytkowaniu. Dady przeciekają (sytuacja z rana, kiedy kupka wyszła bokiem) i nie izolują wilgoci, przez co zmieniam je max co 2 godziny, bo pupa małego jest mokra. Żadna to więc oszczędność, jeżeli nie potrafią sobie poradzić z utrzymywaniem suchej pupy przez kilka godzin i trzeba je często zmieniać! Na noc nie ryzykowałam nawet ubierania w nie małego. Może dla starszych dzieciaków, kiedy pieluchę zmienia się rzadko, bo używa się jej profilaktycznie, Dady są lepsze, ale dla mnie to po prosru badziew. Poza tym od razu czuć, że są przesiusiane, bo nie trzymają kompletnie zapachu. Jednym słowem - odradzam. Pampers Active Baby są najlepsze dla nas! I premium care - ale to już wyższa półka. Co do chusteczek - u mnie najlepiej sprawdzają się też chusteczki papmers (baby fresh). Odpowiednio wilgotne i niezły zapach. Fajne są też pampers sensitive. Nie przepadam za bambino, bo mają intensywny zapach i gaga też mi nie spasowały - jak dla mnie za mokre.

Gość gość
Kupilam Pieluchy Dada 2 z ciekawosci bo tyle ludzi je chwali. Masakra. Najlepsze sa Pampers premium care i niech nikt mi i innym nie wciska ze nie ma roznicy i ze dada jest super. Dziewczyny !!!!! Komfort dzidzi najwazniejszy wiec nie zalujcie kilja zlotych na lepsze pieluszki. A przynajmniej na poczatku. Albo kupcie dada i same ocencie. Super oszczednosci to nie przyniesie a roznica jest i to wielka!!!!

Gość gość
Ja używałam i byłam zadowolona,nic nie przeciekało,żadnych odparzeń i problemów skórnych.Teraz wchodzą nowe comfort fit,nie przetestuję bo syn już dawno odpieluchowany.Nowością są kosmetyki DADA bez parabenów. http://www.dada.pl/kosmetyki-dada#tab-3

Gość gość
Podbijam temat Które lepsze comfort czy fit? Czym sie różnią poza cena

Gość gość
Witam. Czy jest możliwe że dada extra soft uczula dziecko a dada premium extra soft nie?

Gość gość
My używaliśmy pieluszek dada 1 i 2 w tym białym opakowaniu. Teraz 3 też Dada tylko extra soft takie zielonkawe opakowanie, a same pieluszki z tygryskami. Moim zdaniem super, tych fioletowych nie lubię, źle się jakby trzymają pupy i kupa wychodziła górą. Te extra soft trzymają zawartość w ryzach:) Uzywaliśmy też 1 i 2 sensitive Pampers i moim zdaniem beznadziejne, odparzały pupę małej. Dada super, używam też chusteczek i też są spoko:)