Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga1979

Imie mojego dziecka cos znaczy...

Polecane posty

Jestem ciekawa, kto z was kierowal sie przy wyborze imienia dla swojego dziecka pobudkami innymi niz moda lub fajne brzmienie. Ktora z was nadala dziecku imie ze wzgledu na to, ze ma piekne znaczenie? Czyje dziecko ma imie po babci/dziadku lub jakiejs innej duzo znaczacej dla was osobie?

moje dziecko ma imię po dziadku męża :) był on dla niego ważną osobą i chcieliśmy właśnie tak nazwać synka :D

mój synuś bedzię miał imię po moim dziadku a swoim pradziadku,dla uczczenia tego że będzie pierwszym prawnukiem:)

Gość hjghjg
mój syn drugie imię po ojcu rafał

Gość mój syn ma imię po
człowieku którego bardzo kochałam (kocham nadal?) ale to nie jest ojciec dziecka ;)

Gość mamolinka
My wybraliśmy Aleksander bo obojgu z nas się ono podobało i miło kojarzyło :) i.... pasowało do nazwiska. Teraz jak mówimy jak syn ma na imię to słyszymy: a) o! Aleksander Wielki b) o! Kwaśniewski :P

W Niemczech bardzo modne jest imie Lea. A imie to znaczy: "dzika krowa". :D

corka Lilianna kwiat lilii- symbol czystości. Moim zdaniem bardzo kobiece. syn Marcin-od rzymskiego boga wojny Marsa. Bardzo meskie.

mój Franek jest po Franku Dolasie:P i moim dziadku. A drugie - Józef, po dziadku meża .

Pierwsze imię (jeśli będzie córka) będzie imieniem, które po prostu mi sie podoba a drugie to składanka z imion naszych mam :) Jeśli będzie syn to pierwsze takie, które mi sie podoba a drugie po tatusiu albo po dziadku od strony taty :) Rodzę w październiku.

ktoś wyżej napisał czy wybrałam imię ze względów religijnych.....otóż nie, bo jestem niewierząca (nie potrafię połączyc ewolucjonizmu z religią, więc zrezygnowałam z wiary). Tymon to imię, które mi się podoba - znaczenie sprawdziłam z czystej ciekawości.

Gość tak ja właśnie głównie
kierowałam się pochodzeniem i znaczeniem moich moich dzieci - chciała żeby imię pasowało do charakteru dziecka - dlatego wybieraliśmy już po narodzinach obserwując malucha :D

Gość moja corka ma na imie
Wiktoria czyli zwycięstwo. Staraliśmy się z mężem o dzidziusia przeszło 3lata, lekarze nie dawali szans i zachęcali do in vitro. Kiedy nadzieje odeszły i przyszedł czas zwątpienia udało się!Teraz cieszę się z mojej 2miesięcznej zdrowej córeczki! Jest ona moim największym szczęściem mim zwycięstwem:)

Gość tak ja właśnie głównie
właśnie że nie.... mam 2 dzieci jeden od początku był spokojny i pogodny taki ugodowy.... drugi bystry i ruchliwy i wie czego chce :P

pierwszej corce dalismy na imie Wiktoria,po 2 poronieniach nie moglam inaczaj nazwac cory,to imie rowniez bardzo sie podobalo mojemu dziadziowi,ktory umarl na raka,dla drugiej corki imie wybral maz,ktory w przedszkolu zakochal sie w kolezance ,ktora miala tak na imie,po latach przyznal sie jej ,ze to w imieniu Nikola sie zakochal ,a nie w niej:D

Gość Czekoladowy_Telegram
Ja bardzo długo nie mogłam zajść w ciążę. Straciliśmy z mężem nadzieję, że zostaniemy kiedyś rodzicami i nagle pojawił się Nataniel - "dany od Boga" :) Ale ogólnie imię samo w sobie jest bardzo ładne :) Na drugie imię ma Arkadiusz, po zmarłym wujku męża, który w wieku 26 lat zabił sie na motorze.

Gość polecam broncho vaxom
szlachetnie urodzony- patryk

Czekoladowy_Telegram- kurcze, piekne imie! Jak szukalam dla mojego dziecka, w kalenadrzu nie bylo Nataniela. Naprawde super imie.

Gość Czekoladowy_Telegram
Bardzo mi miło :) Imię znam z książki, którą kiedyś podarowała mi przyjaciółka, z tym, że tam brzmiało ono Natanael, ale poszperałam w necie i znalazłam bardziej polską wersję tego imienia :)