Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fotomaniaczka

Są tu fani fotografii?

Polecane posty

Gość Fotomaniaczka

Próbowaliście zrobić studio foto w domu? Ale wiecie takie amatorskie. Wasze pomysły,porady Czyli jak tanim kosztem wyczarować coś z niczego?!:)

Gość Gdy ty jesteś to my
musisz miec najpierw dobre pomieszczenie z dostępem do bieżącej wodu

Gość Gdy ty jesteś to my
*wody powiekszalnik mozesz uzywany kupić, musi pomieszczenie byc idealnie wyciemnione, nie moze nawet promyczek swiatla dochodzic. masz takie?

Gość yyyyyyyyyyyyyy...
studio to chyba nie ciemnia... ja zrozumiałam to inaczej.

Gość Gdy ty jesteś to my
aa sorry :P studio foto :D nie doczytalam :D a studio z kolei dobrze by było pomieszczenie jasne i raczej większe niż mniejsze. no i kolor ścian jest b. ważny

Gość Gdy ty jesteś to my
kurde, co ja piszę :O w studio też musisz móc wyciemnić, by ci naturalne światło z okien nie wchodziło, masz warunki? bo jak się mieszają swiatla to zle to wyglada, bo maja inna temperaturę barwową

Gość Gdy ty jesteś to my
może ravzej nie tyle wyciemnić, co odciąć światło zza okien

Gość Gdy ty jesteś to my
zamiast soft boxa to sobie mozesz papierowe jakieś osłonki na lampy założyć. softbox to dodatkowy koszt, a sama zrobić i taniej ci wyjdzie dużo

Gość yyyyyyyyyyyyyy...
:) nawet amatorskie studio jest ciężko zrobić moim zdaniem. Sporo rzeczy do niego potrzeba a za wszystkim idzie kasa :o

Gość Fotomaniaczka
Ale zawsze proste sposoby są:) Ja zawsze uważałam,że podstawa to dosyć duży pokój,ze sporą ilością światła:)

Gość Gdy ty jesteś to my
ale lampy tak czy siak musisz kupić, i to jest wydatek konkretny

Gość Gdy ty jesteś to my
nie wiem czy nadal, ale w soboty zdaje się w Stodole w Warszawie były zawsze targi foto i można czasem było naprawdę upolować okazje

Gość forumowe filozofe
a nie trzeba dużo kasy żeby zrobić amatorskie domowe studio. wszystko już jest w internecie. jeśli znasz język angielski to już jesteś sporo do przodu. wpisz w google diy photo i masz dziesiątki stron na temat. diy to po naszemu zrób to sam. sam kiedyś zrobiłem namiot bezcieniowy z koszyka z carrefoura za 3,99 ;)

Gość Gdy ty jesteś to my
filozofe, ale dobrej lampy nie zrobisz z zarowki z carrefoura za 3,99 :) a to jest podstawa. potem takie softboxy czy inne bzdety, ktore sa konieczne, ale mozna sobie samemu wykombinowac to tak, mozna za grosze przy odrobinie sprawnosci umyslowej zrobic

Gość forumowe filozofe
tak, ale jak nie ma pieniędzy i coś zrobi, nawet niskiej jakości czy krótkiej żywotności to się przynajmniej nauczy a doświadczenia nigdy za mało. można np. zrobić softbox z kartonu i bibulki czy matowej pleksi. co prawda nie wygląda to za ładnie, nie działa idealnie ale lepsze to niż nic. podobnie z filtrami podczerwieni, najtańsze kosztują ok 70 zł ale można zrobić z płyty cd z czarnym spodem za 1 zł. i już wiesz czy ci się spodoba fotografia w ir czy nie.

Gość Gdy ty jesteś to my
nie no, to masz rację :) ale w pewne podstawowe rzeczy trzeba się zaopatrzyć i niestety nie ma zmiłuj :(