Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka srednia mama

nocne wariacje pomocy!!!

Polecane posty

witam mamusie!! sluchajcie moja cora, prawie 4 mce, od 3 dni wyobrazila sobie pobudki o np 3 w nocy i koniec cholera nie chce spac. w dzien nie spi za dlugo tzn kontroluje w miare te jej drzemki bo ona by mogla przespac caly dzien a w nocy nic. no w sumie ok 3 godzin w dzien spi. czasem 4. nie wiem jak sie zachowac w tej sytuacji...wychodzic z lozka, bawic sie, nosic...?wszelkie usypiania na nic....jej sie po prostu spac juz nie chce. nie wiem co robic bo nie mialam takiego problemu z pierwwszym... jakies porady...?

moje tez od czasu do czasu takich jazd dostaja. J z lozka nie wyciagam, jak wstaja to klade, po prostu pokazuje, ze o takiej porze nie ma zabawy ani noszenia, tylko spanie. Nie ma innej opcji

jeśli to od trzech dni to może przejdzie n iedługo, mojej Niuni też się w głowie poprzewracało od zmiany czasu z zimowego na letni, zawsze po kąpaniu jak szła spać to juz ciemno w pokoju a teraz godzina 20-sta a za oknem jeszcze całkiem widno, usypia co prawda ale co z tego jak juz po godzinie się budzi :-/ ja wtedy daję jej dodatkową porcję mleka chwile pokołyszę i idzie dalej spać :) tak więc być może i Twojej córce zmiana czasu dała się we znaki ;)

Gość ja pierniczę
to nie pozwalaj jej tyle spać w ciągu dnia, proste

ja mam te zaluzje co jest calkiem ciemno w pokoju wiec nie ma problemu, duzego jak klade spac tez calkiem zaslaniam. smieszne to, idzie sie myc, ja w miedzyczasie zaslaniam wszystkie zaluzje, jak konczy wieczorna toalete to w pokuju juz ciemno, tylko lampka nocna, hahahahhaa,a za oknem slonce ze hej, jeszcze nie wykminil o co chodzi :)

hahahah to faktycznie, ale mimo wszystko godzinę wcześniej ją kładziesz i może dlatego moja pierwszą noc po zmianie czasu to mi się co 2 godziny budziła od 19:30 myślałam ze oszaleje, ale juz wraca wszystko do normy dziś w nocy spała do 5tej :):):) niestety ranny z niej ptaszek i nawet jeśli obudzi się o piątej na jedzenie to o szóstej i tak pobudka bo juz wyspana :( no ale juz chyba taki jej urok :)