Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluśka22

zna sie ktoś na laptopach?

Polecane posty

Gość oluśka22

zna sie któs moze? bo mam problem:-(

Gość oluśka22
a może jednak mi pomożesz? nie chce mi sie szukac jakiegos forum:-) chodzi o to, ze strasznie mi sie grzeje, jest gorący juz po godzinie. Naprawde dotknąc sie nie da, wyłącza sie sam. Wczesniej chodził normalnie, wiec nie wiem co sie stalo, slusze jak chodzą te "wiatraczki" wiec nie wiem co sie mogło stac:-(

Nie jestem komputerowcem ale moze poprostu wyczysc te wiatraczki bo zwyczanie nie chłodza, skoro je tak dobrze slyszysz. Zarosły korzem poprostu. Od tego zacznij.

Gość sama nic nie zrobisz
Trzeba odkrecic dolna klapke pod ktora jest procesor i radiator, tam bedzie fajny kuzuszek kurzu :P

TO się zdarza bardzo często w laptopach, i większość ludzi kupuje sobie cooler'y [podkładki chłodzące] dobrze też jest od czasu do czasu rozkręcić i wyczyścić sprężonym powietrzem

Gość oluśka22
z tej strony gdzie one są jest "letni" a po przeciwnej po prostu gorąc, a bateria od poczatku trzymała z godzinę niedluzej. A teraz przyz zasilaniu sam gasnie:-( może jakis ten mój model wadliwy.

Sama ma rozkrecac ? No to powodzenia :D

Gość oluśka22
o rany! no cóz, kompletnie sie na tym nie znam. pełno srubek. rozkręce i sie całkiem rozleci:-(

Czyszczenie w serwisie do 100zł.

ja rozkręcam sama :P wielka filozofia odkręcić kilka śrubek:P :O mam lecieć co miesiąc do serwisu żeby mi go czyścili? :O

Gość oluśka22
nigdy wczesniej tanie było, nagle go włączyłam i az biurko bylo gorace. nie wiem co sie dzieje, a jak juz podlącze modem internetowy to koniec. gorący w 15 min. No i ta bateria mało wydajna

Gość oluśka22
tak nie*

1.Od dysku by sie nie wylaczal tylko zawieszal. 2.Z zewnątrz gowno wyciągniesz.

Gość oluśka22
nie rozkrece go sama, bo jest podzielony na kilka takich "miejsc, które są do rozkrecenia:-( musialabym wszysko rozkręcic, wszedzie srubki. No cóz, oddam do serwisu, dziekuje za rady:-)

każdy kto rozbierał laptopa wie że wentylator jest umieszczony za radiatorem a radiator jest tuż przy krawędzi obudowy :) http://images.pcworld.com/howto/graphics/148910-09FLapUp_CPU2_x2.jpg tu widać za wiatrakiem puste miejsce :) http://www.katsbits.com/images/news/computer_problems/msi_l735_laptop/msi_l735_laptop_cpu_heatsink.jpg te żeberka są tuż przy obudowie

Gość oluśka22
a mi sie wydaje,ze to nie jest kwestia kurzu, bo to nagle sie stało, korzystałam wieczorem, a na drugi dzien juz coś bylo nie tak, i juz sie tak z nim męcze z 2 tygodnie. Mam go pol roku, i od poczatku mulił, nie chciał sie włączyc itp.

Gość oluśka22
tak sa tuz przy obudowie i nie widze srubek do tego:-( wszystko musiałabym usunąc:-(

Aby otworzyć laptopa często trzeba odkręcić 20 lub więcej śrubek bo z założenia ma być on kompaktowy więc często trzeba zdjąć całą pokrywę aby dobrać się do wiatraka. Rada aby oddać do serwisu jest słuszna choć ja stawiam że to nie CPU się przegrzewa a coś innego / zasilacz/ dysk bo raczej nie jest gorący od żeberek ...

Odkurzaczem nie dasz rady, to jest kożuch i sie klinuje od wewnetrznej strony żeberek. Inaczej w serwisie tez by sobie pomagali odkurzaczem zamiast sie palowac z rozkręcaniem.

Gość oluśka22
no to muszę go oddac całkowice do naprawy, a nie na samo czyszczenie:-( kurde...najbardziej jest gorący pod kieszenią na płyty

Serwis to otwiera laptopa by oczyścić wentylator, każdy kto rozbiera kompy wie że zapieprzony kurzem wentylator kiedyś stanie i wtedy np karta czy procesor się zaczną gotować :D ale wtedy nic nie słychać ani nie czuć wylotu powietrza.

W każdym razie my tu nic nie pomożemy trzeba brać poprawkę na to że sprzęt teraz jest dziadowski i należy zwracać uwagę na to co się kupuje niech ma chociaż 2 lata gwarancji :)

Jak laptop wiekowy to czasami nawet nie warto dawac 100zl za czyszczenie. Przyszly takie czasy. 1 Kup 2.Uzywaj rok az sie spieprzy 3.Kup taniej 2 razy lepszy

Gość oluśka22
czuje powietrze normalnie jak wylatuje, wiec nie mam pojecia. Facet mi doradzil w sklepie,ze HP to wziełam, a teraz mam. Nie jestem zadowolona:-(

Firma nie ma znaczenia.