Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mercedeska

Związek z chłopakiem po wazektomii!

Polecane posty

Gość mercedeska

Czy to ma sens? Mój chłopak dokonał zabiegu 6 lat temu, był wtedy z dziewczyną z którą nie planowali dzieci, mnie dopiero niedawno wyznał prawde? powiedziałam o tym rodzinie. Rodzina odradza mi związek!

Gość dla mnie to byłby problem
pragne dziecka i nie chciałabym takiego faceta..

Gość mercedeska
Dlla mnie to też jest problem! Ale zostawiać faceta tak bez powodu, to raczej nie fair:(

Gość ja bym zostawiła

Gość mercedeska
Ale ja z jednej strony nie myśle jeszcze o dzieciach a z drugiej chciałabym je mieć w przyszłości. Czy mój facet mógłby się poddać w przyszłości operacji która pozwala mu na nowo płodzić.

Gość noimamdosc...
o to musisz zapytac sie lekarza. Wydaje mi sie że można przeprowadzić ponownie zabieg i że w przyszłości może mieć znowu dzieci, jestem niemalże tego pewna. Musisz sie po prostu spytac lekarza. A jeśli nie, to ja osobiscie uważam, że przecież zawsze można adoptować dzieci.

można to zrobić, odwrócić ten proces, ale najprościej można powiedzieć, że wazektomia, to tak jak wyciskanie pasty do zębów z tubki, a proces odwrotny, to wciskanie tej pasty z powrotem do tubki.......czasem się udaje, wcisnąć pastę.....

Gość niechcąca nigdy
dla mnie to nie byłby problem bo nie chcę nigdy dzieci...

Gość mercedeska
Ale chciałabym mieć swoje własne! Zwłaszcza że moja rodzina nie akceptuje tego jak mój chłopak się okaleczył.

Gość Kathrin34
Trochę niepoważny ten facet ... nie chce dzieci, czy to dlatego, że ona chciała? Nie mogli używać gumek? Ile on ma lat? Wydaje się jakiś niepoważny ..

Gość noimamdosc...
wysłałam ci linka, jest wyzej, tam pisze ze wazektomia jest odwracalna w 90% przypadków, jesli jest przeprowadzona przez dobrego chirurga. Piszesz że Twoja rodzina tego nie akceptuje, ale słuchaj każdy ma prawo do błedów, on popełnił, pochopnie poddał sie takiej poważnej operacji, teraz płaci za to swoją cene, nie możesz go skreślac, tylko dlatego że kiedys podjął złą decyzje w swoim zyciu. Taka operacja jest odwracalna, najlepiej bedzie jak pójdziecie razem do lekarza, im szybciej sie podda takiej operacji, tym lepiej, przynajmniej tak sądze. No chyba że on nie chce miec już nigdy swoich dzieci i nie zamierza niczego odwracac, wtedy powinnaś zastanowić sie czy to że nie bedziecie miec dzieci czy to jest dla ciebie problemem czy nie.

Gość mercedeska
Mój facet ma 31 lat, on wtedy też nie chciał dzieci. Teraz się to wszystko może zmieniło, ja jestem na ostatnim roku studiów i myśle żeby tak za dwa lub trzy laty zostać mamą.

Gość noimamdosc...
Więc najlepiej zrobicie jak pójdziecie do lekarza (tylko trzeba znaleźć dobrego chirurga, a nie takiego co wam od progu powie "dowidzenia" nim zdążycie powiedzieć z czym przyszliście). Jeśli Ty chcesz mieć w przyszłości dzieci, to ten facet powinnien poddac sie ponownej operacji, poza tym im szybciej ją przeprowadzi tym lepiej, wiadomo że jak człowiek jest młody to lepiej znosi operacje.

Gość a gdzie to zrobił
bo chyba w Polsce nie robi się wazektomii, podobno jest to nielegalne owszem są na świecie ośrodki medyczne gdzie można zrobić operację odwracającą, podobno sporo kosztuje ale jest to możliwe w końcu są banki spermy, też będzie twoje na 100%, a dla niego tak jakby prawie swoje

Gość autorko heja
wazektomia jest legalna; faceci mogą robić ze swoimi "przewodami" co im się podoba, tylko na kobiety wymyślają paragrafy i ustawy a że odwracalna jest to prawda :) nie bój sie nic ps. dla mnie osobiście facio po wazektomii byłby marzeniem ;) pozdro.

Gość fghjkl
70% szansy na facet na przywrocenie plodnosci;-)

Gość AMSTEL_BIER
Moj maz poddal sie zabiegowi w "druga strone" mamy dwoje dzieci :)

"a że odwracalna jest to prawda" w takim razie dlaczego lekarze nie polecają wazektomii mężczyznom, którzy jeszcze kiedykolwiek chcą mieć dzieci? w rzeczywistości bywa odwracalna, ale w większości przypadków nie jest to możliwe. a za operację "przywracania płodności" tak czy siak trzeba słono zapłacić, bez względu na jej skuteczność.

Gość po pierwsze 879064
w polsce nie można przeprowadzić wazektomi/sterylizacji po drugie - jest odwracalne ale nie na 100%. Lepiej przed zabiegiem zmagazynować nasienie żeby później zrobić zapłodnienie z probówki. Ale to kosztuje

a skąd masz takie info, że nie można w Polsce przeprowadzić takiego zabiegu? co za bzdura:D

Gość szukam ksiecia
a on chce odwrócic to?

Gość czy on chce miec
dzieci z toba?

Gość a może on nie chce być tylko
nośnikiem genów i ma ochoty na bachorów, co fajne są ale u innych.