Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kukusiek___

Czy podoba Wam sie imie Konstancja?

Polecane posty

Gość Kukusiek___

Witam, Spodziewam sie swojego pierwszego dziecka, bedzie to Córka. Chcialabym nadac jej polskie imie, ale mimo wszystko nie chce n-tej Ani czy innej Kasi. Czy myslicie ze Konstancja byloby dobrym imieniem? mieszkamy za granica, ale tam zawsze mozna mówic Constance...

akurat jakbyś dała jej Ania albo Kasia to byłaby zapewne jedyna w klasie:) teraz same Julki, Oliwki i Majki

Gość kardashia
Konstancja to troche staromodne imie...przynajmniej mi tak się kojarzy. Ja też zastanawiam się nad imionami dla dzieci bo też spodziewam się pierwszego tylko nie wiem jakiej płci ;)

Gość Kukusiek___
podoba mi sie, bo ladne, eleganckie. Staromodne ale nie brzmi tak obciachowo jak Genowefa czy inna Bronislawa, przy czym jest oryginalne. A Anie i Kasie jakos mi sie poprostu nie podobaja :(

Gość Kukusiek___
up...

a brzmi Konstancja zmiękczale? to imię jest dość długie, trudno jest cały czas mówić np. idę do Konstancji, siedzę z Konstancją itd... długie też jest np. Karolina, ale wszyscy mówią Karola, Karolcia, a jak Konstancja??

Gość Kocham Mocno
ładne:) wiecie kto tak miał? żona jednego z bihaterów PÓłnoc Południe.

Gość Kukusiek___
Koni, Connie. O takich zdrobnieniach mysle. Chociaz najladniejsze w pelnej wersji.