Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarszczona jak reklamówka

Zmarszczki na czole i marsowa jak sie pozbyć?

Polecane posty

Hej, mam zmarszczki na czole i tzw. marsową. Chciałabym się tego pozbyć w domu - kwasami - powiedzcie jakimi najskuteczniej, a moze sa jakies inne DOMOWE metody? Mam skórę z naczynkami - popękane przy nosie - dlatego na poczatek chciałabym się pozbyc tych zmarszczek na czole - są widoczne.

Gość ghjytoehjboy;
w gabinecie kosmetycznym ci doradzą,zależy ile masz lat,może czs skorzystać z medycyny estetycznej np,botixu-na 1-2 spokój,a póżniej nie jest takie same,a o wiele mniejsza zmarszczka

ja ze wsi baba jestem, gdzie mi tam do kosmetyczki na botox, pytałam o DOMOWE SPOSOBY

Gość upapppppp2
upup

jestem ciekawa, czy już pozbylaś się tej zmarszczki. Jeśli tak to jestem także bardzo ciekawa jaką metodę wybrałaś, bo czytałam, że można zmarszczek pozbyć się za pomocą kwasu hialuronowego, botoxu, bądź można wykorzystać własną krew, a konkretnie osocze w zabiegu reganeris. Jestem ciekawa opinii osób, które poddały się zabiegowi regeneris.

No cóż, nie jestem pewna czy domowymi sposobami można pozbyc się zmarszczek. Zmarszczki powstają m.in w wyniku wypłukiwania się z organizmu kwasu hialuronowego więc dostarczenie go w kremie powinno pomóc, ale to zależy również od głębokości zmarszczek. Zawsze możesz pomyśleć o botoxie albo wstrzyknięciu kwasu hialuronowego, tu poczytaj: http://iqmedica.pl/medycyna_estetyczna,p9.html

Gość pisze z doswiadczenia
heheh, nie zlikwidujesz jej bez kwasu i botoksu, moze sie troche zplysi po kremach ale jesli nie pozbedziesz sie mimiki marszczacej czola nie licz na dlugi efekt wiem co mowie- 43 lata

Gość mery_mery
pojawiające się zmarszczki są chyba naturalną koleją rzeczy. Ale nie znaczy to też, że trzeba się z tymi zmarszczkami pogodzić ;) tutaj znalazłam trochę informacji na temat tego, jak się zmarszczek pozbyć http://www.iqmedica.pl/usuwanie_zmarszczek,p52.html a jak zmarszczki są zbyt głębokie to nie pozostaje nic innego jak botox ;)

Polecam retinole słuchaj, a czy ten lek, o którym piszesz, to czasem nie jest do leczenia trądziku używany? Nie znam się na lekach, ale z encyklopedii leków tak właśnie wynika. No nie, ale nie będę się sprzeczać, bo na pewno nie wiem. Ja zazwyczaj obstaje przy naturalnych metodach, dlatego tez podoba mi się regeneris. Sam fakt, że można wykorzystać własną krew do poprawienia urody mnie fascynuje. Zresztą efekty po takim zabiegu są w sumie takie same, jak po botoxie czy kwasie hialuronowym. Ja chodzę do jednej pani doktor, która wykonuje taki zabieg - jakby ktoś chciał, to w każdej chwili mogę na nią namiary podać. W razie potrzeby piszcie na lupusik31@o2.pl

Gość Nulinaś
Co to znaczy zmarszczka marsowa? Ja miałam kiedyś problemy ze zmarszczkami pod oczami. Ale zaczęłam od zmiany diety i kremu. Co do diety nie tylko uważam co jem, jak często ale też wprowadzam sobie oczyszczenie. Krem to beeyes. No i oczywiście nawadnianie organizmu. Jak będziesz to stosować to na pewno Ci się polepszy.

Gość gość
Drogie Forumowiczki odświeżam wątek. Znacie może jakieś nowe sposoby na zmarszczki. Trochę zlekceważyłam ten problem. Nie stosowałam kremów, żadnych kwasów itp. Myslałąm, że jeszcze jest czas na takie rzeczy. Zmarszczki mam nie tylko w okolicach oczu. Czym mogę "poprawić" swój wygląd

Gość gość
zastrzyki, może laser :)

Gość gość
kremy też pomagają, tylko trzeba użyć dobrych. Loreal, czy clinque

Gość gość
Słońce, powietrze i nawet odżywianie mają wpływ na skórę. Używaj filtrów jeśli wychodzisz na słońce. Nawilżaj. Jeśli chodzi o zmarszczki to ja biorę suplement http://www.bluenature.pl/96-tm_home_default/natural-collagen-beauty.jpg . Kremy także używam, ale tak zapobiegawczo. Kolagen mamy naturalnie w skórze. Tracimy go, więc może spróbuj uzupełniać ten składnik w organizmie.

Gość gajkapajka
ja ostatnio zdecydowałam się na zabieg laserowy Pearl Fractional w Profemedzie, bardzo fajnie wygładza zmarszczki i ujędrnia skórę, warto sobie zafundować taki zabieg.

Gość gość
Wahałam się odnośnie zastosowania botoksu, bo bałam się uzależnienia, powikłań, częstych kontroli. Opisałam problemy lekarzowi medycyny estetycznej, pani Aleksandrze Sobczyk – Smereczyńskiej i odpowiedziała mi za darmo, do tego zaprosiła na bezpłatne konsultacje. Nie mogłam lepiej trafić.

Gość Sstove
Trzeba nawilżać. Polecam Happy Per Aqua Floslek.

Gość gość
Najlepsze chyba jest wypełnienie kwasem hialuronowym oraz botoks. Sama bym wybrała kwas np. www.techderm.pl bo jest bezpieczniejszy i nie ogranicza mimiki co może sztucznie wyglądać.