Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m.marry

Prezent dla przyjaciół - czy to będzie obciach?????

Polecane posty

Zastawa jest bardzo kiepściutkim pomysłem. Zgadzam się też, że 500 zł na prezent śubny o jest naprawdę sporo kasy, tym bardziej, że idziesz sama. Ja swoim znajomym kupiłam zestaw 3 dobrych win i zestaw do "obsługi: wina (otwieracz, zatyczki, termometr itp). A na każdym winie zamiast przedniej etykiety było naklejone ich zdjęcie (każde inne). Byli zachwyceni i stwierdzili, że wina będą trzymać na specjalne okazje. Dodam, że to wszystko kosztowało mnie niecałe 300 zł. szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli... szur szur szur, to idą umarli...

Cholera, ktoś mi powie co mi się stało? bo muszę jakieś głupie hasło wpisywać przed wysłaniem posta, a później mi wyskakuje szur szur szur, które powinno być w stopce. wcześniej tak nie było :/sory, bo to nie na temat, ale się wkurzyłam

Co mi się stało? musiałam jakieś głupie hasło wpisać, żeby dodac post i szur szur szur mi się pojawiło w wiadomości, a powinno być tylko w stopce. Wcześniej tak nie miałam. Sory, bo nie na temat, ale się wkurzyłam

Gość Bestiaaaa
taka zastawa to jest tandeta. nie ukrwajmy, kto by chcial przykladowo jesc schabowego na talerzu ze swoja glową;D daj kasę i tyle.

Gość Amikuś
A ja mam świetny pomysł na prezent ślubny, na allegro znalazłam albumy drewniane. Zawsze to będzie oryginalny i nieprzeciętny prezent. Tym bardziej, że są ręcznie robione :) http://allegro.pl/item988424880.html

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ludzie te pomysły ze zdjęciami albumami i innymi bibelotami są strasznie tandetne... Wiem co mówię bo brałam ślub 1,5 roku temu. Nie robiłam listy prezentów bo takie prezenty są drogie... Po cichu liczyłam na kasę i od większości taki prezent dostaliśmy. Cieszyliśmy się bardzo bo zaraz po ślubie kupowaliśmy mieszkanie i kasa akurat była na wkład własny. Co do filiżanek to od 2 osób dostaliśmy filiżanki z którymi teraz nie bardzo wiemy co zrobić. Lubimy rzeczy praktyczne a te filiżanki za nic nie da się wykożystać bo jedne są malutkie jak do espresso a nikt u nas takiej kawy nie pije a drugie są na "kosmicznych nóżkach" . Generalnie filiżanki są tak nieładne że nawet na półkę nie chcę ich postawić bo kompletnie nie pasują do wystroju mieskania. Dostaliśmy również obrazki i albumy które wogóle mi się nie podobalą i do niczego nie pasują. Zadowoleni jesteśmy jedynie z pościeli i ręczników bo takie rzeczy zawsze się przydają ( no poza tą pościelą która miała poszewkę tylko na jedną poduszkę) Wiem że zaraz ktoś tu wyskoczy z hasłem że jestem wredną materialiską. Ale uważam że nawet niewielka ilość kasy (w ramach możliwości gościa) jest lepszym prezentem niż nietrafony bibelot za kilka stówek. Za tą kasę jak się uzbiera młodzi mogą sobie ufundować coś co im się podoba.

"jjjjjjjjjjjjjjjjjjj" ma sporo racji :] aczkolwiek uważam że jeśli ktoś nie może dać większej kwoty, to stówki lepiej nie dawać - warto się postarać i znaleźć za te pieniądze coś oryginalnego do domu, czego nikt im na pewno nie da ( a więc nie zastawa, pościel czy ręczniki... ) Na przykład ciekawym pomysłem jest karafka do wina - gustowny i modny prezent, a takie coś można spokojnie dostać na necie za około 100 zł ( np tu jest ładna karafka http://myin.pl/karafka-do-wina-z-debowym-korkiem,1494.html ). Ja bym uderzała w ten deseń !

Gość słuchaj kobietko :)
możesz kupić im taką ramkę która wyświetla zdjęcia, wrzucić ich zdjęcia i po sprawie :) na pewno za 500 zł kupisz ładną ramkę ;) ja bym chciała dostać coś takiego

Gość porucznikowa
Jak znasz dobrze fotoszopa, to mozesz im to zdjecie tak obrobić, zeby było jak plakat, cos takiego np. http://www.allposters.pl/-sp/10-twarzy-Marilyn-1967-10-Marilyns-1967-plakaty_i1000419_.htm Trudno mi znalexź dokładnie przyklad , o jaki mi chodzi, tak troche komiskowo, w zdecydowanych kolorach, tak , zeby im to gdzieś w mieszkaniu pasowało. Mozna wyplotowac na dużej druarce i dac w ramkach.

Gość PREZENT NA ŚLUB,URODZINY
Wykonuję portrety,karykatury na zamówienie. Czas realizacji: od 2 do 3 dni . Wykonanie: ołówek lub węgiel Papier: fakturowany firmy CANSON Cennik: FORMAT A4 1 osoba - 20zł 2 osoby - 40zł FORMAT A3 1 osoba - 30zł 2 osoby - 60zł KONTAKT: email orzeszek200 @wp.pl GG 994119 Poniżej moje prace: http://yfrog.com/n7angelinaj http://yfrog.com/nfparaj http://yfrog.com/6tszkicej

Gość lady a gugu
A dlaczego stowki lepiej nie dawac? Ja dostalam kilka prezentow o wartosci miedzy 50 a 100 bo pewnie goscie sie wstydzili dac ta stowke do koperty a potem musialam sprzedawac albo rozdawac bo co mam zrobic z posciela z kory, ktorej dostalam 3 sztuki i to nawet nie w rozmiarze mojej poscieli? Albo najtansza mikrofalowka z Tesco co tydzien wczesniej byla w promocji za 119 pln kiedy kazdy wiedzial, ze nie uzywam i nie potrzebuje. Z tanich prezentow, ktore dostalam i sie przydaly to byla maszynka do tostow i zestaw do fondue. Pierwsze bywaja w cenie do 60 zlotych, fondue to jakies 120 zlotych - bardzo przyzwoite. Maszynke dostalam od kuzynki bedacej w liceum, fondue od znajomych o ktorych wiem, ze im ciezko. Natomiast cholerna mikrofale od wujka, ktora zarabia kilkanascie tysiecy miesiecznie na wlasnym biznesie i ktorego wcale zapraszac nie chcialam bo jest oblesny ale mama sie uparla.

Też nie wiem dlaczego się tak utarło, że lepiej dać badziewny prezent niż mniejszą ilość pieniędzy. Według mnie spokojnie można dawać takie kwoty liczy się gest w tym przypadku. Ja wiem co ja bym chciała dostać ekspres ciśnieniowy do kawy, to jest jeden z tych sprzętów, który przyda się większości osób. Teraz to już nie jest taki wydatek w Medialuxie widziałam już za ok 450 zł więc całkiem ok :)

Gość fjuykyikll
Aj tam, ja zarabiam 1400 na rękę, opłacam sobie zaoczne studia (1860 zł za semestr), wi.ęc mam mniej niż Ty. Jak moi bliscy znajomi brali ślub, wzięłam pożyczkę w pracy żeby kupić sobie sukienkę, mieć na makijaż i fryzjera i włożyć coś do koperty (do koperty składaliśmy się po poowie z chłopakiem). Daliśmy w kopercie 600 zł.

Gość truskawkowapolewa
Moim zdaniem najlepsze są prezenty praktyczne. Ja niedługo idę na ślub mojej koleżanki razem ze znajomymi składamy się na mikrofalówkę dla niej i dla jej przyszłego męża. Wiemy, że znajomym taki sprzęt się na pewno przyda dlatego też zdecydowaliśmy się na wspólny prezent.

Gość aj tam aj tam olaboga
dla mnie glupota jest branie pozyczki, zeby pojsc na wesele!!! albo zeby je urzadzic!!

Gość cvdfvbftgrbrba
trzeba miec coś z głową nierowno, żeby przy zarobkach 1400zł braz POZYCZKĘ na wesele:D:D:D

również uważam, że to niepoważne brać pożyczkę, żeby dać do koperty a już tym bardziej, żeby sobie kupić sukienkę, fryzjer itd. a już całkiem jeśli chodzi o znajomych, ja bym się nad rodziną zastanawiała czy pójdę po prostu a co dopiero znajomi, na pewno bym nie poszła po prostu, nie zażynałabym się

Gość asiakasiaaaa
do tej od mikrofali--> i dzięki tobie beda mogli zrec smieciowe jedzenie w domu,no gratulacje :-D hahaha

Gość beata112
a ja uważam ze lepiej dać 100zł do koperty niz dawać jakieś sprzęty gospodarstwa domowego,mój brat ma kuchnię w kolorze beżowo żółtym i wszystkie sprzęty typu roboty,miksery wolą w kolorze żółtym a też dostali czarny toster,czerwony ekspres do kawy i niestety ale te rzeczy oddali