Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manta8181

jak oduczyc dziecko ssania kciuka??

Polecane posty

Gość manta8181

syn od urodzenia nie chce smoczka,próbowaliśmy gume i slikon rózne kształty ale on je wypluwa i bierze kciuk i go ssie.Bez kciuka nie usnie gdy tylko robi się spiący od razu wkłada kciuk i dopiero wtedy zaśnie gdy mu nie pozwalam ssac kciuka jest straszny płacz tak jakbym go ze skóry obdzierała wiem że jak nei oducze go teraz to pózniej bedzie coraz trudniej znajoma ma córke go ma 7 lat i ciagle ssie kciuka.Czy znacie jakieś sposoby by oduczyc go od ssania kciuka bardzo prosze o rade

Gość w polsce jest taka moda
Posmaruj mu kciuka tym czym sie smaruje paznokcie dziecia jak obgryzaja :D

Gość manta8181
no tak ale dodam ze syn am 5 miesiecy i by mu to zaszkodzilo

bedzie ciezko go oduczyc...sprobuj przy zasypianiu trzymac go za raczke badz cos w tym stylu...brataniek mojej mamy tez nie nawidzil smoczka i w ogole go nie ssal ale zawzse to buzki wsadzal kciuka..i z czasem jak zaczely rosnac zobki to zdarzalo sie ze potrafil przygrysc sobie paluszka no i zostawal slad...w lipcu teraz skonczy 4 lata i zostala mu taka narosl na kciuku nie duza ale jest..i trzeba mu ujwage zweacac bo z przyzwyczajenia przed usnieciem delikatnie ze tak powiem ,,smyra,, sie po gornej wardze ale co najwazniejsze nie ssie palucha...i powiem ci ze tez bralismy mu go na sile i byl tez przy tym placz ale jak sobie poplakal to zmeczyl sie samym plakaniem i usypial zapominajac o paluchu...a co najwazniejsze stosowalismy rozne sposoby i smarowalismy sokiem z cytryny i nic nie dawalo...jak sobie poplacze to mu nic nie bedzie zobaczysz...

To wyskaruj mu kciuk wywarem z kawy bezkofeinowej skoro twierdzisz ze srodek dla dzieci jest szkodliwy.

Moze byc wycisnieta skorka z cytryny jest cierpka 10 razy bardziej jak cytryna :P Sposobow jest 101.

Gość rfgvcr
zakładaj mu rekawiczki

Gość niestety ale ja cie
nie pociesze.Kciuk to marna sprawa,od smoczka odzwyczaisz od kciuka tragedia.Moja wnuczka ma 5 lat i jeszcze zdaza jej sie zasypiac z palcem w buzi,sama sie juz pilnuje ale to widac silniejsze od niej.Nie pomagalo nic,zadne smarowanie kciuka,najrozniejsze specyfiki zwozone ze swiata,zupelnie nic! Niczym nie dalo sie tego nawyku zastapic.Efekt krzywy zgryz.

Gość nie wiem czy to zadziala
ale jeśli dziecko cokolwiek rozumie mozna mu np. kupic cos do pokoju i jesli wezmie kciuka to mowic ze ma choinke jest juz duze i niech nie ssie kciuka bo zabeirze sie to coś . nie wiem czy tak male dziecko zrozumie...

Gość nie zadziala niestety

Gość rfefdw4er
no niesttey ale watpie by sie dało go oduczyc

może rękawiczka to dobry pomysł, taka bez paluszków jak dla noworodka? moja nie ssie kciuka do spania ale w ciągu dnia pakuje sobie rączki do buzi a jak zaczyna być głodna to zgina wskazujący i ssie go bez opamiętania :D:D:D śmiesznie to wygląda ale staram się jej zabierać rączkę z buzi jak wkłada

aha i dodam że moja toleruje smoka tylko w wózku na spacerze i w samochodzie, w domu smoczek jest wypluwany na metr od łóżeczka :D nie wiem dlaczego w domu jej smok nie smakuje

Gość tak naprawde to sie nei da odu
tak naprawde to nie oduczysz dziecka ja tez próbowałam wszytskiego az wkoncu sie poddalam i maly ssie kciuka

Ja też już wiele próbowałam ale mój synek prawie 3 letni nie chce się oduczyć...:( Boję się że jak pójdzie do przedszkola to dzieci będą mu dokuczały.....

Gość no tak sylwia ma racje
sylwia86 ma racje zakładaj rekawiczki i chodzby niewiem co to mu nei ustepuj bo jak bedzie starszy to jzu go napewno nei oduczysz a jak bedzie strasznie płakał to go czyms zabaw i jak bedzie starsznie spiaacy to padnie ze zmeczenia bez tego palca

sory za bład brunet__81 a myslisz ze 5 miesieczne dziecko wie co to bee?? bo chyba nie

Gość fddd7uuy
brunet chyba nie ma dzieci ze mysli ze 5 miesieczne dziecko to zrozumi albo jego dzieci jak mialy 5 miesiecy to juz czytały :P:P

Gość haha6yhg
haha dobre to brunet_81 powiedzieć ze to beee

Gość doirotkapiękna
Ja też próbuje i moje dziecko ma 10 lat i ssie kciuka dalej!! jeszcze troche to będzie mniała kolejną celinkę bo ten palec sie wysusza dodatkowo dłubie w nosie

Gość mondraASIA
niech nosi rebnkawiczke moja siostra też nosi :D

Gość mama ttt
Polecam Dr.Thumb !!! Rewelacyjny, bezpieczny i skuteczny sposób na szybkie oduczenie dziecka niezdrowego nawyku ssania kciuka !!! Można go kupić przez angielską stronę www.drthumb.co.uk lub u bezpośredniego przedstawiciela na allegro. O skuteczności tego produktu przekonałam się osobiście na własnym dziecku oraz dzieciach moich znajomych!! Naprawdę warto, są to mądrze wydane pieniądze- z myślą o zdrowiu dziecka. Są dwa rozmiary dla dzieci 12-36 m-cy oraz od 3-7 lat. Dziecko samo sobie tego nie ściągnie, dzięki czemu jest skuteczne także u starszych pociech.

Gość gość
Tak Dr Thumb jest rewelacyjny!!! Lepiej kupić go przez Polską stronę taniej i szybciej!! Albo na allegro. Tak czy siak warto bo pomógł i nam.

Gość gość
Moja córka 3 letnia szala palec prawie przez całą dobę. Też kupiłam jej nakladke dr thumb ale u mnie się nie sprawdził bo córka zaczęła ssać kciuk od drugiej ręki więc musiałabym mieć dwa . Kupiłam płyn paluszek w aptece i posmarowałAm córka ryczala z godzinę ze takie niedobre i mówiła że już nie bedzie ssala w co ja oczywiście nie wierzyłam. Posmarowałam jeszcze raz na noc w ciągu jednego dnia się oduczyla mu mojemu wielkiemu zdziwieniu bo wcześniej ssala palec przez całą dobę. Ale u córki mojej siostry ten płyn nie działa więc to od dziecka zależy. Żałuję że najpierw nie kupiłam tego płynu za sześć zł bo na nakładkę wydałem chyba coś koło 150zl.

Gość gość
Moją 20 miesięczną córcię oduczyłam ssania kciuka w dwa dni.Wytłumaczyłam że modzel który zrobił się na paluszku to wielka KUKA. Zakleiłam plastrem na dzień i na noc.Pomalowałam paznokieć gorzkim lakierem i problem się skończył a córcia z paluszkiem w buzi latała cały dzień i obowiązkowo palec w nocy.Jestem bardzo szczęśliwa bo byłam przekonana że nie poradzę sobie z problemem.Polecam.Dodam że 2 miesiące wcześniej gorzki lakier na nią nie działał zlizała,skrzywiłasię i dalej palec do buzi.Myślę że dorosła dlatego trzeba próbować cały czas.

Gość gość
Witam. Ja mam dwie córeczki 4 i 2 . I obie ssą kciuka. Może ktoś ma do sprzedania te nakładki trochę taniej. U mnie też nic nie skutkuje.

Gość gość
To ja z 16.54. Pisałam że u mnie nakładka dr thumb się nie sprawdziła. Mam do sprzedania ta nakładkę ten mniejszy rozmiar. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o podanie maila to sie odezwe

Gość gość
kasiaprofesja@wp.pl Może ktoś ma jeszcze ten większy rozmiar?