Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

co sie dzieje z kafe???

Polecane posty

a czy wy pomarańczki nie rozumiecie, ze to fizycznie nie mozliwe, zeby 9 miesieczne dziecko miało 92 cm wzrostu? to musi byc choroba genetyczna, tzn byłaby to choroba gdyby nie była to prowokacja :D :D ale dalej jedździe po mnie :P

akurat, chodzilam do szkoly i wiem jak maja przerabane niskie dzieci. Lepiej jest byc duzym, wiem cos o tym :)

Gość a oni dalej swoje
ttaaa jaaaasssne... - super że masz mutanta (podkreśliłaś to) Kiedyś wypowiedziałam się tu na kafeterii,że moja córeczka w wieku niespełna 2 lat śpiewała piosenki, recytowała wierszyki i zaraz się psy rzuciły ŻE TO NIE MOŻLIWE,ŻE ZMYSLAM... każde dziecko rozwija się w różnym tempie, to że twoje dziecko jest teraz wysokie nie znaczy,że w dorosłym zyciu będzie wielkoludem, to że jest niskie nie oznacza że będzie malutkie Mój brat do III klasy gimnazjum był niższy ode mnie ... w szkole średniej nawet nie wiem kiedy przerósł mnie o 1,5 głowy :)

Gość ttaaa jaaaasssne jagoda
sie zgadzam z meaaą! nie ma takiej możliwości zeby aż tyle urósł. Niemowlak powinien rosnąc 1,5 - 3 cm na miesiac i to sa wartosci prawidlowe a mniejsze i wieksze wymagaja konsultacji lekarskiej

Gość moze rozmiar ubran 92?
a to nie odpowiada rzeczywistemu wzrostowi

Gość jagodzia a ja uwierzę jeśli
ZOBACZĘ:D pokaż zdjęcie swojego dziecka z miarką obok buzię dziecka zasłoń jeśli chcesz, bo tu nie o to chodzi by pokazywać na forum własne dziecko tylko chodzi o wzrost to chyba nie problem?;)

na redakcyjny nie mamy obowiazku zagladac- tu jest moderator i tu powinien infotmowac o awarii

jak dla mnie 92 cm w wieku 9 miesiecy to niestety nalezy skonsultowac z lekarzem, porobic badania bo moze to byc nieprawidlowa gospodarka hormonalna - rentgen kosci trzeba zrobic. zobacz sobie siatke centylowa.. bo chyba pora zebys sie tym troche przestraszyla..

08.04.2010] a co w tym dziwnego ze jej dziecko ma tyle wzrostu: mój syn w sierpniu skończy 4 lata i kupuje mu ciuchy na 116-122 będzie koszykarzem takie ma ubrania ale ile ma wzrostu?????????????przy miarce????110?

czyli jak kupujesz ciuchy 116-122-to mozna rozyumiec ze raz ma 116 a raz 122 a potem znow 116 wezcie pod uwage wzrost a rozmiarowke ubran!!!!!!!!!!!!!

Gość zolza dawaj zdjęcie
:D

Gość maxicosi babyy
no wlasnie jesli chodzi o ubranka to ja mojej malej tez 9 miesiecznej kupilam wczoraj sweterek w rozmiarówce 92/98 który tylko o cm roznil sie od 80/86:D:D:D:D moja ma 82 cm długosci ....tez jest ponad siatka jesli chodzi o wzrost ale bez przesady.... moze jagoda kupila dzieciakowi jakas bluze z zawyzona rozmiarówką i przezywa jak potłuczona.... bo jesli to prawda to powinnas latac od lekarza do lakarza zeby wyjasnic przyczyne a nie na kafe przesiadywac ..mamusiu od siedmiu bolesci....

Gość maxicosi babyy
zołza ty piszesz z lipcówkami na tym zamknietym forum??

a dlaczego mam wklejac zdjecie??:D przeciez wiem jak wyglada moje dziecko :D

Gość maxicosi babyy
halo zołza:D

Gość zolza dawaj zdjęcie
ale my nie wiemy i nie uwierzymy dopóki nie zobaczymy:D jestem bardzo ciekawa jak wygląda niemowlę, które ma 9 miesięcy o wzroście dziecka z normą dla 2-latka

tak ja piszę z lipcówkami:) jestem dzsiaj w pracy wiec nie odpisuje od razu gdyz nie mam czasu,prosze mnie nie poganiac:p co do zdjecia:) ależ ja nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać i nic udowadniać:)zdjecia mojego dziecka są na prywatnym forum:)

Gość zrobiłam na siatce centylowej
przykładowe dziecko ur. 15 czerwca 2009, dałam wagę 10kg i wzrost 92 cm. waga wyszła mi 60 centyl a wzrost wyskoczył błąd bo skala kończyła sie na 85cm :D:D:D:D kobieto jak Ty go mierzysz? zaczynasz od pleców i przez głowe do stóp czy co? :O

Gość maxicosi babyy
Ok, thx za info:D a co do foty to nie wklejaj, masz racje za duzo tu wariatów:D

Gość zolza dawaj zdjęcie
ale nie chodzi o pokazywanie dziecka tylko o jego wzrost buzię dziecka zasłoń i obok przyłóż miarkę;) ja w życiu nie uwierzę w taki wzrost dziecka w takim wieku i jak widać nie jestem jedyna:D

no taaaak siatki centylowe,normy dla dwulatków itd... ludzie czasem tak jest ,że nie wszystko jest "normą" czasem noworodek rodzi się z zębami ,to też jest teoretyczne niemożlwe:) oprócz tego,ze ma 89 cm to ma też stope rozmiar 21 :D maxi cosi jesteś lipcówką?:D

jak już pisałam nie zamierzam nikomu nic udowadniać,podałam tylko wzrost swojego synka:D to,że nie wierzysz to już nie mój problem:)

stopa 21 czy bucik dla 9cio miesieczniaka 21? bo stopa a bucik to tez roznica

Gość ale zrozumicie ludzie że
te normy naprawdę są dobre. i gdyby jej dziecko miało 85 to bym sie dziwiła, ale 92 to naprawde śmieszne jest :D ja tez jak odpowiedni zmierze moją półroczną córe to wyjdzie mi nawet koło metra :) wystarczy mierzyć od karku. a stope ma mówisz 21? no tak. moja mała ma już 37 i pozyczam jej szpilki :D

Gość aaaaabbbbcccccc
Ktoś, kto pisze ze nie wierzy w taki wzrost , a pisze ze dziecko rośnie od 1,5cm do 3cm na miesiac to przeczy sam sobie. przykladowo dziecko przy urodzeniu mierzyło 58cm, to przez 9 miesięcy według tych norm moze urosnąć do 36cm. Czyli wzrost 92cm jest jednak normą.

jezeli taki jest rzeczywisty WZROST to zgłos go do ksiegi guinessa a w pierwszej kolejnosci lekarz