Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INNE IMIONA

Mamo, tato - nie dawajcie mi tak na imię!!!

Polecane posty

Gość gość
Niech kazdy nazywa dziecko jak chce...no chyba ze Telesfor , oj tak bylo kiedys uzywane to imie w polsce (moj pradziadek tak na imie mial):D

Gość gość
kazde imie, byle nie Adolf i Alfons

Gość gość
Ksiądz popiełuszko miał na imię Alfons kiedyś Adolf i Alfons nie były takie złe, a Adolf kojarzył się przede wszystkim z Dymszą no ale wiadomo historia zrobiła swoje i o ile Alfons jeszcze długo do łask nie wróci to Adolf może wrócić patrząc za zdebilowacenie społeczeństwa. Większość młodzieży nie wie czym jest swastyka ani symbol SS więc pewnie za kilkanaście i Adolf powróci :o

Gość gość
Dla mnie lepszy jest Adolf niz np. Wiktor. Choć skojarzenie jest jednoznaczne. Nie wiem, co wy macie z tym wyśmiewaniem z imion. Z synem do klasy chodziła Eryka i nikt się z tego imienia nie śmiał. Może za naszych czasów było to możliwe, ale teraz jest takie bogactwo imion, że dzieci są do różnych przyzwyczajone od małego. Za moich szkolnych czasów popularne było imię Violetta (pisane bardzo różnie), więc nie jest to tylko wymysł naszych czasów. często widziałam mopsiary z petem wołające na dzieci Dżesika czy Nikola, więc dla mnie to imie dla tego typu ludzi. Nie spotkałam nigdy Nikoli u ludzi na poziomie, choc pewnie tez sie trafiają.