Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Mama trojaczkow

Polecane posty

czesc. dzis jestem w 34 tyg. ciazy i trojaczki waza po 1kg 80dkg. co sadziecie o takiej wadze? ja sie czuje dobrze, moge chodzic zeby nie powiedziec ze frowac. ciaza przechodzi ogolnie pozytywnie. sa tu jakies doswiadczone mamy???

Na początku zaznaczę, że wypowiadam się z punktu widzenia mamy wcześniaków urodzonych na początku 27 tc. Więc - waga spoko Tc. - rewelacja ! Dzieci są już na tyle silne, że nawet jakbyś miała teraz rodzić to sobie poradzą najprawdopodobniej bez większych problemów. P.S. W kwestii wcześniaków to kryterium wypuszczenia Dzieciątka spod skrzydeł Medyków jest następujące: samodzielne oddychanie, opanowana koordynacja ssania z połykaniem i co najmniej 2 kg wagi. Gratuluję Ci z całego serca tak wspaniałej ciąży:) bo jak na trojaczą to się trzymasz REWELACYJNIE! i oby tak DALEJ! za co z całych sił kciuki trzymam! Pogłaskaj brzusio ode mnie;)

Gość bliźniaczka 1
Cześć, ja mam 1 dziecko. Wiadomo ze jak 3 maszw brzuszku to nie bedą ważyły tyle co 1 ... A skąd u Ciebie 3??? jestes bliźniaczką? Brałaś jakieś leki po których 3 ?? Znasz płeć??? :-)

Ta ciaza to po prostu dar natury, zadnych lekow. Ani u mnie ani u meza w rodzinie nie bylo przypadkow takich ciaz, no chyba ze gdzies tam w dalekim pokoleniu... poza tym spodziewam sie 2 chlopcow jednojajowych i dziewczynka. W domu mam 2,5 letniego synka. dzieki ;)

Po pierwsze ogromne gratulacje. :) Zastanawia mnie tylko jak sobie dasz radę z taką gromadką? Czy będziesz miała kogoś do pomocy? Ja mam w domu dwójkę dzieci, córka ma 10 lat i bardzo mi pomaga, a synek 3 miesiące i jest bardzo absorbujący od samego początku;) Czasami nie wiem w co mam ręce włożyć:) Trzymam kciuki za Was i mam nadzieje że dzieciaczki nie będą miały kolek i takich tam ;) Pozdrawiam