Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość riawick

Jestem Nimfomanką? Czy z psychiką nie halo?

Polecane posty

Gość riawick

Jeśli jest tu ktoś, kto może mi odpowiedzieć na pytanie ( i się na tym zna) to stawiam dobre winko , czy to co kto lubi :) Nie pisać dziwka itp , bo to nic nie znaczy. W skrócie: Mam 23 lata, całe technikum czyli od 16 do 20 lat byłam z chłopakiem, bylam w nim zakochana , a po roku zwiazku zaczełam go zdradzać, uwielbiałam chodzic na imprezy z przyjacióka,bo mogłam wtedy go zdradzac, i najcześciej oprócz świetnej i upojnej zabawy w klubie z innym kończyło sie to na sexie... w połączeniu z alkoholem (bo z tym też troche przesadzam) noce były po prostu dzikie i nieprzewidywalne - z mojej strony zero hamulców, jeśli facet mi sie w miare spodobał, to szłam na całość - obcy faceci- sex w samochodzie, mógl mnie zabrac do siebie do domu, po prostu miałam nastawienie - sex , sex i jeszcze raz sex, plus zaje*ista zabawa ( i mówie- miałam chłopaka przez cały ten czas - dobra ściema i było ok - poza wyrzutami sumienia....) po tych 4 latach związku - jak zwykle spragniona wrazeń poznałam kogoś przez internet spotkałam sie pare razy i zakochałam ( co wcześniej przy moich przygodach sie nie zdarzało) zerwałam z tamtym... (było baaaardzo ciężko, bo tak naprawde w tamtej chwili kochałam ich obu,ale z tym byłym łączyło mnie 4 lata wspomnień, to sprawiao ze bylo jeszcze bardziej ciężko) Kiedy już w miare pogodziłam sie z moją decyzją pomyśląłam , "skoro zaczynam od nowa- będe szczera i nie będe go zdradzać) i przez rok było super, a po roku co?? to samo, moze w mniejszym nasileniu ,bo juz wiecej obowiązków- praca itp... ale imprezy , wymykanie się do klubów, spotkania z "kumplami"... ostatnio coraz częściej.... nie wiem czy to połączenie nimfomani z jakąś inną dewiacją czy co? bo nie powiem dla mnie dzień bez sexu to dzien stracony... wiem ze mój ojciec z którym nie mam kontaktu już dawno zdradzal moją mamę non stop , i teraz też ma super zone - ładną młodą i też ją zdradza na każdym kroku ... może to dziedziczne...? powiedzcie co myślicie o tym... będąc rok z obecnym facetem myślałam że już sie zmieniłam - uspokoiłam.... a tu znowu wychodzą jakieś ciemne strony mojego charakteu.. Dodam że nie jestem zakompleksiona, jestem atrakcyjna... ( ale nie nieskromna :) ) i nie podnoszę sobie tym zachowaniem zdania o sobie ( chyba nie, bo czasem myslałam ze moze potrzebuja podnieść swoją samoocene... ale to chyba nie to...) Czekam na odpowiedzi.... ciężko mi z tym, bo w gruncie rzeczy jestem dobrą obobą, i nie chce robić źle komuś kogo naprawde kocham...

Gość riawick
up

Gość riawick
a szczególnie działa to tak ze na imprezie jak jestem sama to upatrze sobie jakąs "zdobycz" i wtedy juz wiem jak to sie skonczy, jak tak faceci strają sie wyrwac panienke żeby ją zaciągnąc do łózka, to ja tez tak robie tylko w strone faceta..... to normalne....? jak facet tak robi to sie mówi tylko ze jest świnia , albo ze to normalne... ale co z nami kobietami? keidy robimy tak samo?

Gość ciekawska kobieta
Są osoby, które nie potrafią żyć w monogamicznych związkach, zazwyczaj mają spory temperament. Znajdź parnera, który będzie żył tak jak Ty i zdecyduje się na wolny związek z Tobą. Jest to jakieś rozwiązanie. A tak już pomiając wszystko - nie boisz się, że czymś się zarazisz, zajdziesz w ciążę - z tego co piszesz, to po alkoholu wymyka Ci się Twoje zachowanie z pod konroli. No i co dalej - lata lecą... Tak czy inaczej - znajdź swój sposób na to i bądź szczęśliwa:)

ps gdybyś nie miała chłopaka > czy miałabyś z tym problem że coś u Ciebie jest nie tak z psychiką bo zachowujesz się tak a nie inaczej ?

Gość ciekawska kobieta
Problem leży głębiej... Ale nikt Ci tak na szybko, na forum, nie przeprowadzi psychoanalizy;)

Gość ja też mogę powiedzieć
jesteś zwykłą kurwą, i nie szukaj sobie usprawiedliwienia w nazewnictwie:D cud że jakiegoś syfa nie złapałaś ani że jakis koleś nie zamknął cie w jakies piwnicy ku uciesze niewyżytych kumpli:o wtedy by ci nie było tak przyjemnie

Gość riawick
Nawet kiedy mam "dobry" stan to mysle o zabezpieczeniu , wiec tego sie nie boje tak bardzo.... Myśle że jakbym była sama to bym sie też bawiła, ale może nie aż tak bardzo , własnie czuje to że jestem ograniczona i udowadniam sobie że moge wszystko, ze nic mnie nie zatrzyma, ale mimo to chce byc w zwiazku , bo kocham partnera i jest mi z nim dobrze... ale nie zniosłabym myśli że on robi to samo, chyba ze przeszłabym jakieś psychologiczne pranie mózgu żeby nie być zazdrosną wtedy :)

Gość ciekawska kobieta
Ty byś niezniosła... A jak poczuje się Twój partner jeśli się przypadkiem dowie? Od samej zdrady gorsze jest tylko kłamstwo i to że wszycy wokół wiedzą prócz osoby zainteresowanej!

Wiesz, ja też uważam, że dzień bez sexu to dzień stracony. Na jednym razie nie poprzestaję.. Lubię dużo i ostro się bzykać, tylko, że ja robię to z jednym facetem, od kilku ładnych lat z ty samym.

Gość riawick
a ja za każdym razem obiecuje sobie: nigdy wiecej , musze zaczac doceniac to co mam itp.... eh

Gość riawick
tak wiem , brak hamulców moralnych.... ale co mam zrobic? pomóżcie. Plus jest taki ze wiem że to jest złe.... ale w podświadomości chce korzystac z życia pełnymi garściami.... i kiedy tylko mam okazje tak robie , a potem obiecuje sobie bycie grzeczną... i tak w kółko.

Problem jest jak mimo woli nie możesz się powstrzymać, a nie kiedy nie możesz znaleźć wytłumaczenia.

Gość to uzaleznienie tak jak
np alkoholizm, i leczy sie, chyba o tym slyszałas? Są poradnie.

Gość riawick
jest różnie, najczęściej jest to jakies udowadnianie samej sobie.... niezależności, własnej atrakcyjności - czasem po kłutni - tyaka kara dla niego. Nie chce taka być!!!!!!!!!!!! mówię sobie - to byl ostatni raz. tak jak alkoholik odmawia sobie piwa - i tak nastepnego dnia je wypije.....

Gość riawick
to jest jakby uzależnienie od zdrady , słyszeliscie o tym? bo ja własnie szuakałam i nic nie znalazłam w necie... od sexu moze troche też bo lubie bardzo bardzo sex, ale to bardziej uzależnienie od zdrady.......................!!!! ?????????

Gość riawick
hmm?

Gość ciekawska kobieta
Idź do psychologa, bo problem jest, ale z pewnością bardziej złożony - wszystko wynika z czegoś - może z dzieciństwa, z doświadczeń itd. Jeśli chcesz to zmienić, to same gadanie na kafe dużo Ci nie pomoże.

Gość riawick
masz racje... chciałam sie dowiedziec tylko czy o jest jakis problem, czy moze duzo osób tak ma tylko o tym nie mów....

Gość riawick
nie mówi*

Gość zonaty maz
kiedy mozemy sie spotkac?

riawick, nie, nie jesteś nimfomanką, masz tylko duże potrzeby sexualne i jesteś emocjonalnie niedojrzała. Nimfomania to choroba, taka osoba może zaspokajać się np wśród trupów czy na gnojówce, a wątpię by Ty właśnie mogłaś coś takiego zrobić.

Wygląda na to że zdrada stanowi dla ciebie ważny element swojego poczucia wartości. Kiedy upatrzysz sobie atrakcyjnego faceta i udaje ci się go przelecieć, czujesz się atrakcyjna, niezależna, pożądana. Wygląda na to że brak bliskości emocjonalnej ze swoimi stałymi partnerami rekompensujesz sobie bliskością fizyczną z przypadkowymi partnerami. Podejrzewam że bardzo rzadko jesteś komplementowana przez swoich stałych partnerów. Stąd brak poczucia pewności że jesteś dla mężczyzn atrakcyjna i pociągajaca. Aby się upewnić co do tego, szukasz przygodnych kontaktów.

Gość .............................,
W Twoim przypadku rozpatrywać można albo uzależnienie od seksu, albo nimfomanię. Stawiam na nimfomanię. Seks daje Ci poczucie władzy, zastrzyk adrenaliny? Jak idzie Ci z okazywanie miłości do swojego chłopaka? Potrafisz rozgraniczyć seks od bliskości?

Gość .............................,
jeśli masz ochotę porozmawiać z kobietą, która przeszła przez to samo daj znać..........

Gość zaqwert
Mam tak samo. Nikt kto mnie zna, nie powiedziałby. Jestem przykładnym... przykładnym, po prostu :) To uzależnienie, na pewno. Pytanie tylko, po co to analizować. Wiesz przecież ze wcale nie chcesz tego zmienić. Ty, ja i inni którzy tak robią, to zwykłe świnie. Czy ta świadomość coś zmienia? u mnie nie...