Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Oj!oj!oj!(:(:(: Co mi to wyszlo? Mialy byc balwanki:(:( Jeszcze raz Wesolych Swiat kochane kolezanki i zabieram sie do robienia uszek i pierogow. Na naszej magicznej choineczce zawieszam seruszka❤️❤️

dziewczynki a u mnie tylko rybkę usmażyć i kiełbaskę podsmażyć na masełku a ja na neszej magicznej choince zawieszam cukiereczki

Kochane Moje! wpadam zajrzeć czy wszystko OK widze, że nasza choinka zaczyna nabierać blasku ❤️ ❤️ ❤️ to ja zawieszam na gałązce złotą gwiazdeczke i złoty łańcuszek POZDRAWIAM ❤️ ❤️ ❤️

wpadłąm i ja na chwlkę:) Terterku wybacz cebulkowe przeoczenie:P choineczka pięknościowa, ja dodaję łańcuszek ze złotych koralików i bałwanki stareńkie jak świat - ostały się jeszcze dwa:) u mnie kolacja wigilijna o 17, jak się uda i nie padnę zajrzę wieczorkiem:) a tera jeszcze raz - życzę Wam odrobinę ciepła w środku zimy i światełka w mroku w Wigilijny wieczór i na cały Nowy 2011 Rok "O azyl proszę cztery ściany i sufit co sklepiony szczelnie Niech będzie dom nasz zamieszkały Niech się w nim poczujemy pewnie Niech ściany uszu nie mają Niech zawsze będą tylko ścianą Na progu niech gości nadzieja Nim się zbliżymy ku jesieni Niech sprzęty rosną jak na drożdżach Niech przyjaciele tu bywają W donicach kwiaty pokojowe Niech do starości tu dotrwają I ty poezjo rodem z Czarnolasu Mieszkaj u nas niczym siostra Bo dom nasz po swojemu Wielu dniom musi sprostać" /A. Ziemianin/

I ja przybiegłam jeszcze by Wam życzyć wspaniałych świąt, spokojnych ,zdrowych pełnych radości, udanych prezentów i wszystkiego co zapragniecie👄👄👄 U mnie już praktycznie wszystko gotowe, nawet prezenty pod choinką czekają :) teraz tylko kąpiel, ubrać się koniecznie w nowe ciuchy i czekać na pierwszą gwiazdkę:) Jest taka jedna noc , gdy dym świecy łzy wyciska.. .gdy z rodzina siadamy do stołu, dzielimy się opłatkiem, składamy sobie życzenia- a łzę wycieramy,,, ukradkiem... Jest jedno puste nakrycie.. -to drzwi otwarte - dla zdrowia, szczęścia, sukcesów w życiu, radości i miłości, której maleńka kropelka więcej warta niż ocean rozumu i mądrości! Tak wiec-przyjmijcie moje serdeczne życzenia- Niech Wam się spełnią najskrytsze marzenia. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!

Życzę wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt!

Choinka Ziemio, ziemiątko, Nocą nad łóżkiem Świecisz i krążysz Różowym jabłuszkiem. Sny wyogromniały, Ziemio, zieminko, Wszechświat stał w pokoju Świąteczną choinką. Ziemio, ziemeczko, Dróżki gwiaździste Po gałązkach błyskały Mlekiem wieczystem. Trzaskały świeczki, Świerkowe świerszcze, Anioł zaniemówił Najpiękniejszym wierszem. Julian Tuwim

Kochane moje bardzo dziękuję za kartki i życzenia Świąteczne👄 Życzę WAM WSZYSTKIM ZDROWYCH< SPOKOJNYCH I BŁOGOSŁAWIONYCH ŚWIAT BOŻEGO NARODZENIA ❤️ Mocno, mocno WAS ściskam mmmmm i przytulam do serduszka❤️ ❤️❤️

Personalna dziękuję za zdjęcia super z Ciebie kobitka👄👄 Jeszcze raz dziękuję WAM WSZYSTKIM za pamięć i piękne życzenia👄 A ja nawet nie mogłam WAM przesłać życzeń na @ przez ten zepsuty komp :( :( tak mi przykro :( Mocnoooooooooooooooo każdą przytulam mmmmmmmmmmm❤️

Witam świątecznie ❤️ rozpalm w kominku teraz zapalam lampki na naszej magicznej choince.A teraz zaparzam kawkę (_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_) herbatkę(_+(_)+(_)+(_)+(_)+(_)+(_)+(_)+ a i herbatka dla Pszczółki {_}{_}{_}{_}{_}{_}{_} oraz inusia (_)*(_)*(_)*(_)*(_)*(_)*(_)* mam jeszcze makowiec i serniczek. Na wigili był brat mojego m nie było był u swojej siostry dzisaj go też nie bedzie ani jutro przychodzi się tylko wyspać Pozdrawiam Was świątecznie buziam ❤️👄 -

Witam w świąteczny poranek, jak tu miło , już kawą pachnie, już świeci się choinka:) Dziękuję Betuś👄 Wczoraj zapomniałam na naszej choince zawiesić aniołki szklane co mam nadzieję mogę zrobić dziś , na gałązce przycupną też dwa grzybki, mające jakieś 45 lat:) Wigilia u mnie była spokojna , wesoło było przy rozpakowaniu prezentów. Oczywiście mała była tak przejęta tym że gwiazdka przyniosła jej rower że aż ...... posikała się z wrażenia :D i musiała się przebrać. Ja też nie byłam lepsza, co prawda nie posikałam się:D ale pochlapałam i też przebierałam się dwa razy:D nie wiem co to może dla mnie oznaczać na przyszły rok, bo podobno jaka wigilia taki cały rok:D Dziś za oknem ponowa , czyli spadł nowy śnieg, jest go dużo , więc zima jakby przybrała nową szatę. Na obiedzie mam gości i pewnie będą do wieczora, ale mam nadzieję że uda mi się tu jeszcze wpaść. Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz życzę wszystkiego najlepszego👄👄

witam świątecznie wczoraj padłam jak kawka, o 22 już spałam:P Tokina buuuuu za późno napisałaś, że koniecznie trzeba mieć na sobie coś nowego w wigilię:o no chyba, że bransoletka się liczy, to nie będzie źle:P przez ostatnie dwa dni wsio się topiło, dziś w nocy znów zasypło i wciąż sypie i sypie.... dziś idziemy do teściowej, więc czeka nas leniwy dzionek:) do zobaczyska później kochane moje👄

Zuuziczku pisząc o tym żeby ubrać koniecznie coś nowego, miałam na myśli to że skoro w wigilię ubieram się w coś nowego to i przez cały rok uda się coś nowego nabyć i nosić :D ale to tylko taki mój przesąd bo zwykle zakładałam coś już używanego i później ciężko mi było coś sobie kupić a skoro w tym roku wszystko zmieniam to też chciałam zmienić i w wigilię :) Tym bardziej że w tym roku wciąż sobie coś nowego kupowałam , nawet dwa dni temu udało mi się kupić sobie nową kurtkę bo w poprzedniej poszedł mi zamek a nie było czasu na naprawianie. Jednak gdybym miała w sobie trochę więcej odwagi to kupiłabym czerwoną kurtkę, którą przymierzałam, leżała na mnie jak ulał, jednak praktycyzm wziął w górę i wybrałam granatową ,eh, dziś trochę żałuję....

Zuuzik Tokina🖐️❤️ stawiam na stole ciepły rosołek z makaronem (____________________________________________________) drugie danie ;kluski22222@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@22 a z mięska mam ;królika####################33 udka z kaczki $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ rolady wołowe %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% oraz udka z kurczak&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& do tego kapusta czerwoA @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ oraz sałatka z ogórków,papryki,oraz cebuli %%%%%%%%%%%%% oraz kompocik (_____________) sosik z rolad {____________] albo z królika(______________) życzę smacznego i udanego dnia❤️👄

Witam świątecznie :) Mam nadzieję, że fajnie spędzacie święta, bo tu taka cisza...😍 U mnie chociaż pada bez przerwy deszcz, to i tak w serduchu świątecznie. Wczoraj co prawda miałam mały zgrzycik, bo padła mi lodówka, ale dziś już przetrawiłam problem, nie mam innego wyjścia jak po Nowym Roku kupić nową. Oby mi tylko w nadchodzącym roku nie padały inne sprzęty :( Beti jak zwykle i niezawodnie zaserwowała obiadek. To ja ustawiam tacę z przeróznymi ciastami, kawusie, herbatkę z cytrynką.... (__@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ )....... Buziaczki dla wszystkich 👄

I ja zaglądam - częstuje sie wszystkim co Beti i Poetka na stole postawiły. mniam mniam świąteczne smakołyki :P Ja zapraszam na gorący poncz - zrobił mój syn i podaje z plasterkami pomarańczy i skórką pomarańczową - pychota Choinka nasza błyszczy świątecznie http://img257.imageshack.us/f/choinka2008.jpg/ - w kominku ogień buzuje - pachnie łakociami cóż więcej chcieć? nie dziwie sie że Poetka nawet lodówką nie była w stanie się zdenerwować :D Uściski dla Wszystkich ❤️

Witam Ojejku mogę jeszcze dzisiaj powiesić coś ode mnie na naszej choince?!.Jak mówią lepiej późno niż wcale:0:) ja powieszę serduszka z piernika,nie wiem co symbolizują,hi,hi ale mam sporo a chyba jeszcze nikt takowych nie zawiesił. Dziewczynki jeszcze raz serdecznie dziękuję za życzenia i od siebie składam Wam moc gorących,ciepłych i serdecznych życzeń. Terterek tak nam ślicznie napisała o każdej z nas parę słów,ach Terterek Ty słodki miód na nasze smutne serca;):) Dziewczynki ja chciałabym napisać co już pisałam nie raz i pewnie nie raz jeszcze napisze,dziękuję Wam serdecznie za to że jesteście,że zawsze jak tu przyjdę zastanę parę z Was,a czasem nawet wszystkie.To cudowne i dla mnie najbardziej cenne i bardzo ważne,wprost nie do wyrażenia i opisania jak wielką rolę odgrywacie w moim szarym życiu.I nawet Łasiczka przesłała życzenia,wzruszyłam i ucieszyłam się bardzo:):) Łasiczko odezwij się plissssssssssssss No i Terterek oczywiście miałaś rację pierniczki polukrowane i poczekoladowane zrobiły się miękkie,już zęby nie lecą:p a co najważniejsze są pyszne,dzięki za przepis. No i co więcej?!,oczywiście objadałam się jak prosiaczek,teraz czuje się jak w ósmym miesiącu ciąży.Dobrze że Święta są tylko dwa razy w roku bo chyba zajadła bym się na śmierć,oj niedobrze być łakomczuchem. Całuję gorąco każdą z Was razem i osobno👄usta]👄👄 Z Bonitą nawet przełamałyśmy się opłatkiem,jak tu się nie wzruszyć?!

hoł hoł hoł jak mówi Mikołaj:P jestem na posterunku, obżarta na maxa:P raz słone raz słodkie i tak na przemian:P telewizornia mi nie chodzi, więc wpadłam na chwilkę na cafke:)

Ja też macham łapką ,bo niestety grzeszyłam strasznie i nawet nie chcę myśleć ile waga pokaże jutro:( ale co tam, może jutro ale od poniedziałku trzeba będzie wziąć się w ryzy.

no pięknie, piszę bez składu i ładu oczywiście miałam na myśli że jeszcze jutro sobie pofolguję ale od poniedziałku........

Kochane dziewczynki❤️ Przepraszam,że dopiero teraz,ale za prosto z serca...... Z całego serca składam Wam wszystkim najserdeczniejsze świąteczne życzenia: Zdrowych,pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Dużo szczęścia i radości❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Całuję Was wszystkie gorąco👄👄👄👄👄 Ja mam już 4 kilo więcej😭

Witam świątecznie rozpalm w kominku teraz zapalam lampki na naszej magicznej choince.A teraz zaparzam kawkę (_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_) herbatkę(_+(_)+(_)+(_)+(_)+(_)+(_)+(_)+ a i herbatka dla Pszczółki {_}{_}{_}{_}{_}{_}{_} oraz inusia (_)*(_)*(_)*(_)*(_)*(_)*(_)*widzeże dziewczynki smacznie jeszcze śpią ja wstalam rano już o 7 byłam w kościółku z córką i tatę jak już pisałam że mojego m nie ma przychodzi sie tylko wyspać a wczoraj ledwie przyszedł rano mów powiedziałam że to jest ta rodzina co nie pije no ale tyle moich problemów buziam wa Wszystkie. Udanego dzionka ❤️

stawiam na stole ciepły rosołek z makaronem (____________________________________________________) drugie danie ;kluski22222@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@22 a z mięska mam ;królika####################33 udka z kaczki $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ rolady wołowe %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% oraz udka z kurczak&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& do tego kapusta czerwoA @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ oraz sałatka z ogórków,papryki,oraz cebuli %%%%%%%%%%%%% oraz kompocik (_____________) sosik z rolad {____________] albo z królika(______________) życzę smacznego obiadek odgrzany bo dzisaj nie gotowała mama ale zapraszam

To i ja się witam Dziś już nareszcie trochę spokoju. To przynajmniej troszke poczytałam co pisałyście. WSZYSTKIM WAM kochane dziękuję za pamięć! za cudowne życzenia a przede wszystkim za to,że JESTEŚCIE❤️❤️❤️❤️ Pomimo tego,że ostatnio mało do Was zaglądam,to wiedzcie,że swiadomośc o tym,że "WAS MAM" daje mi poczucie siły ,ciepła ,wspólnoty i radości oraz powera do wszystkich moich działań.....Jest to cudowne uczucie.Jeszcze raz DZIĘKUJĘ❤️❤️❤️❤️ Dziewczynki jesli pozwolicie to i ja coś powieszę na choineczce.....mam takiego czerwonego bucika...bardzo Beti👄 jesteś rannym ptaszkiem... o 9.00już po kościółku.Co do m to dobrze,że do tego tak podchodzisz,staraj się jak najmniej przejmować,choć domyslam się,że to trudna sytuacja.Ale Ty na szczęście jesteś silną kobietką❤️ Pozdrawiam wszystkie świątecznie

oj..połknęłam słowa....chodzi oczywiście o takiego czerwonego bucika baedzo starego,ale jest moją ulubioną ozdobą choinkową więc jeżeli pozwolicie to zawieszę go na naszej choineczce..

Witam serdecznie widzę że Beti dba o nas od samego rana i kawusię i obiadek zaserwowała , nic tylko korzystać z takiej opieki i odpoczywać , odpoczywać , odpoczywać , dziękuję Betuś, wszystko jest przepyszne. Witam Cię Marijko , dziękuję za życzenia i za to że znalazłaś trochę czasu by tu wpaść i poczytać. Cieszę się że masz wreszcie chwilę wytchnienia od obowiązków, na złapanie drugiego oddechu. Twój bucik pięknie się prezentuje na naszej choince, w świetle lampek zapalonych przez Beti. U mnie dziś spokojnie, są tylko dzieci, nie spodziewam się dziś gości,ale jakby ktoś wpadł nie zapowiedziany to też byłoby miło:) Też nie gotuję dziś , bo od wczoraj dużo zostało , więc spokojnie mogę zaserwować cały obiad, ale że Beti podała rosół więc ja tylko dorzucę - ziemniaczki, rolady z indyka, schab faszerowany, cycuszki z kurczęcia faszerowane i surówkę z kapusty pekińskiej, smacznego:)

Dziewczynki , mam pytanie czy w tym roku pamiętałyście o zrobieniu pachnącej kuli według przepisu Tereterka? Ja nie miałam wcześniej czasu ale dziś wykonałam to wspaniale pachnące cudo i muszę Wam powiedzieć że mam teraz trzy, każda z innego roku:) Machnę im fotkę i ugotuję w garnku. Są piękne i nadal zajefajnie pachną:)