Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Bonitko mnie nie chodziło o wyjazd z kims znajomym tylko tam na miejscu, raczej smutno tak samej chodzić wszędzie :O przydałoby się jakieś ramię do wsparcia :)

No ja tez nie wiem co stalo sie z tymi ogorasami:O Mam nadzieje ze nastepna partia bedzie lepsza. Tym razem wybieralam troszke wieksze ogorki, nie takie malutkie jak wczesniej. Zuzik ja bede mieszkac w hotelu. Niestety jest to pokoj dwuosobowy, twz, standart economy class. Jest troche mniejszy i ma tylko drzwi balkonowe, balkonu niet:( Za to widok nad morze jest:) Musze niestety oplacic spanie za dwie osoby, jedzenie na szczescie tylko za jedna:)

a mnie się wydawało że to właśnie większe ogóry mają tendencję do dziur w środku, a te małe są bardziej zwarte, widocznie jeszcze muszę się dużo uczyć :D a wiecie że moje ogóry pachną ziołami ? rosną sobie przy mięcie , melisie i lawendzie i tak pachną:D wszyscy bardzo je chwalą , jakie dobre :D

no właśnie to niesprawiedliwie żeby nie dbać o singli mnie trochę byłoby straszno jechać samej, nie mam takich doświadczeń, ale doskonale rozumiem kogoś kto woli pobyć sam i totalnie się wyciszyć:)

Tokina ja jestem duza dziewczynka. Przewaznie jak ktos chce towarzystwo to sobie znajdzie. Towarzystwo jest w restauracji, przeciez nie bede sama siedziec przy stoliku. Moge tez znalezc towarzystwo niezobowiazujaco na jedna wycieczke. Ale nie chce z nikim jechac. Moja kolezanka jeszcze z Polski, ktora teraz mieszka tutaj i ktora bardzo lubie, nawt odwiedzamy sie raz do roku, bardzo namawiala mnie na wspolny wyjazd do Egiptu. Jej malzyk nie ma ochoty jechac i ona szuka towarzystwa, bo nie lubi sama. Ale ja nie chce. Co innego poplotkowac i spedzic razem dwa dni. Ale na urlop? Nie! Albo z malzykiem albo sama. I nie traktuje tego jako nieszczescie. Bede robic na co mam ochote i to mi pasuje.

no to super Bonitko , jeśli tak chcesz to oki, ja pewnie czułabym się zagubiona zupełnie w innym kraju, no ale Ty się wszędzie dogadasz a ja niestety nie kumata jestem w innym języku:(

ojej zapomniałam zapytać jak Twoje plecki, czy lepiej ,czy jednak będzie wizyta u wracza ?

A zreszta to jest wyjazd autobusem i wszyscy beda mieszkac w tym samym hotelu. Niekoniecznie musze byc sama, jak nie zechce. Jest nawet bogaty program wycieczkowy, codziennie zwiedzanie innej wyspy ale ja nie rezerwowalam wycieczek z gory, z wyjatkiem jednej do Parku krajobrazowego jezior. Tam zle bedzie dojechac w pojedynke. Jak mi bedzie pasowac towarzystwo, moge sie wycieczkowac z grupa. A jak beda tylko rencisci z wnukami( u nas od poniedzialku zaczynaja sie wakacje letnie) to wole sama na wlasna reke a nie w grupie. W koncu to Europa.

ja tam jestem stadna dziewczynka, wyjechać sama to niekoniecznie, ale w domku sama lubię pobyć:P jedna dziewczynka młodsza już wykąpana padła i śpi, druga siedzi obok mnie i ogląda wejście smoka:P

No wlasnie Zuzik jak placy? Plaster poskutkowal? A myslalam ze goscie juz wyjezdzaja:O Oj biedne kociatka:O

Witam wieczorkiem :-)! Beti! miłego pobytu i wspaniałej zabawy! :-) Tokinko Ogórkowa :-D! Gratuluję przetworów! Ja niegdyś robiłam dużo, teraz nie mam weny i muszę wszystko kupić :-O

plasterek pomógł na kilkanaście godzin i znów boli:o goście najprawdopodobniej do niedzieli:P a kotki, czarny sobie radzi, jak czuje się osaczony to fuka i bachorków nie dopuszcza do siebie, burasek albo poddaje się pieszczotom, albo ucieka:P

Ferie zaczynaja sie w poniedzialek i potrwaja do 15 wrzesnia Zuziku. U nas jest troche inaczej. Ferie sa czesciej ale tak po 10-15 dni. W czerwcu byly dwa tygodnie wolne. Takiej laby i tak fajnie jak u nas, laba cale 2 miesiace, to tutaj nie ma:O

Bonitko teraz dopiero wakacje ? to u Was nie tak jak u nas że od końca czerwca dzieci nie chodzą do szkoły ? czy może mają krótsze wakacje a może przedłużone jednak do końca września? jak to jest ? Zuuziczku , też jak Ty lubię w domu być sama i wtedy jest mi najlepiej, przez co teraz kiedy Małż ma wakacje i wciąż jest w domu młyn to nie jestem szczęśliwa :( i właściwie to czekam kiedy te wakacje się skończą :( Z domu wolę wyjeżdżać sama ale niekoniecznie poza domem lubię być sama, zawsze znajduję jakieś towarzystwo:D

Bonitko wcześniej dostałam odpowiedź niż wysłałam posta :D Bechemootku gdybyś miała własne ogóry to też siedziałabyś w kuchni i wena sama by przyszła :D

A co bedzie jak Malzyk pojdzie na emeryture Tokino? Musisz sie przestawic. Ale Ty masz duzy dom takze nie bedziecie sobie dreptac po pietach:P

o właśnie też dziękuję za ten zakwas burakowy, co prawda z anemią nie mam nic wspólnego ale nigdy nie wiadomo czy kiedyś się nie przyda, a warto wiedzieć jak się go robi, bo słyszałam że jest naprawdę skuteczny.

Tutaj jest tak Tokino ze terminy ferii letnich sa rozne w zaleznosci od Landu. W Bavarii teraz sa ferie, a w Hamburgu akurat sie skonczyly. Troche to glupie moim zdaniem, ale mozna w ten sposob lepiej wykorzystac osrodki wczasowe. U nas wszyscy chca w jednym terminie bo sa wakacje:)

Zuuziku, leczo zawekowałam dla wyjazdowych chłopaków :-D. A barszczyk mam zalecony na anemię i owszem. Mogę też czerwone wino ;-):-p

oj to to :( Bonitko, tego się boję, a to już może się stac za dwa lata 😭 niby sobie nie musimy wchodzić w drogę ale jednak ciągła obecność mnie denerwuje, jakoś nie mogę się wziąć za generalne porządki :O ciągle odwlekam, na po wakacjach :D

Tokino, ten zakwas buraczany matuś kisi często bo robimy barszcz czerwony na tej bazie - szczególnie w wigilię!!!

A ja zerwałam już chyba z 15 dorodnych cukinii i oprócz piernika z cukinii nie zrobiłam z nimi nic:O wszystkie poszły do rąk synowej :D a ciągle sobie obiecuję że zrobię leczo i jakoś nie mogę się zabrać :(

czyli można go wykorzystać również na barszczyk do obiadu, super, w takim razie jutro próbuję zrobić to cudo :D

Czy barszcz z zakwaszonych burakow jest bardziej skuteczny jak ten klasyczny? A moze chodzi tylko o walory smakowe?