Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik:)

slub w plenerze

Polecane posty

Gość pytajnik:)

slyszalam wiele zlych opini na ten temat... dlaczego ludzie sceptycznie do tego podchodza

Ale chodzi o sam ślub czy również o wesele? Bo ze ślubem kościelnym to odpada. Na cywilny trzeba znaleźć urzędnika który się zgodzi poprowadzić ceremonię.

Gość ??
dlaczego koscielny odpada?

Znajdź mi księdza który odprawi mszę weselną poza kościołem.

Ślub kościelny w plenerze Organizacja ślubu kościelnego w plenerze jest prawdziwym wyzwaniem. Prawo kanoniczne zabrania bowiem udzielania sakramentu małżeństwa poza kościołem. Dużo trudniej tu o "luźną" interpretację zapisu o wyjątkowych okolicznościach, które sprzyjają odstępstwom od tej zasady. Nie ma jednak rzeczy nie do przeskoczenia zapewnia Agnieszka Wawrzeniuk-Zając z firmy LiLea. Jeśli znajdzie się w rodzinie ksiądz, można liczyć na zgodę władz kościelnych na ślub w plenerze lub w zabytkowym miejscu. To ze strony o tematyce ślubnej.

Gość ??
moze sie uda;) nie rozumiem dlaczego nie:) dziwne prawo:) BOG PRZECIEZ JEST WSZEDZIE:)

Gość aaajjjj
slub w plenerze- fajna sprawa- ale...... takie ceremonie planuje sie duzo wczesniej....a pogode ciezko zaplanowac...co chwile sie zmienia- jednego dnia swieci pieknie slonce a drugiego leje deszcz...z tym sadze moglby byc duzy problem a ksiadz moze i by sie zgodzil- tylko ciekawego ile by ta zgoda kosztowala ;)

Gość caca
Moja firma ORGANIZOWAŁA SLUBY CYWILNE I KOŚCIELNE A TAKŻE HUMANISTYCZNE W PLENERZE W CAŁYM KRAJU - chętnych zapraszam do kontaktu a szczegóły znajdziecie na naszym blogu: blog.perfectmoments.pl

Gość ??
a jednak sie da:) ile organizowaliscie ''koscielnych'' slubow w plenerze??:)

Myślę, że slub w plenerze to piękna sprawa. Ale z kościelnym może być problem. Tak jak napisano wyżej trzeba mieć specjalne pozwolenie od władz kościelny, ale niestety nie jest prostym zdobycie go. :) Moi znajomi próbowali cos takiego załatwić, ale się nie udało. Być może za późno zaczęli się ubiegać, bo tylko pół roku wcześniej. Myślę jednak, że jesli będzie zgoda to i ksiądz się znajdzie i wcale niekoniecznie trzeba będzie mu zapłacić. W końcu każdy ma jakiegoś znajomego księdza, albo znajomych, którzy mają znajomego księdza...:)

Gość Bloneska
Ślub w plenerze to trudny temat ale możliwy. Jednak jeśli ktoś jest zdeterminowany to lepiej zdecydować się na zlecenie organizacji takiego ślubu konsultantce ślubnej. Takie osoby naprawdę doskonale znają się na tych sprawach i mają sprawdzone sposoby na załatwienie różnych kłopotliwych spraw. Ja miałam do czynienia z firmą royalday.pl i uważam, że szkoda czasu i nerwów na załatwianie wszystkiego na własną rękę. Lepiej zlecić to komuś obcykanemu w temacie.

Gość Met Bud
Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej.

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!