Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunia789

Usg - Czy można?

Polecane posty

Gość Niunia789

Witam :) 30 marca zrobiłam usg, jutro zapisałam się również do lekarza tylko innego, czy tylko 9 dni różnicy między USG może w jakimś sensie zaszkodzić dziecku? Czy lekarz może mi odmówić zrobienia USG? W poniedziałek będe w 7 tygodniu ciąży :).

Gość nie zaszkodzi na bank
lekarz nie odmowi na pewno chyba ze na nfz- tam sie rozne rzeczy zdazaja :) powodzenia :)

Gość Niunia789
Wróciłam od lekarza , nie moge powiedzieć że wróciłam z USG ;/ . Lekarz nie wykonal mi USG ponieważ stwierdził że to za wcześnie...a tak jak pisałam w poniedziałek będe w 7 tygodniu ciąży...Możliwe jest to iż jest za wcześnie?

Gość oooojjjjjj
usg jest bezpieczne!! na nfz robia go ze 3 razy w ciązy pewnie z oszczędności a u prywatnego na każdej wizycie - mi w 6 tyg usg dopochowe i biło seduszko - ale przez brzuch by niebyło widac - zależy jaki sprzęd ma twój lek

nochyba najwczesniej usg sie robi w 8 tyg... tak mi dzisiajna wizycie w recepcji babka powiedziala.. moze nie ma sensu wczesniej...

7 tydzien z miesiaczki z usg 6 czyli faktycznie 4 od zapłodnienia, lekarz nic nie mowil ze zawczesnie serducha jeszcze slychac nie bylo

Gość 8507
Ja byłam w 5tc u lekarza, zrobił mi USG przez powłoki brzuszne i było widać fasolkę. Wszystko zależy od sprzętu.

Gość mama w lipcu 2010
częste USG nie szkodzi. Pozdrawaim.