Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co z choinki sie urwała

Ile waży Wasz dwulatek?

Polecane posty

Moja córka w lutym skończyła dwa latka i waży 11,5 kg.Lekarka twierdzi ze to za mało.Dodam ze córka rozwija siie prawidłowo,dużo mówi,chodzic zaczeła w wieku 10 miesiecy. Ile ważą Wasze dwuletnie dzieciaczki?

Gość ło żesz ty
weź i poszukaj na forum, ciągle magluje się ten temat, nawet przedwczoraj odpowiedziałam na ten sam wątek. Mój dwulatek marcowy ma 13,300 i 91 cm

mój synek w wieku 2 lat ważył 13,100 i miał 92 cm...obecnie ma 3 latka i waży 15 kg i mierzy 110 cm...on raczej nigdy nie bedzie gruby...to uwarunkowanie genetyczne...za chudy tez nie jets taki w sam raz...ponoc dziewczynki sa drobniejsze od chłopców...sama piszesz, ze sie pięknie rozwija...takze wszystko jest ok...jak by miały nadwage tez bysmy sie martwiły...takie sa matki...

Gość hs9fhs
moja onczy wmaju 2 latka i wazy 9,5 kg

No dobrze, a jak ze wzrostem? Statystyki statystykami i nie każde dziecko się w nie wpasowuje - dzieci są różne. Jeśli nie jest też zbyt wysoka (czytaj: nie jest chudzielcem) to porobiłabym podstawowe badania, miała sprawę na uwadze - i w przypadku dobrych wyników nie szukałabym dziury w całym."To za mało" tworzone jest na podstawie średniej statystycznej, czyi średniego wzrostu dzieci w Jej wieku a wiadomo, że jeden dwulatek ma 85 cm wzrostu a inny już 95.

Przed chwila ją zmierzyłam i ma 86 cm wzrostu.Czyli te 11,5 kg to rzeczywiscie za mało?

I wcale chudzieńka nie jest. Twoja pani doktor przyrównuje do siatek. Niektórzy lekarze woleliby żeby dziecko było odpowiednio upasione, byleby wpasowało się w statystyki :/ Moi znajomi (małżeństwo, oboje ponad 190 cm wzrostu) musieli zmienić pediatrę, która notorycznie wpisywała w kartę, że dziecko nie rozwija się prawidłowo bo.. było za wysokie na swój wiek.

Córka ma non stop wpisywane w karte i ksiazeczke zdrowia-HYPOTREPSIA co oznacza niedobór masy ciała :O Dodam ze corka uwielbia mieso wiec chyba taka jej uroda ze jest szczuplutka.

moja córeczka ma prawie 3 lata waży 11,500 kg i ma 90 cm wzrostu... :P zawsze była drobna żadna lekarka nei wpisuje mi do karty że moje dziecko nie rozwija sie prawidłowo :P taka jej uroda po prostu :D

Ok,przestaje sie martwic bo widze ze Wasze dzieci ważą podobnie :)dziekuje :)

Moja córcia ma 2latka i 4 miesiące. Waży 11,7kg. wzrost 83cm. Jest mała i drobna ( w przeciweństwie do mamusi i tatusia, he,he,he) ale to o niczym nie świadczy. Każde dziecko jest inne a jedynym miernikiem jest siatka centylowa. Jeśli dziecko mieści się w normach siatki, wszystko jest ok;-D

Gość mama 2-latka
Kamilka, kolejny topik, w którym ci zaraz zwrócą uwagę, zę on ma nadwagę, bo tka prawda. Ma sporą. Znajomej suyn ma 16 kg i dostał skierowanie do endokrynologa z powodu nadwagi, Weź się kobieto tym zainteresuj.

Gość mama83
Mój synek za miesiąc skończy 2latka. Waży 14kg i ma 87cm wzrostu.

Gość moj dwutalek
moj jest ze stycznia i ma teraz 96cm i 17200 wagi, nie jest gruby :P