Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmami776

mloda mama ma pyt..

Polecane posty

Gość mmmmami776

mianowicie moja 3 mies corka od 3 dni ma w nocy i rano katar. tzn nie widac go ale slychac ze przeszkadza malej w oddychaniu.ma w nosie zaschniete ,,kózki". rano pryskam jej do nosa roztwor wody morskiej i pozniej juz oddycha normalnie, brak wydzieliny. i tak do nocy. Czy w takiej sytuacji moge wyjsc z nia na dwor? czy powinnam zastosowac jakies srodki na katar?

Gość wiec takk,,
jak ma katar ale nie ma goraczki to mozesz wyjsc nawet dobrze zrobisz jak sie przejdziecie lepiej sie bezdie jje oddychac

na dwór możesz wyjść ja najbardziej, przeciez katar to zwykła rzecz, jeszcze nie raz się maluchowi przydarzy ;-) tylko ubierz dobrze, nie wystawiaj na wiatr - tak samo jak bez kataru - a nosek się oczyszcza jak u dorosłego, trochę to musi potrwać ;-)

tak jesli nie ma goraczki ,kaszlu ,tylko ze powinnas wmiare mozliwosci oczyscic nosek czy gruszka czy aspiratorem bedzie lepeij jej sie oddychało

Jako doświadczona już mamuśka napiszę ci że moim zdaniem to dziecko ma zbyt sucho w pokoju może też zbyt ciepło. Moja rada to nawilżacz powietrza + dobrze przewietrzyć przed snem. A do noska kolka kropli soli fizjologicznej. Nie dawałabym dziecku żadnych (!!!) leków, witamin itp bo to zupełnie niepotrzebne. Spaceru dużo z maluchem, szczególnie jak jest deszczowo i mży i tak jak napisałam wyżej wietrz mieszkanie, nawilżaj i będzie ok. Nawilżacz parowy (nie ultradźwiękowy) ponad to ma jeszcze jedną zaletę....szum nawiżacza doskonale wycisza i usypia maluszka. Moje dwie córcie niesamowicie szybko usypiały przy tym szumie :-D Zresztą co tu dużo mówić....ja też śpię jak suseł przy tym szumie:-D

Sorki za błędy ale moje maluchy "załatwiły" mi klawiaturę i mam w niej braki :-D

Gość ej powiedz
a moja ma juz tydzien taki katar, od wczoraj jest on taki zielony-ropny. przeszkadza jej w jedzeniu, spaniu, piciu... do tego doszedl kaszel. i znow czeka mnie wizyta u lekarza :(