Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stosuje stosunek przerywany

jestem 4 miesiace po porodzie chce juz byc w ciazy maz nie

Polecane posty

nie godze sie na tabletki anty wiec mamy stosunek przerywany i nadmienie ze kochamy sie raz a czasem nawet 2 razy dziennie..czy mam szanse jakos zajsc w ciaze..ps.mialam cesarskie ciecie ale juz dobrze sie czuje

Gość o tak o
po cc tak na prawde nie wskazane jest zajscie w ciaze do roku po zabiegu. ale wstrzymaj sie chociaz pol roku zeby wszystkie zmiany ktore zaszly w twoim organizmie w czasie ciazy sie cofnely - co dzieje się przez okolo 6 - 8 miesiecy poporodzie.

Gość gosijka
ja jestem 9 miesiecy po porodzie, tez nie raz myslalam o ciazy, bo niewatpliwie jest to piekny okres, jednak wzielam wszystkie za i przeciw, szczegolnie to, ze jednym dzieckiemmusze sie teraz zajac ipostanowilam troche poczekac, moze i Ty powinnas? Wychowywanie dziecka, gdy Mama jest w ciazy wcale nie jest takie latwe, szczegolnie, ze nie mozna dzwigac, a wiadomo, ze dzieci lubia byc noszone ...... zrobisz jak uwazasz, ale stosunek przerywany hmmm chyba sa jakies szanse, ale jakie?? Nie wiem :/

Gość Rok przerwy
po cesarce to minimum oślico!!! nie mówił Ci lekarz? podejrzewam prowokacje bo az tak bezmyślnym nie można chyba byc??

chce miec drugie dziecko bo juz mam 34 lata i to moje pierwsze dziecko a chce zajsc w ciaze by nie oddawac corci do zlobka bo nie ma kto mi pomoc w wychowaniu tzn isc dalej na zwolnienie potem na macierzynski i cieszyc sie widokiem 2 urwisków..strasznie kocham dzieci

Gość Rok przerwy
jak Ci pęknie macica to się nie nacieszysz widokiem dwoch urwisków! nie bez powodu zaleca się po cesarce odczekać przynajmniej rok!

Gość MamaEnyi
idz do lekarza gina i zapytaj

Gość o tak o
to zaczekaj przynajmniej az te 6 mieiecy minie, pojdz do lekarza, niech cie zbada czy wszystko ok i czy juz mozesz no i wtedy do dziela :P chociaz moim daniem 4 miesiace po porodzie.... a nie boisz sie ze w miejscu szycia peknie ci macica? przeciez dziecko kopie i o niezle juz od 5mca

no wiem gin mi mowiła ze rok mam czekać ale serce mi peknie jak mam takie malutkie dziecko oddac innym za 2 misiące konczy mi sie urlop macierzynski..to macica by nie wytrzymała?a moze u mnie inaczej by było przeciez kazda kobieta jest inna

Gość na dwoje
ja też jestem 4 mies po cc i spóźnia mi się miesiączka, mam nadzieję ze to tylko zaburzenia hormonalne bo inaczej mój ginekolog mi łeb ukręci :o po cc minimum 8 miesięcy powiedział ze trzeba odczekać z kolejną ciążą

Gość o tak o
ja bym ci nie radzila, jest bardzo duze ryzyko ze tak bedzie. nic nie poradzisz, chyba ze chcesz ryzykowac... widzisz nawet lekarz ci tak mowil, a nie mozesz na wychowawczy isc ?

Gość jaka durna baba
to mi cuchnie prowokacją

Gość serce rośnie
1/10 marne prowo

Gość ponad 5 lat stosowaliśmy stosu
nek przerywany i wpadki nie zaliczyliśmy gdy zapragnęliśmy dziecka musieliśmy iść na całość i udało się od razu;) jeśli Twój mąż zna się na rzeczy, to nie będzie łatwo tym sposobem począć dziecko;)

Gość gosijka
jeszcze dodam, ze ja jestem po porodzie naturalnym a nie po cc :) Jednak uwazam, ze powinnas poczekac. Co z tego, ze teraz mojdziesz na zwolnienie, macierzynski itp. jak po kolejnym macierzynskim bedziesz musiala wrocic do pracy i wtedy bedziesz musiala oddac jedno dziecko do przedszkola, drugie do zlobka, no chyba, ze znowu bedziesz chciala zajsc w ciaze ;/ bez sensu nie?

Gość o tak o
dokladnie - wszystkie zmiany jakie zaszly w czasie ciazy cofaja sie do okolo 6 -8 miesiecy po porodzie. ciaza jest niewskazana zarowno po porodzie cc jak i sn w tym okresie

tez mi sie wydaje, ze prowo, ale.... wcale nie trzeba czekac roku , moj lekarz twierdzi, ze najwazniejsze sa pierwsze 3 miesiace po cc, jesli cos sie zle zabliznilo to nie ma znaczenia czy sie zajdzie w 4 miesiace czy w 4 lata po cc - i tak beda problemy. Jesli jest ok, to mozna juz po 4 miesiacach... Dodam , ze to lekarz z ponad 25 letnia praktyka, ktory mnie wykonywal cc, zero problemow, blizna ledwo widoczna, artysta! :P Czy masz szanse? chyba niewielkie, moze po prostu porozmawiaj z mezem i wytlumacz dlaczego chcesz drugie tak szybko :)

Gość jakis bezmózg założył ten
topik, taki powód zeby tak ryzykowac, no kretynek nie brakuje

Gość nie mogeeeee
o kuźwa, jak krolica,

chciałabym iśc na wychowawczy ale jest bezpłatny a my mamy raty do płacenia,nie dalibyśmy rady na jednej pensji ale ja tak bardzo nie chce sie rozstawać nawet na minutkę z dzieckiem a co dopiero kilka godzin:-(

Gość eureka...eureka
no to nie stac was na raty, a ty chcesz kolejne dziecko rodzić? do tego ryzykujac zdrowiem? pomysl troche chociazby o tym dziecku ktore masz. odczekaj troche, popracuj i wtedy zajdz w ciaze.

Gość o nieeeeeeee
podziwiam cie , kochacie sie 2 razy dziennie , 4 miechy po porodzie :)

o nieeeeeeee podziwiam cie , kochacie sie 2 razy dziennie , 4 miechy po porodzie :) Hehehehe ja jestem 3 miesiące po i bez seksu przynajmniej raz dziennie nie wytrzymam ;p

eeeeeeeee my juz po 2 tyg od porodu (sn) kochalismy sie :) nie plamilam juz, macicia tez sie obkurczyla-badala mnie polozna moja mama zaszla 3 mies po cc w druga ciaze i wszystko bylo ok, rodzila tym razem sn

Gość ja:)
widze ze to dosyc stary watek. ale jestem po cc 4,5 miesiaca. po 6 tygodniach od cesarki bylam u gin i pani doktor po usg stwierdzila ze wszystkie zmiany po ciazy juz sie cofnely rana pieknie zablizniona ta w srodku i na zewnatrz i w ciaze moge zajsc jesli bym chciala okolo pol roku po cesarce. tylko ze ja cesarke przeszlam super i praktycznie dolegliwosci zwiazane z nia czulam tyko na drugi dzien po zabiegu. Tak wiec kazda kobieta jest inna:) najlepiej zapytac lekarza

Gość ja mam troche podobnie
pierwsze dziecko urodziłaś w wieku 34 lat? Trochę późno, chociaż ja mam 31 i nie mam dzieci, ale skoro tobie sie udało to mi też :) pozdr.

Gość ja:)
Mam znajoma ktora urodzila w wieku 35 lat zdrowego bobaska i tez pierwsze tak wiec wiek nie jest regula, ciaze przechodzila bez problemow a ja w wieku 23 lat do polowy ciazy lezalam i musialam sie bardzo starac zeby utrzymac. powodzenia

Gość kto ci karze isc do roboty
Ja ju z9 lat po urodzeniu i mąż mnie nie wywala do pracy. Zeby robić sobie dzieci by nie pracować to trzeba być po...........