Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nintendoo

jak to jest z miesiączkami po ciąży i porodzie? mam pytanko, pomóżcie mamy

Polecane posty

Gość nintendoo

urodziłam pół roku temu, zawsze miałam nieregularne miesiączki, zdarzało się, że nawet po 40parę dni:o, ale myślałam, że po porodzie się to trochę zmieni, tymczasem po 5 miesiącach dostałam pierwszy okres, miałam 10.03. - dziś jest 13.04., a u mnie brak @...teraz mam stracha, że jestem znów w ciąży albo znów mam nieregularne cykle, jak to u was jest?

Gość ja po 3 miechach
dostałam pierwszy i trwał 26 dni :O mimo tabletek anty. kolejny trwał 6 dni, a teraz miałam i trwał 2 dni ale lało sie ze mnie jak z kranu :O

Gość serce rośnie
Zaraz po porodzie pierwsze miesiączki mogą być jeszcze nieregularne zwłaszcza jeśli nadal karmisz. Byc może nigdy bez farmakologii nie uda Ci się ich wyregulować idealnie

Gość nintendoo
tak, karmię piersią nadal i zamierzam jeszcze kilka miesięcy...zawsze miałam problemy z tymi nieregularnymi miesiączkami...tylko jak brałam tabletki to było ok:o...dzięki za odpowiedź, jestem trochę spokojniejsza, aczkolwiek test będzie wskazany:)

Ojeeej współczuję, też bym schizowała, że to ciąża... Słyszałam właśnie, że mogą się miesiączki rozregulować. Ja akurat dostałam niedawno, a jestem 3 miesiące po porodzie. Ale u mnie było "standardowo". 6 dni, lekkie krwawienie. A lekarz nic nie mówił??

Gość nintendoo
scifi- krwawienie mam średnio 2dni sporo i 2-3dni "resztki, ale bardziej chodzi mi o odstępy między miesiączkami...kiedyś, przed porodem miałam nieregularnie, nawet co 40parę dni, no i myślałam, że może po porodzie się to zmieni, ale znów nie mam miesiączki w terminie i teraz nie wiem czy to ciąża, czy tak może być, ale tu dziewczyny piszą, że może:) poza tym z mężem uważamy i rzadko uprawiamy seks przez te schizy...

Ja bym bez seksu chyba nie wytrzymała hihi :D No to niestety nie pomogę, bo to mój pierwszy okres po porodzie...

Gość serce rośnie
Test zrób dla własnego spokoju, ale ja bym nie panikowała, a na przyszłość pomyślała o lepszym zabezpieczeniu

Gość Przemka
U mnie mija 5-ty miesiąc po porodzie i ani widu ani słychu okresu. A wolałabym już wiedzieć na czym stoje. Dziecko praktycznie na mm, tylko w nocy podjada z piersi.

Gość violusieńka
ja dostałam pierwszą @ 1,5 roku po porodzie nastepna spóżniona o 1,5 miesiaca(tez zrobilam test dla pewnosci bo nigdy nie wiadomo hehe) .tez mialam zawsze nieregularne myslalam ze po porodzie sie unormuje ale jednak nie.

ja tez mialam cykle nawet 40dniowe tak jak Ty. Chorowalam na hiperprolaktynemie bralam cholernie drogie tablektki i wyszlam z tego zaszlam w ciaze i urodzilam zdrowe dziecko. Teraz po porodzie mam miesiaczki jak w zegarku ale mimo to bardzo obfite. Ja radzilabym Ci isc do lekarza.